Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ING: Πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών Ι.Χ. από το 2035 στην Ευρώπη


Engineer

Recommended Posts

Αρκετά σύντομα θα ξεπερασθούν όλα τα εμπόδια τα οποία αποθαρρύνουν σήμερα τους Ευρωπαίους καταναλωτές από το να επιλέξουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως υποστηρίζουν σε μελέτη τους αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας ING.

 

Έτσι, όπως υποστηρίζουν το μερίδιο της ηλεκτροκίνησης θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια με τόσο αλματώδεις ρυθμούς, που από το 2035 στη “Γηραιά Ήπειρο” θα είναι ηλεκτρικά όλα τα καινούρια οχήματα που πωλούνται.

 

Όσον αφορά τα εμπόδια που θα επιλυθούν τα επόμενα χρόνια, οι αναλυτές αναφέρουν την υψηλή τιμή των μπαταριών, τη σχετικά περιορισμένη αυτονομία και το μεγάλο χρονικό διάστημα φόρτισης. Εμπόδια που, όταν γίνουν παρελθόν, σύμφωνα με τους αναλυτές τα ηλεκτρικά Ι.Χ. θα γίνουν εξίσου ελκυστικά με τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Στη μελέτη σημειώνεται παράλληλα πως, ενόψει αυτής της εξέλιξης, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία σημαντική πρόκληση, αφού αυτή τη στιγμή κατέχουν μερίδιο μόλις 3% στην παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Έτσι, για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση θα παραμείνουν εξαρτημένες από χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, τόσο για μπαταρίες όσο και για άλλα εξαρτήματα.

 

Πηγή: http://www.insomnia....ν-ιχ-από-r14516

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να πάρουν κάτι για να κάνουν μία τέτοια πρόβλεψη.

Από τον μέχρι τώρα ρυθμό εξέλιξης ακόμη και αυτή η πρόβλεψη είναι μάλλον απαισιόδοξη. Μάλλον πιο σύντομα θα προκύψει η "πρόβλεψη". 

Ακριβώς όπως τα προηγούμενα 5 - 10 χρόνια όπου σχεδόν όλες οι προβλέψεις σχετικά με την ηλεκτροκίνηση οχημάτων προέβλεπαν πιο αργή εξέλιξη από αυτή που συνέβη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.