Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 2 (Κατασκευές για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η υπαγωγή)


Recommended Posts

Η δυνατότητα πληρωμής του προστίμου που δεν έχει καταβληθεί για δηλώσεις του 3843 ώστε να γίνει περαίωση της δήλωσης έχει ενεργοποιηθεί στις τράπεζες;

Edited by lazikos1
Link to comment
Share on other sites

υπαρχει αυτο

- Παρατείνεται μέχρι τις 30-6-2019 (έληξε στις 12-12-2018), η προθεσμία για την καταβολή εφάπαξ του υπολειπόμενου ποσού προστίμου, που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης στο ν. 3843/2010.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43183

Link to comment
Share on other sites

Στις 17 Ιανουαρίου είχα λάβει το παρακάτω μήνυμα από την Εθνική Τράπεζα σε αντίστοιχη ερώτησή μου.

Αναφορικά με το μήνυμά σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το αρμόδιο Υπουργείο έχει παγώσει την πληρωμή αυτών των προστίμων οπότε κανείς δεν μπορεί πουθενά να πληρώσει, με χρήση του κωδικού πληρωμής που αφορά σε θέματα διατήρησης ρυθμιζόμενων χώρων.

 Αναμένεται να εκδοθεί επίσημη οδηγία από το Υπουργείο για την επανενεργοποίηση ή μη της εν λόγω πληρωμής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αρθρο 88 ν 4495

2.   Περίπτωση 2 : Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων 3843/2010 (Α62), 4014/2011 και 4178/2013.

Στις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις διατήρησης, ρύθμισης ή αναστολής επιβολής κυρώσεων των νόμων 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013, δηλαδή δεν έχει καταβληθεί το σύνολο του ενιαίου ειδικού προστίμου και δεν έχουν αναρτηθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στοιχεία στο πληροφοριακό σύστημα, είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή, καταβληθέντα ποσά στο πλαίσιο των προηγούμενων νόμων υπαγωγής συμψηφίζονται με το οφειλόμενο ενιαίο πρόστιμο, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Αν από τον επανυπολογισμό προκύπτει ότι τα ήδη καταβληθέντα υπερβαίνουν το ποσό του προστίμου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δεν αναζητούνται.

Για τις περιπτώσεις υπαγωγής του ν.3843/2010 (Α62), για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται εφάπαξ, µε χρήση του κωδικού πληρωμής σε τράπεζα που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή, μέχρι τις 30.6.2019.

 

δεν γνωριζω τι εκαναν -ή τι δεν έκαναν-  οι τραπεζες..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πήγε σήμερα πελάτης μου να εξοφλήσει το υπολοιπόμενο πρόστιμο του Ν.3843/10 και του ειπαν απο την τράπεζα οτι δεν μπορεί να πληρώσει με τον κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στο έγγραφο του Ν.3843/10 διότι δεν το δέχεται το σύστημα.

Πήγε στην προϊσταμένη της πολεοδομίας η οποία του είπε οτι πρεπει να πληρωθεί μεσω τραπεζης το προστιμο.

Εκανες κάποιος ή πελάτης του την διαδικασία πληρωμής του υπόλοιπου προστίμου Ν.3843/10 ;  Αν ναι πως το πλήρωσε το ποσό; Με τι κωδικό πληρωμής;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

δεν ξέρω καν αν δημοσιεύω στην σωστή κατηγορία. Αν κάποιος αρμόδιος δει το θέμα μου και δει ότι δεν το βάζω στην σωστή κατηγορία, παρακαλώ όπως το μεταφέρει.

Εγώ τακτοποιώ μια επέκταση υπογείου οικοδομής, βρίσκεται πλησίον μιας θέσης στάθμευσης και επειδή σε αυτήν έκανε ένα "π" το τοιχείο, ο κατασκευαστής το ευθυγράμμισε. Το τακτοποιεί ένας ιδιοκτήτης που αγόρασε την θέση στάθμευσης και είδα το άρθρο 98 που λέει ότι δεν χρειάζονται συναινέσεις. Θα ήθελα να μάθω την μικρή αυτή επέκταση υπογείου ορόφου θα πρέπει επίσης να την βάλω σαν "ΥΔ" ή "ΥΚ"?

Ευχαριστώ

να είστε καλά προκαταβολικά για την βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον τακτοποιεις την επεκταση μιας  ΘΣΑ  σε υπογειο...οχι ενα υπογειο

αρα ,

πως ειναι στην αδεια η ΘΣΑ πώς στο συμβολαιο?

και μετά...τί????

 Εχει χιλιοστα?

Link to comment
Share on other sites

η θέση αυτή Δημ. Εχει χιλιοστά. Τακτοποιώ την θέση στάθμ. γιατί δεν την έδειχνε το σχέδιο άδειας, δεν τακτοποιώ όμως δικό της χώρο, τακτοποιώ χώρο δίπλα σε αυτήν που βλέπω ότι έχει γίνει η επέκταση υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Arche said:

η θέση αυτή Δημ. Εχει χιλιοστά. Τακτοποιώ την θέση στάθμ. γιατί δεν την έδειχνε το σχέδιο άδειας, δεν τακτοποιώ όμως δικό της χώρο, τακτοποιώ χώρο δίπλα σε αυτήν που βλέπω ότι έχει γίνει η επέκταση υπογείου.

αν δεν ειναι θεση του 1221, που φαινεται στην αδεια,   δεν εχει σχεση με αυθαιρετα

Κατα τα λοιπα,  δεν ειναι σαφης η ερωτηση.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.