Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Νόμισα πως σε ελληνική γλώσσα εκφράστηκα, εκτός και αν ο πλούτος της φυσικά επιτρέπει (και μάλλον επιτρέπει..)  κ "αυθαιρεσίες" εκτός του πλαισίου των αυθαιρέτων.

Link to comment
Share on other sites

Έχει εκδοθεί άδεια σειμοπλήκτου 1971   τα σχέδια που υπάρχουν δεν εμφανίζουν ακριβώς τις διαστασεις της οικοδομής αλλά ούτε  και το σχήμα. Το 1988 εκδόθηκε άδεια προσθξκης και αποτυπώνει την υπάρχουσα οικοδομή την οποία αναφέρει όλη ως προυφιστάμενη με άδεια του 1971  . Υπάρχουν αλλες  αυθαιρεσίες  που θα δηλωθούν .Η άδεια του1988  εφόσον έχει εμφανίσει την υπάρχουσα κατάσταση και έχει ελεγχθεί απο την πολεοδομία την  νομιμοποιεί ως έχει? Και αν όχι πως μπορεί να αμφισβιτηθεί η  άδεια του 1988 ?

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by janna
Τονισμός.
Link to comment
Share on other sites

Γεια!Έχω διαβάσει διαφορετικές απόψεις επ 'αυτού στο forum. Εγώ προσωπικά υποστηρίζω ότι η μεταγενέστερη άδεια που "απεικονίζει" τα της προηγούμενης και -κυρίως -τα συμπεριλαμβάνει στον υπολογισμό των μεγεθών και στα συνολικά πραγματοποιούμενα τα "νομιμοποιεί" (και ας μην ονομάζεται "νομιμοποίηση").Στην περίπτωση που περιγράφεις και με την προυπόθεση ότι καμία από τις δύο άδειες δεν έχει ανακληθεί,είναι σαφές από όλα τα κατά καιρούς ερωτήματα,ότι είναι ισχυρές.Άρα,πιστεύω πως μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις τα σχέδια της δεύτερης για την σύγκριση.☺

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ταπεινή μου γνώμη...

Υπέρτερο το βάρος της αρχικής άδειας, πολλές βέβαια τυγχάνει για λόγους προσωπικούς να εκβιάζονται καταστάσεις απο μετεγενέστερες άδειες πχ προσθήκες υπαρχόντων κλπ, όπου ένα Δ.Κ. κάλυψης μπορεί να καλύψει κ να ..αποκαλύψει πολλά - το αυτό και η κάτοψη (φοβερή έκφραση) ..υπάρχοντος..Αν βέβαια έχει ηλεκτροδοτηθεί με τελική αυτοψία (Φ.Ε.Κ. 135Α, 1559/85) η ευθύνη αφορά το ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα κ μόνο αρα... Η άδεια δεν δημιουργεί εμπράγματο δικαίωμα ( αλλά δεν είναι κ .. συμβόλαιο) αλλά εφόσον δεν έχει ανακληθεί (άρθρο 99&στ περ. δδδ Ν.4495/17), παράγει αποτέλεσμα -εκτός φυσικά και ανακληθεί- άρα σεβαστές οι προθέσεις του καθενός υπεράνω ..η αρχική άδεια ως ουσιώδης αναφορά νομιμότητας έστω κ μερικώς λανθασμένης η μη πλήρους  καταπώς φαίνεται. Συνεπώς.. στις λεπτομέρειες κρύβεται και η όποια προσέγγιση πχ άλλο ένα περίγραμμα υπογείου που δείχνεται εκ των υστέρων κατοικία. κ άλλο ένα περίγραμμα μερικώς η χωρίς διαστάσεις (άρα...) διαφορετικό..

Edited by fkostas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για  τις  άμεσες απαντήσεις. Ως αναφορά τις λεπτομέρειες fkostas στη δική μου περίπτωση ανεξάρτητα από διαστάσεις  υπάρχει στην άδεια του 1971  ένα τοπογραφικό-διάγραμμα κάλυψης που δειχνει ένα κτίριο παραλληλόγραμμο και ένας ξυλότυπος  που δειχνει ένα κτίριο σε σχήμα Γ .Η πραγματικότητα είναι σχήμα Γ αλλά από διαστάσεις τίποτα δεν συμπίπτει. Στην άδεια 1988 τα δειχνει όλα ως έχουν ως προυφισταμενα.Νομιζω ότι η άδεια  όπως αναφέρεται εφόσον δεν έχει ανακληθεί ισχύει ως έχει. Μάλιστα όφειλε ο υπάλληλος να ελέγξει τότε την νομιμότητα.Σωστα;

Link to comment
Share on other sites

αυτη η περιπτωση μου θυμιζει την εξης -προ μηνος- ερωτηση

 Καποιος  πηρε αδεια για εναμισυ οροφο...ισογειο 100 τμ. και οροφο 60 τμ. αλλά εχτισε στον οροφο και άλλα 40 τμ.

 Μετα εκανε προσθηκη οροφου, χωρις να γραψει τα  επι πλεον  40 του δευτερου.

Γνωμη μου ειναι οτι,   η  θεωρηση των ορων δομησης σε τοπογραφικο αδειας προσθήκης, δεν προσδιδει  πληρη νομιμοτητα , ουτε νομιμοποιει τυχον "αυθαιρεσιες" στην παληά  αδεια... αφου ειναι απλη θεωρηση χωρις αυτοψια, αρα ο δηλών φερει και την ευθυνη οσων γραφει.

Επομενως,  εμεινε απο πλευρας μου το ερωτημα,  αν και κατα ποσο ειναι "νομιμη" η β' αδεια, λογω αποκρυψης των πολεοδομικων στοιχειων του οικοπεδου  κατα την  εκδοση της αδειας προσθηκης..

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω dimitris ναι ειναι περιπου ιδια.Ε πομένως μπορώ να θεωρήσω την δεύτερη άδεια μη νόμιμη και πως ;και να θεωρήσω όλα αυθαίρετα  τα μετά από την πρώτη άδειαεφοσον η άδεια δεν έχει ανακληθει ;γινεται;

Link to comment
Share on other sites

σε εκεινη την περιπτωση ειχε "κρυψει" τα 40 τμ. και πηρε αδεια για τα υπολοιπα  σαν να μην υπηρχαν τα 40

...αρα ειχε υπερβει τον σδ.

και δξ τι εκανε στη συνεχεια. Καλο θα ηταν να το ψαξουμε...ή να μας  διαβασει και να μας ενημερωσει ο συναδελφος

Εσυ εισαι στην ίδια περιπτωση?

 Ειδες εάν μπορεις να κανεις νομιμοποιηση?

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να κάνω νομιμοποίηση αλλά νομίζω το ίδιο είναι. Τι θα. νομιμοποιησω τις τώρα αυθαιρεσίες ή όλες μαζί και της άδειας 1988.;Η αδεια εχει εκδοθει είναι σαν να λέω ο υπάλληλος  δεν έλεγξε σωστα και κακώς εκδόθηκε η αδεια; Πάντα όταν εκδίδεται άδεια προσθήκης ελέγχεται η νομιμότητα των υφιστάμενων κτισμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.