Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

2 ώρες πριν, giwrgos192 said:

Μάλλον οδεύουμε σε αλλαγή συμβολαιογράφου.

Ακριβώς! Διότι υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια....

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι, αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο ζήτημα με αυτό του giwrgou192 και λαμβάνω ίδια απάντηση από τη συμβολαιογράφο περί μη δυνατότητας τακτοποίησης για διαφορά ανοιγμάτων εν όψει ΗΤΚ μετά από απλή βεβαίωση νομιμότητας που δόθηκε στο παρελθόν. Η διαφορά είναι ότι η βεβαίωση ν. 4178 τότε είχε δοθεί από εμένα με αποτέλεσμα να επικαλείται ως πρόβλημα και αυτό, ότι δεν είναι δυνατόν δηλαδή σύν τα άλλα αντιφατικά περί έκδοσης διαφορετικών δηλώσεων να είναι και ο ίδιος μηχανικός που δίνει αυτές τις 2 διαφορετικού τύπου βεβαιώσεις. Επειδή αισθάνομαι την ευθύνη να δώσω μια λύση καθώς υπήρξα εγώ στο παρελθόν ο εκδότης της αρχικής βεβαίωσης  τι επιχείρημα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ότι κάτι τέτοιο γίνεται? Βλέπω πως η στάση στο φορούμ είναι ότι υπάρχει δυνατότητα εκ των υστέρων ρύθμισης Κ3 αλλά επίσημα που βασίζεται? ευχαριστώ!

Edited by gtho
Link to comment
Share on other sites

Βασίζεται στο ότι ο ν. 4178/13 άλλαξε σε πολλά μετά την εφαρμογή του Ν. 4495. Από το 2017 είναι σε εφαρμογή ο ν. 4495, ο οποίος έδωσε ρητά την δυνατότητα σε περιπτώσεις του άρθου 82 σε συνδυασμό με το άρθρο 81, να μεταβιβάζονται ακίνητα με αυθαιρεσίες οι οποίες εμπίπτουν στις εξαιρέσεις των περιπτώσεων όπου είτε εμπίπτουν στην κατηγορία αυθαιρέτων 3, είτε γι αυτές μπορεί (με τεκμηρίωση του μηχανικού) να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ, επιπροσθέτως των άλλων εξαιρέσεων του άρθρου 82, οι οποίες βεβαίως υπήρχαν και σε προηγούμενο νόμο. Επομένως, μπορείς να διαφοροποιήσεις την βεβαίωση σήμερα (μέσω του ΠΠΗΤΚ) και να εκδόσεις τύπο βεβαίωσης με εξαιρέσεις. Αυτό συζητάμε και πιο πάνω.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.