Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 3 (Κατασκευές που δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση)


Recommended Posts

2 ώρες πριν, MAKAP said:

2. Έστειλε την ΥΔ για να την εκδώσω (μέσω gov.gr), στην οποία αναγράφει ότι ΔΕΝ είναι η κύρια και μοναδική κατοικία του! Αλλά αυτή είναι η κατοικία του στην Αθήνα, όποτε έρχεται, και γι' αυτήν πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δημοτικα τέλη, ΔΕΗ, τηλέφωνο και λοιπά έξοδα.

 @MAKAP 

Η "κύρια και μοναδική κατοικία"  σχετίζεται με μια έκπτωση στο πρόστιμο αλλά για τις ανάγκες του Ν.4495/17 έχει πολύ συγκεκριμένη και περίεργη ( έως διεστραμμένη ) έννοια , η οποία περιγράφεται στο Αρθρο 100 παρ.12 του Ν.4495 σύμφωνα με το οποίο :

"...κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου του ν.1078/1980 (Α238)."

Οπότε ναι μεν ο ξάδερφος έχει μόνο ένα σπίτι , αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ότι έχει κύρια και μοναδική κατοικία , για τις ανάγκες του αυθαιρετονόμου πάντα.

Η παραπάνω διάταξη αναλύεται  περαιτέρω στην Εγκ.2 / 31-5-2019

Σχετική συζήτηση στο φορουμ εδώ

 

2 ώρες πριν, MAKAP said:

3. Έστειλε το ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, με αρ. δήλωσης και κωδικό πληρωμής για 800€ περίπου. Αυτό ημαίνει ότι έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής;

Ναι ,
και ότι έχει ήδη πληρώσει και το τέλος υπαγωγής το οποίο είναι κλιμακωτό ( 250 -500 -1000-2000 κατά περίπτωση ) και το οποίο είναι ταυτόχρονα και προκαταβολή προστίμου.

Με την επιφύλαξη αυτού που λέει παραπάνω ο συνάδελφος περί παραποίησης.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

1. Ο ξάδελφος είναι κύριος κατά 100% του αυτοτελούς και ανεξάρτητου ορόφου της συγκεκριμένης οικοδομής και ούτε η σύζυγος και τα 2 ενήλικα παιδιά του έχουν κυριότητα σε άλλη κατοικία ή οικόπεδο.

2. Δεν πιστεύω ότι έχει πληρώσει τέλος υπαγωγής ή οποιοδήποτε άλλο παράβολο γιατί θα το έστελν να το πληρώσω εγώ (είμαι διαχειριστής των οικονομικών του ξαδέλφου).

Σε κάθε περίπτωση, έμαθα πολλά από εσάς, ενημέρωσα τον ξάδελφο και του φαίνονται απίστευτα όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.