Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

33 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Μην το ξεχνάτε αυτό....

Δεν το ξεχνάμε (κ να θέλω το βλέπω συνέχεια στο μέηλ σε απαντήσεις σου!) απλά κοιτάμε την φουλ έξτρα ασφάλεια του πωπού μας.

6 λεπτά πριν, tettris said:

Δηλαδή σε μια ακραία περίπτωση που το ακίνητο έχει άδεια του 1974 και ο ιδιοκτήτης δηλώνει στο ε9 έτος κατασκευής 1974 και α/φ δεν σου δίνει (ίσως γιατί δεν υπάρχει -συχνό σε χωριά και εκτός σχεδίου), αν εντοπιστούν αυθαιρεσίες συνδεδεμένες με τον φέροντα, μας αρκεί το ε9 για να μπουν κατ. 1, έστω και αν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι κατ.2;

Ναι άνετα.

6 λεπτά πριν, tettris said:

Ή αν κάποιες επεκτάσεις είναι ας πούμε όντως του 1979 (δεν μιλάω για κάτι εμφανώς πρόσφατο), αλλά ούτε αυτό αποδεικνύεται με α/φ, ενώ από τα υλικά κατασκευής δύσκολα τεκμηριώνεται η ακριβής παλαιότητα. Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης κάνει διόρθωση του ε9 για να συμπεριλάβει τα επί πλέον τ.μ. με δήλωση έτους κατασκευής πάλι το 1974, δεν έχουμε παρά να το δεχτούμε;

Αυτό είναι το κοτοπουλάκι που έλεγα πιο πριν. Έχασε η Βενετιά βελόνι. Τόσα χρόνια μετά αναμενόμενο.

6 λεπτά πριν, tettris said:

Τελικά αρκεί να το λέει ο ιδιοκτήτης (μέσω του ε9) ή υπάρχει ταβάνι στην αξιοπιστία του; Ή μήπως απλά ο ιδιοκτήτης οφείλει να αποδείξει αυτά που (μέσω του ε9) ισχυρίζεται, αλλιώς τον ενημερώνουμε ότι δεν τα δεχόμαστε;

Εγώ τσεκάρω πάντα google earth, street view, ktimanet, α/φ ΓΥΣ κ ΟΚΧΕ, που είναι online (αν είσαι δίπλα σε στρατόπεδο την πάτησες, δεν βγάζει preview) για να δω τι χρονιές υπάρχουν και τι φαίνεται.
Δεν γνωρίζω άλλο online αρχείο, offline υπάρχει νομίζω ένα στο υπουργείο Γεωργίας αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δύσκολο μου φαίνεται να τα κάνει όλα αυτά ελεγκτής. Τώρα σε αγοραπωλησίες μπορεί να κάνει ο αγοραστής ότι θέλει. Σε περίπτωση αγοράς και μετέπειτα έκδοσης οικοδομικής άδειας η πολεοδομία δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες της δήλωσης (πέρα από τα μ² προφανώς, που μπαίνουν στον έλεγχο του διαγράμματος κάλυψης). Οπότε γενικά είναι πολύ δύσκολο να μπλέξει. Κ προφανώς δεν μιλα΄με για λοβιτούρες, αλλά απλά για να κάνουμε τη δουλειά μας, όταν δεν υπάρχει άλλο στοιχείο.
Τις περισσότερες φορές ο τρόπος και τα υλικά κατασκευής μιλάνε από μόνα τους, αλλά δεν είναι δημόσια έγγραφα!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλημέρα. Εχω το εξής ζήτημα. Γίνεται επί 4014/11 μεταβίβαση ακινήτου με βεβαίωση ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Σήμερα πάνε να πουλήσουν και βλέπουμε ότι υπάρχει αυθαιρεσία. Το ΤΕΕ μου είπε τακτοποιώ σαν να μην έγινε ποτέ το συμβόλαιο του 2011 και με αυτό είναι οκ και η συμβολαιογράφος και οι παλιοι ιδιοκτήτες και κανουν διορθωτικό /επαναληπτικό το συμβόλαιο. (εγώ εμφανίζω ως ιδιοκτήτη τον παλιό, δεν εχω θέμα είναι μάνα-κόρη). Το ερώτημα είναι τι βάζω για Ε9 και τι για αποδεικτικό παλαιότητας?Ε9 είχαμε μέχρι το 2010-2011 με τον ιδιοκτήτη που θα γίνει η τακτοποίηση. Μου κάνει αυτό ως ε9? και για παλαιότητα αφού είναι ισόγειο και έχει πάνω άλλους ορόφους τι θα βάλω? Ε9 δεν αλλάζει τώρα του 2011 είπε ο λογιστής. άρα?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, ψιλο απαράδεκτη η απάντηση του ΤΕΕ αλλά αφού τα βρήκατε με τους εμπλεκόμενους + συμβ/φο οκ σε 1η φάση. Να πεις του λογιστή να μην  βαριέται..μία χαρά αλλάζει το Ε9 του '11 θα πληρωθεί η αντίστοιχη διαφορά σε μέτρα + κάποιο πρόστιμο ίσως.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, akis73 said:

μία χαρά αλλάζει το Ε9 του '11

Μόλις πήρα σήμερα διόρθωση σε ε9 του 2010, μέχρι εκεί πάει τώρα μου είπε ο λογιστής

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τη "φυλακή" θα την κάνει ο απαντήσας του ΤΕΕ ή κάποιος άλλος;

Τον Υποθηκοφύλακα τον ρώτησε κανένας;

κ.λπ.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα καμία "ένσταση".... Καμπανάκι χτύπησα για όποιον έχει διάθεση να το ακούσει....

Θεωρώ ότι, η θέση του μηχανικού σε αυτή την περίπτωση είναι, "....ακυρώστε πρώτα τα συμβόλαια, ξεμπλέξτε με την εφορία, το υποθηκοφυλακείο, τον παλιό διαχειριστή μηχανικό, το ΤΕΕ και κατόπιν ο παλαιός ιδιοκτήτης, αφού  πλέον το ακίνητο θα ανήκει σε αυτόν, θα δύναται να κάνει τις διαδικασίες μεταφοράς - ανάληψης της δήλωσης από εμένα, ας μου υπογράψει μια εξουσιοδότηση για τη μεταφορά της δήλωσης από τον 4014 μέσω του 4178 στον 4495 κ.λπ. ούτως ώστε να μπορώ να προχωρήσω νόμιμα, διότι σήμερα αδυνατώ να το κάνω"!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.