Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 084 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση σύνδεσης αυθαιρέτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για σύνδεση με τα δίκτυα. Η απάντηση είναι ότι μπορεί μετά την υπαγωγή και εξόφληση μια τουλάχιστον δόσης. Οπότε, μπορείς. Δοκίμασε να πατήσεις το Pdf και θα δεις οτι κατεβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολυ! κατεβαίνει το pdf κανονικά. Και ένα τελευταίο ερώτημα που έχω είναι ότι γράφει πάνω βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας / για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης. Ο χώρος που υπάγεται στη δήλωση είναι αποθήκη βοηθητικής χρήσης. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; 

Να υποθέσω ότι χορηγείται είτε για τη μία χρήση (σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας) είτε για την άλλη (χώρος κύριας χρήσης) και δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι αποθήκη. σωστά;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

γεια σας και πολύ καλή χρονιά σε όλους!

Δε βρήκα κάποιο άλλο σχετικό θέμα οπότε θα ρωτήσω εδώ : μετά την τακτοποίηση αυθαιρέτου πρέπει υποχρεωτικά ο ιδιοκτήτης να πάει στη ΔΕΗ και στον Δήμο να κάνει διόρθωση των τετραγωνικών του?

Για να γίνει σύνδεση με νέο ρολόι τί προσκομίζουμε στη δεη για να φαίνονται τα σωστά τετραγωνικά της κατοικίας, την τεχνική έκθεση (έστω ότι έχει τακτοποιηθεί ξεχωριστή ιδιοκτησία χωρίς σύσταση ΟΙ) ?

Link to comment
Share on other sites

για το "α",  πας με το αρθρο 105, δλδ δεν κανεις τπτ...απλα περιμενεις τον "λογαριασμο"

για το "β" ζητας νεα συνδεση

βλεπεις αυτη τη συζητηση, με την σχετικη  εγκυκλιο

 

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50362-αρθρο-105-ν-449517-αναστολή-επιβολής-κυρώσεων-και-είσπραξης-προστίμων/?do=findComment&comment=940377

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

LESS

Η αναφορά που γίνεται στο νόμο βρίσκεται στο τελευταίο εδάφιο (*) της παραγράφου 4 του άρθρου 105.

Αν έχεις κάνει υπαγωγή προσκομίζεις βεβαίωση από το σύστημα για σύνδεση με τα δίκτυα. 

Έχεις περίπτωση παντελώς αυθαίρετου ή αυθαίρετου αλλά λειτουργικά αυτοτελούς κτιρίου;

Έχουν εκδοθεί στο παρελθόν το έγγραφο 6883/28-5-2014 και η εγκύκλιος 1/7-2-2012 στην οποία παραπέμπει και ειδικά όσο αφορά τα εδάφια (**)Β2 (α) και (β)

(*) Ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής των αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης είναι η 
8.8.2013. 

Το  Τ.Ε.Ε.  αποστέλλει  ανά  εξάμηνο  στους  κατά  τόπον  αρμόδιους  Ο.Τ.Α.  στοιχεία  των  υπαγωγών 
προκείμενου να βεβαιωθούν τα αναλογούντα τέλη.
 (...)

(**) 

α) Για τη σύνδεση εξ' ολοκλήρου αυθαιρέτων κτισμάτων ή αυθαιρέτων αυτοτελών λειτουργικά ιδιοκτησιών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό βεβαίωση του TEE, η οποία περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής και με την οποία βεβαιώνεται η καταβολή τουλάχιστον της α' δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου. Ο ιδιοκτήτης υποβάλλει την παραπάνω βεβαίωση με αίτηση του στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια το προς ηλεκτροδότηση κτίσμα ή χώρος (π.χ. διώροφη οικοδομή με πυλωτή και υπόγειο, διαμέρισμα α' ορόφου, διαμέρισμα ή κατάστημα σε υπόγειο κλπ), αναγράφεται η τοπική ή δημοτική κοινότητα και η επιφάνεια του αυθαιρέτου κτίσυατος. n οποία πρέπει να συμπίπτει με την αναφερόμενη στη βεβαίωση του TEE .

