Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλημέρα, όσον αφορά τα αποδεικτικά παλαιότητας θα ήθελα να το αναλύσουμε λίγο γιατί ο καθένας καταλαβαίνει τα δικά του από αυτούς που ρωτάω....

  • Λοιπόν όσον αφορά στο Ε9: αυτή η βεβαίωση που ζητείται βγαίνει από το σύστημα όταν υποβάλεις τις τροποποιήσεις και λέει πχ ότι έγινε τροποποίηση λόγω τακτοποίησης με 4495 ή κάτι τέτοιο, οπότε από εδώ και στο εξής συνυποβάλουμε και αυτή τη βεβαίωση μαζί με το Ε9. Μετά λέει ότι από τη βεβαίωση προκύπτει ο χρόνος υποβολής και οι τυχόν τροποποιήσεις του στο σύστημα.Η ερώτησή μου είναι: αν κάνεις τις αλλαγές σήμερα για κτίσμα που κατασκευάσθηκε το 1970  αλλά οι αλλαγές στο Ε9 γίνονται από το 2014 (πιο παλιά δεν μπορείς) ο χρόνος υποβολής είναι 2014? Είμαστε καλυμμένοι έτσι? πρέπει οι αλλαγές να γίνουν από το 2014 και όχι για το 2019 έτσι δεν είναι?
  • η ημερομηνία υποβολής αίτησης ηλεκτροδότησης στον αρμόδιο φορέα από ποιο έγγραφο προκύπτει? Κάνεις αίτημα στο ΔΕΔΔΥΕ? Από το λογαριασμό της ΔΕΗ, που έχει συντελεστή παλαιότητας μπορείς να στηριχτείς για παλαιότητα?

Ευχαριστώ!

 

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις την αλλαγή στο Ε9 με τα σωστά τετραγωνικά, εφόσον θες να το χρησιμοποιήσεις σαν αποδεικτικό παλαιότητας, και θα ανεβάσεις και την βεβαίωση που βγαίνει από το σύστημα. Ο Νόμος δεν αναφέρει βέβαια τίποτα για βεβαίωση, μόνο η εγκύκλιος. Επίσης δεν αναφέρει πουθενά ότι η αλλαγή θα πρέπει να γίνει με παλαιότερη ημερομηνία, οπότε μπορείς να αλλάξεις μόνο το τελευταίο Ε9. Τώρα αν ο συμβολαιογράφος θέλει να γίνει από παλαιότερη ημερομηνία η αλλαγή, γιατί μου έχει τύχη, ας τα βρει ο πελάτης με αυτόν.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, συμφωνώ απόλυτα.

Άλλη ερώτηση: έχω άδεια του 2010 που δείχνει ένα ισόγειο κατάστημα σε οικόπεδο. Ωστόσο, υπάρχει και μία αποθήκη η οποία κατασκευάσθηκε αυθαίρετα το 1987, γεγονός που αποδεικνύεται και από αεροφωτογραφία, όμως στην εν λόγω άδεια δεν το έδειξε ο μηχανικός. Εγώ τώρα που θέλω να κάνω ρύθμιση προκειμένου να μεταβιμασθεί το οικόπεο, τι παλαιότητα βάζω? Την πραγματική δηλ. 1987 (που θεωρώ πιο σωστό...) ή 2010, δηλαδή μετά την άδεια  ?

Link to comment
Share on other sites

ερωτημα:

"Τι συμβαινει με μια αδεια, στην οποια απoκρυπτεται η υπαρξη αλλων κτισματων μεσα στο οικόπεδο"?
   [ειδικα αν η αδεια για το κτισμα του 2010,  χτιζει  ολον τον σδ του οικοπεδου]

 υγ1

τι "μεταβιβαση οικοπεδου" θες να κανεις?

υγ2

Δεν λες ποιον μηνα του 2010 βγηκε η αδεια, αλλά, αν το 2010, με κτηματόλογια να "τρεχουν".... με τον ν.   3843 να ισχυει απο 28-4-2010,  τον ν. 4014 να βαζει οριο την 26-7-2011 και τους τεχνικους να ειναι "υποψιασμενοι" για οσα θα επακολουθουσαν, εκαναν αυτα που εκαναν...

δικαιουμαι να υποθεσω οτι,   20 χρονια πριν,  σε αυτο το οικοπεδο θα εχτιζαν 3 φορες τον συντελεστη του...

Τί "βεβαιωση" να δοσεις, αφου υπαρχει απο το 1987 ενα αυθαιρετο κτισμα που  σωζεται μεχρι σημερα...αποδεδειγμενα....

Εγω δξ εάν και τι τακτοποιηση μπορεις να κανεις.

Ας μας πουνε οι συναδελφοι κατι ποιο αισιοδοξο...

 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Δημήτρη, 

λοιπόν το οικόπεδο έχει πάρα πολλή περίσσια δόμησης...δε μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο απέκρυψαν τις αποθήκες. Η άδεια του 2010 βγήκε το Σεπτέμβρη.

Εγώ σκέφτομαι να κάνω τακτοποίηση και να βάλω παλαιότητα 1987, αφού έχω αεροφωτογραφίες της χρονολογίας αυτής που το αποδεικνύει. Και μετά να δώσω κανονικά βεβαίωση, άλλωστε εγώ δεν ελέγχω τη νομιμότητα της άδειας, έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ελέγχεις τη νομιμότητα της άδειας στο βαθμό που δε σε υποχρεώνουν να ελέγξεις αν αυτα που υπολόγισαν και χτίστηκαν κλπ ήταν όντως τόσα όσο έπρεπε. αλλά όταν οφθαλμοφανώς κάτι παίχτηκε, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην κάνεις το Πόντιο Πιλάτο, γιατί μπορεί να την πληρώσεις εσύ για αμαρτίες παλιές...

Link to comment
Share on other sites

Δε θα διαφωνήσω, απλά νομίζω ότι πάντα εξετάζεις την κάθε περίπτωση που έχεις....εδώ εγώ δε βλέπω λόγο που δεν έβαλαν την αποθήκη....πιθανολογώ ότι ο ιδιοκτήτης θα είπε στο μηχανικό ότι θα την γκρεμίσει την αποθήκη η οποία φαίνεται και πολύ παλιά...πολεοδομικά δεν είχε λόγο να την κρύψει πάντως. Και το βλέπω κι αλλιώς. Έστω ότι η άδεια είχε βγει το 2012 και δεν έδειχνε την αποθήκη. Εγω θα έβλεπα την αποθήκη στην αεροφωτογραφία του 1987. Τι θα έκανα τότε? θα του έλεγα δεν τακτοποιείται? Και για κατεδάφιση να του έλεγα πάλι θα ήτα σαν να αμφισβητώ τη νομιμότητα της αδείας...Η μήπως θα έπρεπε να πάμε στην πολεοδομία να βγάλει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης?

Link to comment
Share on other sites

Να κάνεις υπαγωγή στο Ν.4495 κ.λπ., μέσω του οποίου θα αιτηθείς την "ταυτόχρονη" έκδοση άδειας νομιμοποίησης ή έστω υπαγωγή με ημερομηνία κατασκευής των αυθαίρετων αποθηκών μετά την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.