Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 3 (Κατασκευές που δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση)


Recommended Posts

Τέλεια, σ ευχαριστώ πάρα πολύ! :D

 

Αν και υπέρβαση ύψους γενικά δεν έχει το κτίριο λόγω του ότι είναι αρκετά χαμηλότερο του ορίου θα το περάσω όπως μου είπες για να είμαι σωστή!

Edit N2: Υπέρβαση ύψους της περιοχής δεν έχει, φαντάζομαι εννοούσες υπέρβαση ύψους της οικοδομικής άδειας στην οποία σίγουρα εμπίπτει αλλά στην κατηγορία <0,20%

Edit N3: Θα ασχοληθώ με την υπόθεση πλήρως την Παρασκευή, αλλά στα γρήγορα έναν έλεγχο που πήγα να κάνω στη σελίδα υπαγωγής πάλι μου βγάζει το ίδιο σφάλμα, ότι σε φύλλο καταγραφής παράβασης κατηγορίας 3 δε μπορώ να έχω πάνω από μία παραβάσεις! Έσβησα την υπέρβαση ύψους και πάλι το ίδιο σφάλμα μου γράφει, οπότε όπως τα βλέπω τα πράγματα θα το διαγράψω τελείως το φύλλο και θα φτιάξω εξ αρχής νέο να δούμε! Ευχαριστώ πάντως ξανά

Edited by Zoey Georgaka
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

γειά σας Συνάδελφοι και Φίλοι. Μου έτυχε μια δύσκολη περίπτωση την οποία ακόμα δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσω. Σε κατασκευή παλιότερη έχει σχεδιαστεί θέση σε υπόγειο μικρότερη των υποχρεωτικών διαστάσεων που όριζε η Υπδομ. Στα σχέδια σύστασης την είδα. Ο ιδιοκτήτης ρωτάει αν μπορεί να την τακτοποιήσει και σκέφτομαι, πρέπει?

Καθώς κάτι λέγαμε παλιότερα ότι, αν το σχέδιο της σύστασης δείχνει μια ιδιοκτησία κάπως αλλά το σχέδιο πολεοδομίας την δείχνει αλλοιώς μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει νόμιμα? Φαντάζομαι οι συνιδιοκτήτες θα έχουν υπογράψει το σχέδιο της σύστασης.

Link to comment
Share on other sites

έτσι λοιπόν...ξέρει κάτι κάποιος για αυτό που σας ρωτάω???

Αν το σχέδιο της σύστασης υπογείου οικοδομής δείχνει μια θέση στάθμευσης την οποία θέση το σχέδιο της ο.α. δεν την δείχνει, τότε η θέση αυτή σήμερα υπάρχει αυθαίρετα???

Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, Arche said:

...ξέρει κάτι κάποιος για αυτό που σας ρωτάω???

...

έχει απαντηθεί αρκετές φορές το ερώτημα.

Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις αρκετά.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ καλέ μου didoni, δεν το έχω βρει, θυμάμαι ότι κάποια φορά κάτι είχα δει, καθώς πολλά έχουν δημοσιευτεί και δεν ξέρω που, θα μπορούσες να με κατατοπίσεις λίγο προς τα που να κοιτάξω?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά,

Ελπίζω να γράφω στο σωστό άρθρο. 

Όροφος ο οποίος δεν έχει ο.α, αλλά σε μεταγενέστερη έχει προσμετρηθεί θεωρείται νόμιμως ή πρέπει να τακτοποιηθεί?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

σε οικοπεδο που εχτιζε "300" τμ., εχτισες ενα ισογειο  οροφοδιαμερισμα 100 τμ.

μετα εχτισες χωρις αδεια άλλα 100 τμ. στον οροφο.

Και μετα πηρες αδεια για ενα ακομα οροφοδιαμερισμα στον αλλον οροφο, εμφανιζοντας στο διαγραμμά   σου  τους δυο οροφους.

Η πολεοδομια δεχθηκε την εκδοση αδειας "υπερανω αυθαιρετου οροφου¨?

Ετσι εγινε ή απλα ζητησατε "100" τμ....χωρις αναφορα στον αυθαιρετο όροφο?

 Εχει γινει συσταση ΟΙ?... Τί γραφει?

Υπαρχει συμβολαιο για τον όροφο αυτον?

[Μια πρωτη σκεψη ειναι η νομιμοποιηση]

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι όταν εκδόθηκε η άδεια η προσθήκη ορόφου η πολεοδομία έκανε έλεγχο και  ζητησε τη νομιμότητα των υφιστάμενων κτισμάτων . Επομένως εφόσον εκδόθηκε η άδεια του ορόφου έχει νομιμοποιηθεί και ο πρώτος όροφος διαφορετικά  η άδεια πρέπει να θεωρηθεί οτι εκδόθηκε με λαθος στοιχεια και δεν μπορεί να εκδοθεί εκ των υστέρων άδεια νομιμοποίησης,εκτός αν γίνει και για τους δύο ορόφους. 

Link to comment
Share on other sites

Αναλυτικά, έχει γίνει το εξής. Σε οικόπεδο έχουν κτιστεί 4 κτίρια με διαφορετικές ο.α σε διαφορετικές χρονιές και όλα πρίν το 1975. Κατά το έτος 1964 βγήκε η μία από αυτές για διόροφο κτίριο (ισόγειο-όροφος) το οποίο στην συνέχεια ή κατά την ανέγερση έγινε τριόροφο. Ο τρίτος όροφος υπάρχει κανονικά σε διάγραμμα κάλυψης άδειας που εκδόθηκε το έτος 1970 και αφορούσε άλλο κτίριο. Άρα έχει προσμετρήσει κανονικά για τις επόμενες άδειες αλλά δεν το "συνοδεύει" καμία. Στο οικόπεδο δεν υπάρχει κανενός είδους σύσταση παρά μόνον διαχωρισμός του οικοπέδου μέσω απόσπασης κλάδου, μετά αυτού ενεργητικό, ο οποίος συντελέστηκε αρκετά αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Aυτο δεν το καταλαβαινω:

"Στο οικόπεδο δεν υπάρχει κανενός είδους σύσταση παρά μόνον διαχωρισμός του οικοπέδου μέσω απόσπασης κλάδου, μετά αυτού ενεργητικό, ο οποίος συντελέστηκε αρκετά αργότερα. "

Χρειαζομαστε πιο πολλα στοιχεια.

Κατα τα λοιπα

 Δξ τι.... σαλτανατια εκαναν...και πώς εβγαζαν  αδεια για την οικοδομη "Α" και εχτιζε στην "Β"...

 Δεν βγαινει ακρη.

Απλα βλεπω οτι εισαι προ 75  σε κτιρια κατοικιας.

Ξαναδες τα

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.