Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 1 (Κατασκευές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους)


Recommended Posts

Η λογική αυτή είναι γνωστή. Παρότι ξέρω περιπτώσεις που δεν μπορουν αληθινα να πληρώσουν. Ποιός ο λόγος όμως να δηλωθούν αυθαιρεσίες κατηγορίας 3?

Το τι νοείται σήμερα σαν αυθαίρετη κατασκευή δεν έχει το Θεό του. Δηλαδή αν έβαλε σκυλόσπιτο στην αυλή ή έφτιαξε ένα συντριβάνι, εμείς θα το δηλώσουμε σαν αυθαίρετη κατασκεύη?

Link to comment
Share on other sites

Από τον 4014/11 και μετά δεν υπάρχει τρόπος να δηλώσεις κατ' επιλογήν τις αυθαιρεσίες, εκτός κι αν φτιάξεις ψευδή σχέδια αποτύπωσης ή δείχνεις μεν τις αυθαιρεσίες χωρίς να χρεώνεις τις παραβάσεις... Σε κάθε περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις είναι ζημιά στον ιδιοκτήτη.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συγγνώμη που κάνω εδώ την ερώτηση μου που αφορά τον 4178,δε βρήκα κάποιο θέμα στην κατηγορία του 4178  με απαντήσεις σε αυτά  που θέλω να ρωτήσω. 

Σε οικοδομή υπάρχει ισόγειο με χρήση κατάστημα το οποίο  είναι οριζόντια ιδιοκτησία λόγω σύστασης .Ενα τμήμα του κτίστηκε αυθαίρετα ως κατοικία,και τακτοποιήθηκε  ως αλλαγή χρήσης με τον 4178.Το υπόλοιπο τμήμα της ισογείου Ο.Ι είναι άφτιαχτο μέχρι στιγμής .Επίσης στην ίδια υπαγωγή τακτοποιηθηκε και αυθαίρετο υπόγειο που δεν προβλεπόταν στην άδεια.

Αυτή την υπαγωγή ή οποία είναι σε κατάσταση " βεβαίωση περαίωσης " τη μετέφερα σε εμένα ,γιατί ο μηχανικός που την έκανε πέθανε.

Ωστόσο παρατήρησα  υπάρχουν κάποια θέματα. Το πρώτο είναι ότι δε συμπεριέλαβε στη δήλωση έναν αυθαίρετο ισόγειο μπαζωμένο εξώστη κατασκευασμένο στην πίσω όψη της ισογείου Ο.Ι ( δε ξέρω μήπως μπορεί να θεωρηθεί και κοινόχρηστη κατασκευή γιατί είναι στον ακάλυπτο).Το δεύτερο είναι ότι η κοινόχρηστη είσοδος της οικοδομής έχει "φάει " κάποια τετραγωνικά  της ισόγειας ιδιοκτησίας γιατί έγινε πιο πλατιά από ότι προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να μειωθεί το εμβαδόν  της ισογείου Ο.Ι.

Επειδή τον 4178 δεν τον πρόλαβα καθόλου  καθώς ξεκίνησα την  ενασχόληση με τα αυθαίρετα όταν βγήκε ο 4495, μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για αυτά τα δύο θέματα που ανέφερα πιο πάνω ή αν δε χρειάζεται να γίνει κάτι?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εχεις συσταση για ενα ισογειο καταστημα

Ενα τμημα εγινε κατοικια -και τακτοποιηθηκε- και το υπολοιπο ειναι ημιτελες. Τακτοποιησες και ενα υπογειο...

[σαν ανεξαρτητο ή υπερ του "μισού"  καταστηματος...μαλλον......με εισοδο απο πού...δεν  τα λες]

Κατ' αρχας θα επρεπε να γινει τροποποιηση της συστασης και να δημιουργηθουν δυο  ΟΙ.

Για να εχει γινει αυτο, θα επρεπε να εχει τακτοποιηθει η "επεκταση" στον ακαλυπτο χωρο και η επεκταση του κοινοχρηστου σε βαρος της ΟΙ.

Αφου δεν εγινε τπτπ με αυτα, προφανως δεν εχει γινει  μεχρι σημερα  τροποποιηση της συστασης...κι αν εχει γινει ειναι λαθος.

