Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 086 - Ν. 4495/17] Δικαίωμα υπαγωγής - Χρόνος αλλαγής χρήσης/ανέγερσης


Recommended Posts

@Pavlos33 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι πράγματι σοφίτα, με εσωτ. σκάλα και χαμηλό ύψος εντός στέγης. Για το Ε9 όμως εφόσον γίνει αλλαγή δε χρειάζεται να υποβάλλουμε και τη βεβαίωση της ΔΟΥ σχετικά με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει?

Edited by EllieR
Link to comment
Share on other sites

Όχι. Αυτά είναι της εγκυκλίου 2 ευρήματα (για την εγκ. 2 ν. 4495 διάβασε διάφορες αναφορές αν τυχόν δεν έχεις ασχοληθεί για το τι ήταν αυτή η εγκύκλιος). Ο νόμος είναι σαφής και ζητάει το πρόσφατο Ε9. Προσοχή όμως. Το Ε9 δεν σημαίνει ότι εμείς ως μηχανικοί δεν έχουμε κρίση και άποψη και δεχόμαστε ότι μας δώσουν. Πχ δεν θα ήταν δυνατόν να αποδεχτούμε ισχυρισμό ενός ιδιοκτήτη ότι το κτίσμα του σε κάποιο οικισμό της χώρας είναι προ 55 επειδή το αναφέρει στο Ε9 και κατά την αυτοψία μας να διαπιστώσουμε κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών (πχ σκελετός Ο.Σ,  μοντέρνα επιχρίσματα, κουφώματα κλπ). Κάνουμε χρήση και αποδοχή Ε9 συνδυαστικά και έχοντας έστω ισχυρές ενδείξεις για την ορθότητα της αναγραφείσας στο Ε9  παλαιότητας.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Μου έτυχε περίπτωση στην οποία κάποιες αυθαιρεσίες απλά δεν μπήκαν στην δήλωση, ο συνάδελφος που έκανε την τακτοποίηση δεν γνωρίζω τι είχε στο μυαλό του αλλά όσο και να το έψαξα δεν βρήκα κάτι που να δικαιολογεί την παράλειψη.

 

Παίρνω τη δήλωση με τη γνωστή διαδικασία και προσθέτω ότι δεν ήταν μέσα ή μπορώ να κάνω καινούργια ?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, καινούργια δεν μπορείς να κάνεις, θα συνεννοηθείς με τον συν/φο να στην μεταφέρει και ελπίζω να μην έχει προηγηθεί μεταβίβαση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και βεβαίως να μην είναι Κατηγορία 5 κ.λπ. 

P.S. Έχω μια απορία.... Ο ιδιοκτήτης θα σε ξαναπληρώσει για να αλαβάσεις εσύ διαχειριστής της δήλωσης, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως και όλες τις ευθύνες - συνέπειες αυτής της κίνησης; Δεν θα του είναι αρκετά φτηνότερο να ολοκληρώσει τη διαδικασία με τον νυν μηχανικό - διαχειριστή; Η' σκοπεύεις να προσφέρεις τζάμπα τις υπηρεσίες σου;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σε σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών το ισόγειο στην άδεια εχει χρηση αποθηκη ,το 1990 στη συσταση αναφερεται χρηση καταστημα και στη διαθήκη που συντάχθηκε το 2010 αναφέρεται πάλι αποθήκη αλλά οι ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει εφορεία και το εχουν αποδειχτεί σαν κατάστημα .Τι λέτε  να το δηλωσω ;αυτη τη στιγμη ειναι αποθηκη .

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, danaikaterina said:

Θα το δηλώσεις ότι είναι στην πραγματικότητα.

Οι αυθαιρεσίες που ανήκουν κατ.1 επομενως ανεξάρτητα τι αναφέρεται στη σύσταση και στη διαθήκη εφόσον η αδεια αναφερει αποθηκη δεν λαμβάνω υπ'όψιν τις ενδιάμεσες αλλαγές.Θελει ο ιδιοκτήτης ένα τμήμα να το κάνει κατοικία πως νομίζεις να προχωρήσω;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα δεν είναι απλό ερώτημα και δεν ξέρω σαν τι φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια πολεοδομίας. Οφείλεις να δεις τα σχέδια και ότι μπορείς να τακτοποιήσεις το τακτοποιείς. Θέλει λίγο προσοχή αυτό που έγραψες ότι ένα τμήμα θέλει να το κάνει κατοικία. Τώρα το 2020 δεν θα μπορεί να το κάνει βέβαια και κατόπιν να το τακτοποιήσεις με τον Ν.4495/17 ότι έχει αλλάξει χρήση. Υπάρχει η καθοριστική γραμμή ότι τακτοποιείται ότι αυθαίρετο έχει γίνει ως 28/ Ιουλίου το 2011 χωρίς μεγάλες επιπτώσεις για τον ιδιοκτήτη, οπότε η μετατροπή μέρους της αποθήκης σαν κατοικία πια μοιάζει πάρα πολύ δύσκολη με τον Ν.4495/17, ΘΑ μπορούσες να μελετήσεις το διάγραμμα κάλυψης και την νομοθεσία που διέπει πια το ακίνητο ώστε να δεις αν με αυτόν τον τρόπο μπορείς ένα μέρος του να το μετατρέψεις σε κατοικία.
Πρέπει να ξέρεις όμως καθώς άρχισες να ασχολείσαι με το ακίνητο ότι ότι αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έχει γίνει στο ακίνητο πρέπει να τακτοποιηθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.