β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαμβάνουν αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν-4014/11, προσκομίζεται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, η βεβαίωση του TEE με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100 στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν-4014/11 , υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενερνοποιηθεί και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο Αρθ-9 , του Ν-1512/85 (ΦΕΚ-4/Α/85), την υπουργική Αποφ-39869/7379/85 (ΦΕΚ-375/Β/85), την Εγκ-61/85 , τα Εγγρ-28116/91   και Εγγρ-86808/9504/91   και από 1-3-12 η παρ.3, του Αρθ-45 , του 4030/11 (ΦΕΚ-249/Β/11).

Εάν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν είναι αποπερατωμένες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης (της παρ.17, του Αρθ-24 , του Ν-4014/11) και μετά ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

Βλέπεις και στο site του ΔΕΔΔΗΕ https://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/eks-oloklirou-authaireto-ktisma-i-authaireto-autot/

 

Σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας.pdf

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έχω 2οροφο και έχω τακτοποιήσει κλεισμένο τμήμα πυλωτης (καινούριο ρολόι) + ημιυπαίθριους στους ορόφους.

Αν δεν ήθελαν νέο ρολόι έπρεπε να πάνε στη δεη να δηλώσουν τα νέα μέτρα, έτσι κ αλλιώς?

Στους δήμους τα στέλνει το τεε αν κατάλαβα καλά, αλλά μέχρι στηγμής δεν έχω ακούσει από πελάτη να του έστειλαν τίποτα από δήμο.

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

On 20/12/2018 at 9:40 ΠΜ, sophmp said:

Ευχαριστώ πολυ! κατεβαίνει το pdf κανονικά. Και ένα τελευταίο ερώτημα που έχω είναι ότι γράφει πάνω βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας / για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης. Ο χώρος που υπάγεται στη δήλωση είναι αποθήκη βοηθητικής χρήσης. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; 

Να υποθέσω ότι χορηγείται είτε για τη μία χρήση (σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας) είτε για την άλλη (χώρος κύριας χρήσης) και δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι αποθήκη. σωστά;

να υποθέσω εγώ sophmp ότι ο χώρος δεν άλλαξε χρήση, παραμένει ακόμα βοηθητικής χρήσης?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας,

Σε αυθαίρετο εκτός σχεδίου όπου έχει εξοφληθεί το πρόστιμο μπορεί να δοθεί κανονικά η βεβαίωση για σύνδεση με ρεύμα, σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω διώροφη οικοδομή με διαμέρισμα ισογείου και διαμέρισμα Α ορόφου με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, που έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με το Ν.1337/83 (Β φάση), το διαμέρισμα του ισογείου ως αποπερατωμένο και το διαμέρισμα του Α ορόφου μόνο ο σκελετός. Σήμερα είναι αποπερατωμένο και το διαμέρισμα του Α ορόφου και ο ιδιοκτήτης του που κάνει κάποιες εργασίες ανακαίνισης θέλει να πάρει ξεχωριστό ρολόι για ρεύμα (το διαμέρισμα του ισογείου έχει ήδη δικό του ρολόι). Έλεγξα το διαμέρισμα του Α ορόφου μόνο (θεωρώ ότι με το διαμέρισμα του ισογείου που έχει ήδη ρολόι δεν χρειάζεται να ασχοληθώ) για τυχόν αυθαιρεσίες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στη δήλωση του 1337 και φαίνεται να είναι καθαρό ως προς το περίγραμμα και τα ύψη. Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1)      Θεωρείται αυθαιρεσία το γεγονός ότι το διαμέρισμα του Α ορόφου «αποπερατώθηκε» χωρίς κάποιου είδους άδεια, έγκριση κτλ?

2)      Αν το διαμέρισμα δεν απαιτείται να περάσει από 4495 καθότι τηρείται το περίγραμμα του φέροντα οργανισμού ως προς δόμηση – κάλυψη – ύψος, πώς μπορεί να πάρει ξεχωριστό ρολόι? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ή  πρέπει να δηλώσω μία λοιπή παράβαση (δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί) για να βγάλω αναγκαστικά τη βεβαίωση του ΤΕΕ για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας?

3)      Αν η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο (το εξετάζω ακόμα, αύριο θα το γνωρίζω με σιγουριά), πρέπει να προχωρήσει σε Γ φάση η δήλωση του 1337 για να γίνει η διαδικασία της ρευματοδότης ή αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.