Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

 εγινε μια αυθαιρετη επεκταση οροφου...

αλλά, αφου  γνωριζεις την χρονολογια,

δεν υπαρχει περιπτωση να σε διαψευσει ούτε καμμια α/φ ούτε το γκουγκλ στριιτ

Χρησιμοποιεις το Ε9

και προχωρας κανονικα.

[ουτε βεβαια δηλωνεις/βεβαιωνεις εσυ τπτ...]

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας! Εχω μια τακτοποίηση αποθήκης (μοναδικό κτίσμα στο οικόπεδο) χωρίς οικ. άδεια, εντός οικισμού (με προτεινόμενο σχέδιο) επιφάνειας 22 τ.μ. (πλακοσκεπής). Πέραν του Ε9 του 2012, το οποίο αναφέρει ως έτος κατασκευής το 1980, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν άλλα αποδεικτικά παλαιότητας. Ο τίτλος του 1978 αναφέρει αγοραπωλησία ασκεπούς οικοπέδου. Εψαξα στην Πολεοδομία και βρήκα την οικ. άδεια που είχε βγάλει ένας γείτονας το 1987, και διαπίστωσα οτι στο τοπογραφικό της αποτυπώνεται το όμορο οικόπεδο (των πελατών μου) ως ασκεπές. Έπειτα ο ίδιος γείτονας έκανε μια προσθήκη το 2002, στα σχέδια της οικ. αδείας της οποίας αποτυπώνεται η ιδιοκτησία των πελατών μου. Αεροφωτογραφίες για την περίοδο έως και 12/1982 δεν υπάρχουν στην περιοχή. Οι ιδιοκτήτες αρχικά έλεγαν οτι είναι κατασκευή του 1980 όπως αναφέρει το Ε9, αλλά μετά την εύρεση της οικ. αδείας του γείτονα , λένε οτι μάλλον είναι του 1990-1992. Και όντως στέκει το 1990-92 (κατογορία 3 του 4495) βάσει της κατάστασης του κτίσματος. Αλλά αεροφωτογραφία στην περιοχή βρίσκω μόνο του 1999 (Κι αν φαίνεται. Είμαι από επαρχία, δεν μπορώ να δω). Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Α) Το βάζω κατασκευή του 2002 και καλύπτομαι από τα σχέδια της οικ. αδείας του γείτονα (επικυρωμένα από πολεοδομία) και από το google earth του 2002, οπότε μπαίνει -> κατηγορία 4 και παλαιότητα από 1/1993 εως 12/2003 (τακτοποίηση για 30 έτη) και το καίω και φορολογικά? ή Β) Το δηλώνω κατηγορία 3 (νομιμοποίηση) με έτος κατασκευής το 1992, με μόνο αποδεικτικό την υπ. δήλωση των ιδιοκτητών και μια τεχνική έκθεση περιγραφής της κατάστασης του κτίσματος (και το καίω και λιγότερο φορολογικά)?? το πρόστιμο έχει μόνο 55 € διαφορά (έχουν εκπτώσεις αναπηρίας κ ανεργίας) Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Η ημερομηνια ειναι 31-12-2003....

Επομενως

ως αναφερομενο σε αδεια του 2002,  προυπαρχει αυτης.

Αρα, παλαιοτητα "δ"

[με μπερδεψε, αρχικά,  αυτο που γραφεις για  την κατ. 4 και κατ. 3... εννοώντας "παλαιότηται"]

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου ειναι ότι βάζοντας και τα δυο το1977 κατηγορία 2 είναι δυσμενέστερο για τον υπολογισμό του προστίμου οπότε μπορείς γιατί να απαγορεύεται;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι, εννοώ οτι μπαίνει κατηγορία Αυθαιρέτου 5 (όχι παλαιότητας), λόγω του ότι δεν υπάρχει οικ. άδεια (η κατηγορία 4 αναφέρει κτίρια με υπερβασεις σχετικά με την οικ. άδεια). Όσον αφορά την παλαιότητα τώρα, εφόσον δεν έχω αποδεικτικά για προ του 1993, θα το δηλώσω κατηγορία παλαιότητας από 1-1-1993 έως 31-12-2003 (δηλ. στην 4η κατηγορία του πεδίου "παλαιότητα" της πλατφόρμας αυθαιρετων του ΤΕΕ). Απλά προβληματιζομαι στο ακριβές έτος το οποίο πρέπει να δηλωθεί στην τεχνική έκθεση στις δηλώσεις.. Αν μπει ως κατασκευή του 2002, το καίω φορολογικά, γιατί κατασκευαστικά το κτίριο δεν παίζει να είναι του 2002, είναι προγενέστερο..

Link to comment
Share on other sites

Κάψε το φορολογικά να μην καείς εσύ μετά. Γιατί αν κάποιος κάπου μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε όταν εσύ πεις ότι υπήρχε (δλδ πριν το 2002) τότε καίγεσαι εσύ. Ενώ έτσι εσύ είσαι καλυμμένος. ΥΓ σόρρυ εκ παραδρομής ξέχασα ότι δεν έχεις ο.α. καθόλου. Δηλώνεις κάτι για το οποίο ΕΣΥ θα είσαι καταρχήν σίγουρος/η.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό που λες. Στην τελική ας έρχεται ο πελάτης για τακτοποίηση αφού έχει ήδη βρει τα αποδεικτικά για την παλαιότητα του ακινήτου του. Ο χρόνος που τρώμε στο ψαξιμο δεν πληρώνεται.. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.