Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Το θέμα είναι η κατασκευή να μη γεννάει αμφιβολίες για το αν έγινε μετά το 2011. Αν μπορείς να εντοπίσεις -έστω και αν δεν φαίνεται καθαρά- ότι υφίσταται προ 2011, θα βάλεις τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν και το Ε9 τους σύμφωνα με την αποτύπωσή σου. Η διόρθωση θα πρέπει να γίνεται προ υπαγωγής για δική σου διασφάλιση.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε τους να διορθώσουν το Ε9. Έτσι και αλλιώς θα το κάνουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αν δεν το κάνουν τώρα. Οπότε μαζί με την αεροφωτογραφία θα έχεις και το Ε9. 

Σου είπαν ότι το έκαναν πριν το 2004;

Link to comment
Share on other sites

Ναι! Θα τους βάλω να το κάνουν! Το θέμα είναι ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την παλαιότητα για την αεροφωτογραφία! Οι ίδιοι δηλώνουν το 1998!

Link to comment
Share on other sites

Απολύτως σίγουρος δεν μπορείς να είσαι. Η ευθύνη ανήκει στον ιδιοκτήτη γι αυτό ζητάς το Ε9 του διορθωμένο σύμφωνα με την αποτύπωση. Η δική σου ευθύνη είναι να το εισάγεις στο σύστημα. Βεβαίως αν έχεις ενδείξεις ότι η δηλούμενη παλαιότητα από τους ιδιοκτήτες είναι ψευδής δεν θα δεχτείς ότι Ε9 και να φέρουν. Πχ αν δεις ένα κτίριο καινούργιο ανακατασκευασμένο και οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το έφτιαξαν το 1950 προφανώς δεν θα το δεχτείς. Γι αυτό λέμε και ξαναλέμε, ότι η χρήση του Ε9 να γίνεται με σύνεση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό εννοείται... Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εν λόγω αυθαίρετη κατασκευή φαίνεται στο google earth το 2006... Το 2003 δεν φαίνεται ξεκάθαρα! Η κατασκευή φαίνεται πως έχει γίνει τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα αλλά άντε να υπολογίσεις (πόσο μάλλον να αποδείξεις) ότι έγινε σίγουρα αντί για 12 χρόνια πριν που φαίνεται στα 14 για την ΄έκπτωση! Σε ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Ως χρόνο ανέγερσης της αυθαίρετης κατασκευής τι ακριβώς λαμβάνουμε υπ' όψιν?

Τον χρόνο ρευματοδότησης ή τον χρόνο ολοκλήρωσης του σκελετού?

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

άρθρο 87

2.        Στην ψηφιακή πλατφόρμα ορθοφωτοχαρτών του άρθρου 85, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εισάγονται για όλη την επικράτεια οι αεροφωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση αναφοράς και ελέγχου για τη διαπίστωση της ολοκλήρωσης του φέροντος οργανισμού της αυθαίρετης κατασκευής μέχρι τις 28.7.2011.

άρθρο 99

στστ) η ημερομηνία ολοκλήρωσης του φέροντος οργανισμού ή της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης σε αυτό σύμφωνα με το άρθρο 97,

  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.