[αυτη η "βεβαιωση περαιωσης" που λες.... με μπερδεύει....]

Παντως, πρεπει να τακτοποιηθει,  ειτε με αποκλειστικη χρηση ειτε με "εκ κατασκευης" η επεκταση στον ακαλυπτο

καθως επίσης και η επεκταση των κοινοχρηστων σε βαρος του καταστηματος.

και μετα να γινει τροποποιηση της συστασης ωστε να εχει ενα καταστημα και μια κατοικια.

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/1/2020 at 9:53 ΜΜ, dimitris GM said:

Παντως, πρεπει να τακτοποιηθει,  ειτε με αποκλειστικη χρηση ειτε με "εκ κατασκευης" η επεκταση στον ακαλυπτο

καθως επίσης και η επεκταση των κοινοχρηστων σε βαρος του καταστηματος.

και μετα να γινει τροποποιηση της συστασης ωστε να εχει ενα καταστημα και μια κατοικια.

 

Αναρτώ και μια εικόνα στην οποία δείχνω πως έχει η κατάσταση της περίπτωσης για την οποία ρωτάω ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αμεσότητα.

- Αρχικά να αναφέρω ότι το υπόλοιπο τμήμα που παραμένει κατάστημα, ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει και αυτό κατοικία.

1) Όταν λες να τακτοποιηθεί η ισόγεια βεράντα '' με αποκλειστική χρήση είτε με εκ κατασκευής'' τι εννοείς?

2) Η επέκταση  της κοινόχρηστης εισόδου της οικοδομής προς την οριζόντια ιδιοκτησία αφορά αυθαιρεσία που πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπαγωγή της οριζόντιας ιδιοκτησίας ή αφορά αυθαιρεσία μιας άλλης ξεχωριστής υπαγωγής αποκλειστικά και μόνο για τα κοινόχρηστα?  Η αυθαιρεσία αυτή είναι διαμερισμάτωση?

Ανέφερα ότι αυτή η υπαγωγή που μετέφερα σε εμένα είναι περαιωμένη, γιατί  όπως είναι στον 4178 για να την τροποποιήσω και να προσθέσω τις επιπλέον αυθαιρεσίες θα πρέπει να πληρώσω κάποιο παράβολο και να τη ''γυρίσω πίσω''?

 

20200112_143100.jpg

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα, ένα ακίνητο είχε υπαχθεί στο Ν. 3843/2010. Είχε πληρώσει ο ιδιοκτήτης το παράβολο και δύο δόσεις. Τώρα θέλει να κάνει μεταφορά στο Ν.4495/2017 και να συμψηφίσει ότι έχει ήδη πληρώσει. Πήγε λοιπόν στην Υ.ΔΟΜ. και στο φάκελο βρήκαν απόδειξη πληρωμής μόνο για το παράβολο, οπότε για τις υπόλοιπες αποδείξεις των 2 δόσεων του είπαν να πάει στην Τράπεζα που είχε κάνει τις πληρωμές.Πήγε, αλλά του είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους αναζήτηση.

Οπότε πως και που μπορεί να βρεθεί τι έχει πληρωθεί?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

από το παράβολο θα δεις σε ποιο Ταμείο πήγαιναν τα λεφτά (υποθέτω στο "πράσινο ταμείο" ) οπότε κάνε μια αίτηση σ΄αυτό (ή άλλως ξεκίνα απ΄αυτό με τα στοιχεία του πελάτη σου)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν είναι απαραίτητο , αν υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες που δεν επιτρεπόταν να υπαχθούν στο Ν3843/10 μπορείς να κάνεις υπαγωγή στο 4495 και να τα συμπεριλάβεις ολα μαζι  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αν τα συμπεριλάβεις όλα μαζί πρόσεξε όμως, τις πληρωμές, ότι έχει φτιάξει με τον 3843 μπορείς να τα ξαναγράψεις σαν παράβαση αλλά στα πεδία "ποσά που ήδη έχουν πληρωθεί" θα πρέπει να βάλεις το ποσό που έχει πληρώσει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.