Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Πότε  έχει εκδοθεί η άδεια Μήπως με τις παρατάσεις και εφόσον έχει κατασκευασθεί ο σκελετός μπορείς να πάρεις αναθεώρηση και να συμπεριλλάβεις  τις οποίες αυθαιρεσίες αν μπορεί να εκδοθεί οικοδ άδεια γι'αυτές..Διαφορετικα θα δηλώσεις τις αυθαιρεσίες χωρίς βέβαια τις τοιχοποιιες  και θα πάρεις αδεια αποπεράτωσης της οικ.αδειας για τις υπόλοιπες εργασίες.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες η λύση είναι να βγει οικοδομική άδεια αποπεράτωσης, απλά πληροφοριακά και ενημερωτικά ρωτάω αν είναι δυνατόν να χτιστούν οι τοιχοποιίες μετά την 28.07.2011 και ενώ έχει λήξει η άδεια, και να μην εκδοθεί οικοδομική άδεια αποπεράτωσης αφού θα υποτεθεί ότι οι τοιχοποιίες έγιναν κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας οπότε και θα μπορεί να γίνει αναθεώρηση επ' αόριστον. Απλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει εικόνα από τη street view  της google maps που δείχνει ότι μέχρι τις //.10.2011 δεν είχαν γίνει οι τοιχοποιίες.

Οπότε το βασικό μου ερώτημα είναι κατά πόσο η street view της google maps είναι ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο του χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων και αν λαμβάνεται υπόψιν από τις αρμόδιες αρχές.

Υ.Γ. Δεν ισχύει ότι θέλω να προτείνω κάποιο παράτυπο τρόπο διευθέτησης του ζητήματος( αυτό κατάλαβε μάλλον ο '' προσβεβλημένος'' που έκανε και downvote πιο πάνω), απλά προσπαθώ να καταλάβω μέσω ενός παραδείγματος αν η street view  της google maps έχει κάποια  βάση και αν λαμβάνεται υπόψιν γενικά για την απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων.

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μη ληφθεί υπ'όψιν;αν εσύ δεν ε εις αλλα αποδεικτικά  στοιχεία που να φαίνεται η ημερομηνία κατασκευής της τοιχοποιίας

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κοίταξα τον χάρτη (όχι μόνο πανοραμικές φωτογραφίες αλλά και τη street view)  γιατί το θεωρώ σημαντικό κομμάτι για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής αυθαιρεσιών.Αν κάποιος άλλος μηχανικός δεν υπολογίζει καθόλου τη street view της google maps , οπότε αν και όταν θα  έκανε γενική αυτοψία στο κτίριο για πιθανή τακτοποίηση  θα έβλεπε ότι οι τοιχοποιίες είχαν ολοκληρωθεί και πιθανόν να  υπέθετε ότι είχαν συντελεσθεί κατά το χρόνο ισχύος της άδειας και πιθανόν να  το επιβεβαίωνε ψευδώς και ο ιδιοκτήτης.Σε υποθετική περίπτωση λοιπόν που κάποια στιγμή γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος, ο ελεγκτής υπάρχει περίπτωση να κοιτάξει τη street view της google maps για να δει πότε έγιναν οι τοιχοποιίες ή δεν είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις που σημαίνει ότι θα  λάβει ως δεδομένο ότι έγιναν τότε και θα  θα κάνει έλεγχο για πιο συνήθεις αυθαιρεσίες όπως είναι υπέρβαση δόμησης, οι λοιπές, κτλ?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: Έχω ισόγεια κατοικία 50τμ τελείως αυθαίρετη που κατασκευάστηκε το 1960 και μία επέκταση 10τμ που έγινε το 2000. Από ΓΥΣ και ΕΚΧΑ βρήκα ότι υπάρχει μόνο μία αεροφωτογραφία 1:20.000 του 1974 και καμία για την περίοδο 2000-2003...

Σκέφτομαι ότι στην 1:20000 δε θα φαίνεται τίποτα σχεδόν, οπότε λέω να βάλω τον πελάτη να κάνει διόρθωση στο Ε9 και αυτό να είναι το μόνο αποδεικτικό παλαιότητας... τι λέτε?

(μέχρι τώρα σε συμβόλαια και σε ε9 παντού αναφέρεται ότι πρόκειται για 50 τμ με παλαιότητα 1950  κάτι που είναι ψευδές)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω δύο καταστήματα τα οποία έχουν παράνομα πατάρια. Η άδεια είναι του 1971 και τα πατάρια φαίνονται αρκετά παλιά αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη παλαιότητας. Ποιά είναι η αντιμετώπιση σε αυτή την περίπτωση; γιατί αν το βάλω ως έτος κατασκευής 2004-2011 τότε πάει και για ΜΣΕ ενώ αν το αφήσω ως πριν του 1983 δεν χρειάζεται ΜΣΕ. Στο ε9 δεν έχουν δηλωθεί τμ για τα πατάρια. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα να δηλωσει και να σου δοσει  τα "σωστα"  Ε9.

 

εσυ θα δεις τις συνδεσεις με τους τοιχους και τα αλλα δομικα στοχεία και, αναλογα θα κρινεις

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.