Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Αγαπητοί-εν ΤΕΕ-αδερφοί, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Σε αρχική οικοδομική άδεια(1974) φαίνεται στη τομή υπερυψωμένη ισόγεια οικία με πυλωτή σε κλίση (το έδαφος έχει κλίση δλδ). σε μεταγενέστερη άδεια προσθήκης κατ επέκταση και καθ' ύψος (1986), δε δείχνει το έδαφος σε κλίση, ούτε και τη πυλωτή, το λέει όλο μπαζωμένο. Στη πράξη σήμερα υπάρχει η πυλωτή και είναι ξεμπαζωμένο όλο προκειμένου να ακολουθεί με στάθμες το έδαφος. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το 86 λέει 1,75 το ύψος των υπ/των της πυλωτης, ενώ είναι 3, περίπου όσο το δείχνει στο μέσον η πρώτη άδεια.Επισυνάπτω φωτο να δείτε. Τι λαμβάνω υπ' όψιν ως ορθό?η πάω και με τη παλιά άδεια?η πάω μόνο με τη νέα, και όλα τα άλλα αυθαίρετα?

adeia_74.jpg

adeia_86.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λαμβάνουμε υπ'όψιν την τελευταία άδεια υποτίθεται ότι έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπάρχοντα σωστά και έχει ελεγχθεί η νομιμότητα αυτών προκειμένου να εκδοθεί η άδεια του 1986.

Link to comment
Share on other sites

οκ, ευχαριστώ πολύ, αν και δε ξέρω αν συμφωνώ. Έχει τύχει και σε πολεοδομία να μου θεωρήσουν κανονικά τη νομιμότητα υπογείου που έδειχνε προγενέστερη άδεια και μεταγενέστερη δεν έδειχνε τίποτα, λες και δεν είχε χώρο να σχεδιάσει. Μήπως γνωρίζεις κάπου να αναφέρεται αυτό που λες?εγκύκλιος, κάτι...

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, martha1 said:

καλημερα.σε τακτοποιηση υπογειου που αλλαξε χρηση τι αποδεικτικα παλαιτητας βαζουμε?

-δεν εχεις Ε9, που προτεινε  ο παυλος

-δεν εχεις μισθωτηριο για "αλλη" χρηση....

-μαλλον δεν εχεις ούτε ρευμα και το δηλωνει "κενο και μη ηλεκτροδοτουμενο"...ή δεν  το δηλωνει καθολου πουθενά....

-Τί θα ανεβασεις στο συστημα?

Πώς  θα αποδειξεις "αλλαγη χρησης" χωρις ούτε ενα χαρτι?

[Δέκα  χρονια ασχολουμαστε με τα αυθαιρετα και αυτος αποφασισε να φτιαξει χωρο κυριας χρησης...5 μηνες πριν την ληξη του νομου.

'ραίος...]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 87 του Ν.4495/2017 αναφέρει

Σε περίπτωση μη υποβολής εγγράφου της φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής λαμβάνεται ως χρόνος
αλλαγής χρήσης η 1.1.2004.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έγινε προ του 2011. Κάπου μπαίνει και η κρίση του μηχανικού και το βλέπει κατά την αυτοψία. Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να περαστούν και τα σωστά τετραγωνικά στο Ε9, με το αντίστοιχο χρόνο κατασκευής ώστε να έχεις και κάτι άλλο στα χέρια σου πέραν τις υπεύθυνης δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα δημητρη.αυτο ψαχνω...τι θ ανεβασω στο συστημα.παντως να ξερεις ειναι συνηθες να μην δηλωνουν τ αυθαιρετα στο ε9.απο κει και περα η ερωτηση ειναι αν δηλωθει με παλαιοτητα 2004-2011 εφοσον δεν υπαρχει αποδεικτικο παλαιοτητας και υπαρξει και τεκμηριωμενη εκθεση μηχανικου για την παλαιοτητα των υλικων η τιμολογια αγορας υλικων αν υπαρχουν θεωρουνται ικανα στοιχεια?

Link to comment
Share on other sites

δεν εκανα ακομα αυτοψια.ειμαι στο σταδιο αναζητησης στοιχειων.προφορικα στη συζητηση μου ειπαν οτι δεν ταχουν δηλωμενα στο ε9.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα, αφορά πολυκατοικία με 16 διαμερίσματα με κλειστούς ημιυπαιθριους απο τον κατασκευαστή σε ολο το κτιριο το έτος 1996. δεν τεκμαίρεται από τα πωλητήρια συμβόλαια ενώ δεν έχουν δηλωθεί και στο ε9 η στη ΔΕΗ τα τμ υπέρβασης.  Συνεπώς δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο ως αποδεικτικό παλαιότητας.  Τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής όμως παραπέμπουν στο ότι κλείστηκαν από τον κατασκευαστή πριν από τα πωλητήρια! Μια τεχνική έκθεση μηχανικού θα ήταν επαρκής? η δήλωση κατασκευαστή θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό ανέγερσης? την συμβουλή σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.