Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 086 - Ν. 4495/17] Δικαίωμα υπαγωγής - Χρόνος αλλαγής χρήσης/ανέγερσης


Recommended Posts

On 26/11/2021 at 10:37 ΜΜ, Stranger_ said:

Εάν μπορείς να αποδείξεις ότι ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί πριν τις 28.7.2011, τακτοποιούνται όλες οι αυθαιρεσίες (εκτός της αλλαγής χρήσης) με υπαγωγή στον νόμο.
Η αλλαγή χρήσης θα νομιμοποιηθεί με έκδοση άδειας γιατί η χρήση εγκαταστάθηκε μετά τις 28.7.2011.
Ενδεχομένως δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση Ν. 4495, αν δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη αυθαιρεσία.
Σε αυτή την περίπτωση, προχωράς απευθείας σε άδεια αλλαγής χρήσης.

Ο  φέρων οργανισμός μπορεί να αποδειχθεί οτι ειναι πριν 2011 , έλεγα δε μήπως με το Ε9 θα μπορούσα να δηλώσω αλλαγή χρησης το μονο που με προβλιματίζει ειναι οτι έχουν γινει εγασίες επιχρίσματα εξωτερικά και τοποθετηση κουφωμάτων μετα το 2011, μπορεί να δοθει βεβαίωση ?η άδεια βέβαια δεν ειναι σε ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

@janna

Για να τεκμηριωθεί ότι η αλλαγή χρήσης έγινε πριν τις τις 28.7.2011, δεν αρκεί να φαίνεται δηλωμένο το κτίσμα σε έγγραφο δημόσιας αρχής.
Πρέπει, επιπροσθέτως, να είχε δηλωθεί ως κατοικία.
Αναφορικά με την τέλεση εργασιών μετά τις 28.7.2011· δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει, αφού η έγκαιρη ολοκλήρωση του σκελετού κατοχυρώνει το δικαίωμα υπαγωγής των αυθαίρετων κατασκευών στην ρύθμιση.
Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή χρήσης εχει εγκατασταθεί εφοσον τα κουφώματα εχουν διαμορφωθει διαφορετικά (απο καταστημα σε κατοικια )οι παραπανήσιες εργασίες τοποθετηση κουφωματων και επιχρήσματα ειναι το πρόβλημα  που φαίνονται μετα το 2011 και αν μπορεί να δοθει βεβαίωση με αυτα τα δεδομενα.

Link to comment
Share on other sites

Σε διώροφη οικοδομή χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εκδόθηκε το 2012 οικοδομική άδεια για προσθήκη στέγης.

Στις αποτυπώσεις των υπαρχόντων που συνοδεύουν την άδεια στέγης αποκρύπτεται το κλείσιμο ενός ημιυπαίθριου παρόλο που είναι εξόφθαλμα κλεισμένος από κατασκευής της οικοδομής. 

Μπορώ να τον υπαγάγω στον 4495 ή είμαι τυπικά εκτός της κόκκινης γραμμής του 2011 λόγω της εγκεκριμένης αποτύπωσης του 2012?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Γιάννη. Πέραν της χαζομάρας που έγινε τότε και δεν τον έκαναν υπαγωγή, τώρα το θέμα είναι πως αποδεικνύεις ότι το κλείσιμο προϋπήρχε της 28/7/2011 (προ έκδοσης Ο.Α). Αν για παράδειγμα φαίνεται από το street view σε ημερομηνία του 2010, τότε μπορείς να τεκμηριώσεις στην Τ.Ε ότι το κλείσιμο έγινε προ 2011 και δύναται να υπαχθεί στο νόμο. Είναι ανάλογη περίπτωση με τα προ 55 που ήταν προς κατεδάφιση σε προς έκδοση Ο.Α τα παλαιότερα χρόνια και δεν τα γκρέμιζαν. Τα κτίσματα αυτά δε σημαίνει ότι έπαψαν να είναι προ 55, επειδή στην Ο.Α τα είχαν δηλώσει προς καταδάφιση και τα απέκρυψαν (ότι δήθεν κατεδαφίστηκαν).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν βρήκα κάπου αλλού σχετικό θέμα. Για βεβαίωση πρώτης ρευματοδότησης από ΔΕΔΔΗΕ για διαμέρισμα στου Ζωγράφου (για 4495), υπάρχει κάποιο e-mail ΔΕΔΔΗΕ Αθήνας να στείλω το αίτημά μου? Τι συνημμένα πρέπει να βάλω στην αίτηση?

Edited by iks
Link to comment
Share on other sites

Από αναζήτηση google....

Όνομα/Θέση, Στοιχεία Επικοινωνίας. ΓΟΥΛΙΩΤΗ Ελένη. Αναπλ. Διευθύντρια (Στάθμης Τομεάρχη ΒΟΚ). Τηλ.: 210 5217506. FAX: 210 5217517. Email: e.goulioti@deddie.
 
Δικαιολογητικά δεν απαιτούνται . Μόνο ο αριθμός παροχής .
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην καρτέλα με τους ιδιοκτήτες/ αιτούντες μπορούν να καταχωρηθούν θανόντες, προκειμένου φυσικά να κλείσει το ποσοστό στο 100%. Έχω μια δήλωση στην οποία οι ιδιοκτήτες ειναι περίπου 7-8 ατομα, και οι μισοί δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς και έτσι προκύπτει αυτό το πρόβλημα. 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

 οι κληρονομοι θα αποδειξουν την δικη τους κυριοτητα με βαση την αποδοχη τους.

Τους θανοντες δεν μπορεις να τους βαλεις πουθενα.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, dimitris GM said:

 οι κληρονομοι θα αποδειξουν την δικη τους κυριοτητα με βαση την αποδοχη τους.

Τους θανοντες δεν μπορεις να τους βαλεις πουθενα.

 

 

Ευχαριστώ. Οπότε για να κλείνει το ποσοστό στο 100%, θα πρέπει να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες το ποσοστό που τους αναλογεί θεωρώντας σαν να έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς? Πχ ο Α ιδιοκτήτης κανονικά έχει 30% ποσοστό, ενώ αν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, έχει 35%. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.