Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 1 (Κατασκευές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους)


Recommended Posts

5 ώρες πριν, domerg87 said:

 

Ρωτάω αν αυτά που φαίνονται ως υφιστάμενα στην άδεια με τις προσθήκες, θα τα θεωρήσω νόμιμα!

Ναι. Τα θεωρείς ότι είναι τα μεγέθη της αρχικής άδειας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα έχω μπερδευτεί με το άρθρο 88, παρ.1 (β).....

λοιπόν αν έχεις περαιώσει τακτοποίηση χώρου με ν.3843/10 και δεν παραβιάζει τα ποσοστά 40-40-20 και δεν είναι εντός προκηπίου, τότε εξαιρείται οριστικά της τακτοποίησης? 

Αν τα παραβιάζει ή είναι εντός προκηπίου τότε πληρώνεις 100 ευρώ παράβολο και εξαιρείται οριστικά της κατεδάφισης?

Αν έχεις και άλλους χώρους που θες να βάλεις τώρα στο ν.4495/17, τότε συνυπολογίζεις και αυτούς στα παραπάνω ποσοστά ή αν είναι οι νέοι χώροι στο προκήπιο?

Πραγματικά η εγκύκλιος 2 με μπέρδεψε πολύ και αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν διαλευκανθεί μέσα στο φόρουμ που διάβασα....ευχαριστώ!

Επίσης ποιος ο λόγος να βάλω στο ν.4495/17 έναν χώρο που έχει περαιώσει τη διαδικασία του ν.3843/10, αν είναι να μπει κατηγορία 5 λόγω υπέρβασης των ποσοστών?

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Θεωρώ ότι το άρθρο 88 παρ 1 β εδ. ββ δίνει τη δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση σε χώρους που είχαν υπαχθεί στους νόμους 3843/10 και είχαν περαιώσει τη διαδικασία. Οπότε λέει ότι αν ο κλεισμένος Η.Χ δεν παραβιάζει σε ποσοστό 40/20/20 την δόμηση κάλυψη και ύψος αντίστοιχα (ο Η.Χ προφανώς δεν θα παραβιάζει την κάλυψη αφού είχε ήδη προσμετρήσει σε αυτή) και ο χώρος δεν βρίσκεται σε προκήπιο, τότε με 100 Ε παράβολο δηλώνεται εκ νέου στο Ν. 4495, και παίρνει την οριστική εξαίρεση. Ουσιαστικά δηλαδή γίνεται μια νέα δήλωση και στην τεχνική έκθεση αναγράφεται η τεκμηρίωση.

Αν ο χώρος παραβιάζει το προκήπιο ή έχει υπερβάσεις πάνω από το κριτήριο της παραγράφου 1.β-ββ τότε δεν πληρούνται οι προυποθέσεις και δεν μπορείς να κάνεις χρήση της διάταξης αυτής ώστε να έχει οριστική εξαίρεση.

Παρεμπιπτόντως να κάνω και μια ερώτηση πάνω στο θέμα. Αν έχει τύχει να προχωρήσει κάποιος συνάδελφος τέτοια υπόθεση, να μας πει αν του ζητήθηκαν δικαιολογητικά, καθώς σε μια δήλωση σε επεξεργασία παρατηρώ ότι για την πληρότητα δείχνει μηδέν δικαιολογητικά εφόσον επιλεγεί η παρ 1β-ββ άρθρ. 88;

 

Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα  αν κάποιος έχει άποψη για το παρακάτω θέμα  θα το εκτιμούσα 

για την ίδια οριζόντια ιδιοκτησία  έχω κάνει τακτοποίηση με τον νομό 3843/2010 .δεν είχε ο ιδιοκτήτης  χρήματα οπότε  τακτοποίησε μερικές  αυθαιρεσίες 

καθώς  έκανε οικονομίες  συνέχισε  να κάνει τακτοποιήσεις μια με τον  4178   και μια  με τον 4495 . τώρα που πήγα να του πάρω  ηλεκτροδότηση  μου είπαν από την πολεοδομία ότι δεν μπορώ να έχω   και με τον 4178 και με τον 4495  τακτοποίηση . πρέπει να τα ενοποιήσω .Έχει κανένας συνάδελφος άποψη ?  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω μπροστά μου τη νομοθεσία, συμφωνώ απόλυτα με την πολεοδομία. Για 3843/10 είσαι οκ. Αλλά για 4014, 4178 & 4495, θα πρέπει να υπάρχει μια δήλωση. Δλδ η του 4014 μεταφέρεται στον 4178 κ μετά από 4178 στον 4495. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι λάθος η μερική τακτοποίηση. Στην περίπτωση σου θα έπρεπε να συνεχίσεις την τακτοποίηση στον 4178, είτε να μεταφέρεις τη δήλωση στον 4495 κ να προσθέσεις τα επιπλέον αυθαίρετα. (Όλα είναι πριν το καλοκαίρι του 2011;; )

Link to comment
Share on other sites

ναι πριν το 2011. όταν ρώτησα το υπάλληλο για κάποια εγκύκλιο  άρχισε  να ρωτάει τους άλλους συναδέλφους μέσα στην πολεοδομία  αλλά κανένας δεν είχε  άποψη  για τον 720 οκ για τον 1337/83 οκ  για τον 3843/10 οκ για τους νεότερους  γιατί όχι   οκ. Επειδή είναι ηλεκτρονικά ?   η το αναφέρει κάπου ο νόμος

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειδή θεωρητικά είναι ο ίδιος νόμος (ο 4014, ο 4178 και ο 4495).

