Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

1 ώρα πριν, mikegad said:

Το 5φυλλο το ζητάνε πάντα (τουλάχιστον στην περιοχή μου) και όντως πρέπει να αναγράφεται αν χρειάζεται ΜΣΕ ή όχι

Εγώ που έχω κάνει την βεβαίωση Οριστική πως θα το γράψω; θα πρέπει να κάνω αίτηση να μου την γυρίσουν σε αρχική υπαγωγή; που το γράφουμε στα σχόλια;

Edited by doukastef
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πληρώνεις 10 Ε και ξεκλειδώνεις. Μετά μπορείς να επέμβεις και να γράψεις αυτά που σου ζητήθηκαν...

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, killertomato said:

για το υψούν θα έδινα βεβαίωση κτισμένου χωρίς αυθαιρεσίες και όχι αδόμητο,

σωστά,  "αδομητο δικαιωμα" ειναι .....και πλειστακις..... "αερας  κοπανιστος"

 

2 ώρες πριν, killertomato said:

για τα υπόλοιπα αναλυτικά στην ΤΕ το στάδιο εργασιών μέχρι την ημέρα αυτοψίας.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη από το τελευταίο σου post δεν κατάλαβα αν για τον μελλοντικό όροφο υποστηρίζεις την επιλογή "αδόμητο" ή "κτισμένο χωρίς αυθαιρεσίες", επειδή αρχικά λες "σωστά" στο post που έχεις παραθέσει και μετά λες ότι είναι "αδόμητο δικαίωμα".

Όπως και να έχει η γραμμή των συμβολαιογράφων είναι βεβαίωση αδόμητου για το υψούν, και αυτό το ακολουθούν όλοι, ή τουλάχιστον όλοι όσοι έχω συνεργαστεί εγώ.

Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά. Pavlos33)

Καλημέρα, παρακαλώ γνωρίζετε την διαδικασία για ακύρωση βεβαίωσης Ν. 4495/17 η οποία βρίσκεται σε ισχύ, λόγω εσφαλμένων στοιχείων ;  Ζητάω επιστροφή σε υπαγωγή , πληρώνω το παράβολο  ΤΕΕ και την αφήνω σε Υπαγωγή ή πρέπει να επικοινωνήσω με το ΤΕΕ ; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι απλή βεβαίωση και δεν έχει χρησιμοποιηθεί  την αφήνεις ως έχει και κάνεις άλλη ,αυτή δεν θα ισχύει μετά από 2 μήνες. Αυτό μου απάντησαν από το ΤΕΕ.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος το ΤΕΕ αναφέρει ότι πρέπει να γράφουμε " σε αντικατάσταση της τάδε .... εκδοθείσας που δεν χρησιμοποιήθηκε"

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για απλή βεβαίωση ζητάς από το ΤΕΕ επαναφορά σε υπαγωγή και μετά γράφεις στον τίτλο "Άκυρη βεβαίωση - δεν έχει δοθεί προς χρήση" και εκδίδεις νέα από την αρχή. Το έχω κάνει πολλές φορές σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΤΕΕ

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι.

Ισόγεια κατοικία για την οποία εκδόθηκε Ο.Α. για προσθήκη ορόφου. 

Σε αυτοψία που διενεργήθη, το ισόγειο βρέθηκε να έχει αποκλίσεις στις περιμετρικές του διαστάσεις. Στη μία 0,10m  και στην άλλη 0,25 m.  Οι αποκλίσεις αυτές είναι με διαστάσεις κτίστη, έχω αφαιρέσει ήδη τα μέγιστα προβλεπόμενα από τον ΝΟΚ ( 0,15 m επενδύσεις,επιχρίσματα,διακοσμήσεις και 0,06 m θερμομόνωση )

Συγκρίνοντας τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α. του ισογείου και τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α. της προσθήκης του ορόφου ( στον φάκελο τηςΟ .Α. προσθήκης επισυνάπτονται και επικαιροποιημένα σχέδια του ισογείου ) δεν υπάρχει καμία διαφορά στο ισόγειο όσον αφορά το εμβαδό αλλά και τις περιμετρικές διαστάσεις.  Κατά πάσα πιθανότητα, αν μετρήθηκαν ενδελεχώς οι διαστάσεις κατά την έκδοση της Ο.Α. της προσθήκης, να αγνοήθηκαν οι αποκλίσεις αυτές.

Προφανώς και δεν μπορώ να βγάλω βεβαίωση.
Οπότε: 
1) Πρώτη Ο.Α. κατασκευής του ισογείου το 2001.
2) Αναθεώρηση της Ο.Α. του 2003στην οποία προβλέπεται και προσθήκη ορόφου. Κατασκευάζεται το ισόγειο αλλά όχι ο όροφος.
3) Αγορά του ακινήτου από τον πελάτη μου.
4) Τρίτη Ο.Α. του 2016 με την οποία κατασκευάζεται η προσθήκη του 'Α ορόφου. Εξαντλείται πλήρως ο Σ.Δ. Στα σχέδια της οποιας, το ισόγειο παραμένει το ίδιο με τα σχέδια της Ο.Α. του 2003!!

Επισημαίνω ότι από φωτογραφία του ισογείου στο τοπογραφικό της τελευταίας Ο.Α. δεν φαίνονται διαφορές στις όψεις του αλλά και υπεύθυνα ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι δεν έκανε τίποτα στο ισόγειο από τότε που το αγόρασε.

Σκέφτομαι ότι η μόνη ''λύση'' είναι να το βάλω στον 4495 ως υπέρβαση δόμησης πριν το 2004, ότι πραγματοποιήθη η παράβαση με την κατασκευή του ισογείου. Βοήθεια.

Edited by Steliosgr18
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.
Περίπτωση διαμερίσματος εντός επιτρεπτων αποκλισεων για βεβαίωση, με την όλη οικοδομή να έχει τοποθετηθεί 80εκ πιο μέσα στο οικόπεδο (είχε προβλεφθεί ΗΧ 1μ πλάτους έως την ΟΓ και κατασκευάστηκε 1,80μ μπροστά στην πρόσοψη) ενώ υπάρχουν και λοιπές αυθαίρετες κατασκευες κατηγορίας 3 (κουφώματα και εξώστες μπρος πίσω).

Αφενός η ερώτηση μου αφορά τη δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης ελέω αλλαγής θέσης κτηρίου (ή μήπως μεγάλωμα ΗΧ, άρα αναλυτικός?), αφετέρου αν δηλώνεται η 1η επιλογή περί μη ύπαρξης υπερβασεων ή η 2η περί αυθαίρετων εντός εξαιρέσεων.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.