Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 086 - Ν. 4495/17] Δικαίωμα υπαγωγής - Χρόνος αλλαγής χρήσης/ανέγερσης


Recommended Posts

Σωστός Δημήτρη. Μάλλον εννοούσε κάποια στεγασμένη -ανοικτή στα πλάγια-βεράντα. Να δει στο Ε9 τι αναγράφουν και μια ένδειξη παλαιότητας τα διαφορετικά υλικά (πχ άλλος τύπος κουφώματος κλπ). Βασικά να είναι πριν το 2011 ενδιαφέρει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως είναι αυτό που λέτε, μια ανοιχτή στεγασμένη βεράντα που εξυπηρετούσε την είσοδο στο κτίριο. Το Ε9 αναφορικά με τα τετραγωνικά με εξυπηρετεί. Η παλαιότητα που αναφέρει το Ε9 είναι το 1962, όμως τότε το 1962 ήταν λιγότερα τετραγωνικά (60 τ.μ. εν προκειμένω και όχι 65 τ.μ. που αναφέρει και είναι όντως 65 στην πραγματικότητα). Να σημειώσω ότι στο ίδιο ακίνητο εκδόθηκε άδεια προσθήκης καθ' ύψος το 1978 στην οποία αποτυπώνει την υφιστάμενη ισόγεια οικία με ανοικτό τον χώτρο αυτό. Επίσης σε συμβόλαιο του 1991 αναφέρει ότι αγοράζεται μια ισόγεια κατοικία 60 περίπου τ.μ. . Όσο αναφορά τα υλικά που αναφέρεται, δεν μπορεί να αποδειχθεί η παλαιότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα!!

Σε διώροφη οικοδομή με οριζόντιες, στην οποία υπάρχουν αυθαιρεσίες προ 2011.. η άδεια βγήκε πριν την έγκριση του πολεοδομικής μελέτης του οικισμού.. και κάποιες αυθαιρεσίες γίναν και αυτές τότε, στην ανέγερση δηλαδή της οικοδομής, κάποιες όχι (μετά την έγκριση της μελέτης)... ο συντελεστής δόμησης έβγαινε από ένα τύπο τότε από βασιλικό διάταγμα..

Ήθελα να ρωτήσω...

1)υπάρχει  μια θερμοπρόσοψη, η οποία δεν έγινε πριν το 11...,σίγουρα επηρεάζει τις εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου..δεν έχω δει ποσοστό.. Σ'αυτήν την περίπτωση τι γίνεται; τακτοποιούνται όλα τα υπόλοιπα και αφήνεις αυτό; δεν ασχολείσαι καθόλου γιατί είναι σαν το αποκρύπτεις; Μένει αυτό και δεν μπορεί να δοθεί βεβαίωση;  ρωτώ επείδη είμαι νέα και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα.... 

2)βρίσκω τους σημερινούς όρους δόμησης, όπου βλέπω είναι αρκετά διαφορετικοί από τους παλιούς και μπορώ να διαλέξω με ποιους θα βγει το πρόστιμο; σίγουρα καλύτερη λύση φαίνεται με τους παλιούς.

 

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σας,

Ασχολούμαι με 2-όροφη οικοδομή με υπόγειο κατά την άδεια, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει κατασκευασεί ο φέρων οργανισμός και οι τοιχοποιίες. Το υπόγειο προοριζόταν για χώρος στάθμευσης στην άδεια, στην πραγματικότητα, ωστόσο, έχει ξεμπαζωθεί και επίσης από τις τοιχοποιίες και τις εγκαταστάσεις είναι σαφές ότι θα γινόταν κατοικία. Όλα αυτά έχουν γίνει προ της 28/07/2011.

Μπορεί να γίνει τακτοποίηση για αλλαγή χρήσης στην περίπτωσή μου που πρόκειται για ημιτελή οικοδομή; Υπάρχει κάποια διαβάθμιση των "ημιτελών" ή παν ημιτελές δεν τακτοποιείται για αλλαγή χρήσης;

Παραθέτω και σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου του άρθρου 86: " Για τις περιπτώσεις αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, προϋπόθεση για την υπαγωγή είναι η εγκατάσταση της χρήσης να έχει συντελεστεί προ της 28.07.2011. Συνεπώς, δεν μπορούν να γίνουν υπαγωγές για αλλαγή χρήσης σε ημιτελείς οικοδομές, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να θεωρηθεί μια χρήση εγκαταστημένη σε μία μη αποπερατωμένη οικοδομή".
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους.

Ζητώ συγνώμη αν δεν είναι το σωστό μέρος που γράφω την ερώτηση μου.

Για να μην χάσω την προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαίρετων με την ισχύουσα νομοθεσία μιας και λήγει 30 Σεπτέμβρη το μόνο που θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 30 Σεπτέμβρη είναι να έχει πληρωθεί το παράβολο?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλή σας μέρα! 

Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις σας. Έχω μια περίπτωση δημιουργίας σοφίτας, η οποία είναι κατασκευασμένη πριν τον 07/ 2011, αλλά ο ιδοικτήτης δεν τη δήλωσε ποτέ στο Ε9 του. Πως μπορώ να αποδείξω ότι όντως είναι πριν το 2011? 

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αφού πειστείς έστω και με σοβαρές ενδείξεις (ακόμη καλύτερα αν έχεις αποδείξεις), ότι δεν την κατασκεύασε μετά τις 28/7/2011 θα τον βάλεις μετά την αποτύπωση του ακινήτου να κάνει τροποποίηση στο Ε9 του. Μόνο όταν θα έχεις στα χέρια σου το τροποποιημένο Ε9 θα προβείς σε υπαγωγή. Επίσης, προσοχή στα κριτήρια εφαρμογής μειωτικού συντελεστή σε σοφίτα. Πολλές κατασκευές μοιάζουν για σοφίτες, αλλά δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.