Επειδή, όπως σου είπα, δεν θεωρώ σωστή την επιλεκτική τακτοποίηση, δεν το έκανα ποτέ και δεν μου χρειάστηκε ποτέ αυτό που ρωτάς.

Ίσως να μην υπάρχει καν στο νόμο κάπου γραμμένο (η απαγόρευση ταυτόχρονα 4178 κ 4495), αλλά απλά να είναι "προφορική οδηγία" ή κάποια "οδηγία του ΤΕΕ".

Περίμενε και κάποια άλλη απάντηση από κάποιον συνάδερφο που ενδεχομένως να έχει και το εδάφιο.

Link to comment
Share on other sites

Μα όταν κάνεις τακτοποίηση (4014/4178/4495) αποτυπώνεις την πραγματική κατάσταση του ακινήτου . Οπότε όταν έγινε αρχικά η ένταξη στον 4014 δηλώθηκαν απο τον ιδιοκτήτη και αποτυπώθηκαν απο εσένα ΟΛΕΣ οι αυθαιρεσίες. Αν σε παρέσυρε να κάνεις επιλεκτική τακτοποίηση τότε θεωρώ οτι η αρχική δήλωση είναι ψευδής και οι υπόλοιπες άκυρες. Ορθά δεν σου δίνουν ηλεκτροδότηση απο ΥΔΟΜ

Link to comment
Share on other sites

εγώ νομίζω ότι σωστά δηλώθηκαν μερικά, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να πληρώσει σωστά μετρήθηκαν όσα έπρεπε να δηλωθούν. Ο Νόμος λέει όταν πρόκειται να δώσουμε μια βεβαίωση ότι "βεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις που να παραβιάζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη, το ύψος και τη δόμηση" Οπότε βεβαίωση δίνεις όταν δεν παραβιάζονται αυτά τα μεγέθη. Ή όταν δηλώθηκαν οι κατασκευές που συντελούν ώστε να υπερβεί το νούμερο της επιτρεπόμενης δόμησης, κάλυψης ή/και ύψους και οι κατασκευές αυτές (ή οι αυθαίρετες χρήσεις) έχουν τακτοποιηθεί. Οπότε ούτε από τη νομοθεσία δίνεται η ίδια βαρύτητα σε έναν ημιυπαίθριο που έγινε δωμάτιο και σε μια πλακόστρωση που κάλυψε 2τμ αυλής που θα έπρεπε να φυτευτεί. Οπότε αν συντρέχει λόγος, όπως αδυναμία ιδιοκτήτη πράγματι ακόμα και αν έμπαινε σε καθεστώς δόσεων, σωστά αναφέρω δηλώθηκε ότι δηλώθηκε αφού δεν μπορούσε να δηλωθεί κάτι άλλο, προσοχή θέλει διότι βεβαίωση δεν δίνεται αν υπάρχουν κατασκευές που θα έπρεπε να δηλωθούν. Θα πρέπει να υπάρχει μια προσοχή οταν δύναται ο ιδιοκτήτης να δηλωθούν και οι λοιπές αυθαιρεσιες.

Οσο αφορα την ΥΔΟΜ καλά λεει - κατα την κριση μου- θα πρεπει να μαζευονται οι αυθαιρεσιες και εφοσον ειχες την δυνατοτητα, την δηλωση 4178 να πας στον Ν.4495/17 ΘΑ επρεπε να γινει η διαδικασια να φτασει η δηλωση και να συμπληρωθουν οι λοιπες αυθαιρεσιες.

Link to comment
Share on other sites

Ο συλλογισμός σου θεωρώ οτι είναι λανθασμένος γιατί μπερδεύεις τη δήλωση με την βεβαίωση. Αν κάποιο ακίνητο έχει αυθαιρεσίες που δεν παραβιάζουν Δ/Κ/Υ και μπορεί να δοθεί βεβαίωση μετα της σχετικής μνείας στην ΤΕ (έστω και αν υπάρχουν λοιπές αυθαιρεσίες) τότε το ακίνητο μπορεί και να μην τακτοποιηθεί. Στην περίπτωση όμως που ενταχθεί σε κάποιον αυθαιρετονόμο είμαστε υποχρεωμένοι να αποτυπώσουμε όλες τις αυθαιρεσίες και όχι μόνο τις υπερβάσεις σε Δ/Κ/Υ. Με αυτό τον τρόπο αποκλείεται και η επιλεκτική ρύθμιση αυθαιρέτων. Το γεγονός οτι δεν μπορεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απασχολεί αυτόν και όχι εμάς γιατί 100% θα μας επιτρέψει να κάνουμε μπακαλοδουλειές και θα χάσουμε την αξιοπιστία μας. Ο νόμος δίνει  αρκετές δόσεις και οι πελάτες προκειμένου να μην χάσουν το μπόνους πλήρους εξόφλησης κοιτάνε να σε πείσουν να τους κατεβάσεις το πρόστιμο όσο γίνεται. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.