Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

Εφόσον δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση μέσω πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημίωσης, η υπαγωγή μπορεί να γίνει. 

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eδώ και το σχετικό έγγραφο. Μιλάμε για περιπτώσεις με ρυμοτομικά πριν τον 1337 στις οποίες εκκρεμεί η πράξη αναλογισμού. Με το επισυναπτόμενο έγγραφο προκύπτει  ότι  δύναται να ρυθμιστούν και μεταγενέστερες αυθαιρεσίες. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις με πράξη εφαρμογής κλπ γτ εκεί πρόκειται για άλλη ιστορία.

υπαγωγή ρυμοτομούμενων-έγγρ.13417 6-6-014-δ.νση νομοθ.κου έργου.pdf

Το παραπάνω εγγραφο το οποίο αν δε κάνω λάθος μου το είχε κοινοποιήσει ο @Pavlos33 για αντίστοιχη δική μου περίπτωση παλαιότερα,
λύνει πολλές ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις. Το θεωρώ επίσης σωστό και αναγκαίο ώς σκεπτικό ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν
πάρα πολλές περιοχές πανελλαδικά με ρυμοτομικά ανεφάρμοστα εδώ και 40 χρόνια.... 

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό τονίζουμε το αν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση που από ότι φαίνεται στην προηγούμενη περίπτωση που ρωτάει δεν έχει γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Πελάτης μου το οποίου η οικοδομή εφάπτεται στο πίσω όριο του οικοπέδου του, έχει ανοίξει παράθυρο στην πλευρά αυτή της οικοδομής από το οποίο έχει θέα του διπλανού οικοπέδου παρανόμως, καθότι ανοίγματα σε πλευρές κτιρίου που κολλάνε στα όρια του οικοπέδου απαγορεύονται και προφανώς αυτό το παράθυρο δεν φαίνεται στην οικ. άδεια. Η διάνοιξη αυτού του παραθύρου έχει δηλωθεί μαζί με άλλες αυθαίρετες κατασκευές σε δήλωση του 4495 (λοιπή παράβαση). Ο γείτονας (κάτοικος εξωτερικού), που ξαφνικά μετά από χρόνια ανακάλυψε την ύπαρξη αυτού του παραθύρου, απειλεί μέσω του μηχανικού του ότι θα στείλει εξώδικο αν αυτό το παράθυρο δεν κλείσει. Το ερώτημα είναι το εξής: Από τη στιγμή που το παράθυρο έχει ρυθμιστεί με τον 4495 μπορεί να μείνει εκεί ως έχει ή οφείλει ο ιδιοκτήτης της οικοδομής να το χτίσει? Αν δεν κάνω λάθος δεν απαγορεύεται από κάπου η ένταξη αυτών των παραθύρων στις διατάξεις του 4495 ή μήπως μου διαφεύγει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να προσφύγει δικαστικά και θα κρίνει το δικαστήριο. Εσύ έχεις ενεργήσει νόμιμα και δεν έχεις κάνει καμία παράλειψη. Όντως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση βάσει του Α 89 για ρύθμιση ανοιγμάτων, στο κοινό όριο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Να το κλείσει! Έστω με ημιδιαφανές υαλότουβλο. Αν δεν το κάνει θα το χρυσοπληρώσει.....

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό τον συμβούλεψα, να το κλείσει, μετά άρχισα λίγο να το ψάχνω περισσότερο και μέσω του φόρουμ. Έχει βάλει το μπάνιο σε εκείνη την θέση και για αυτό χρειάζεται το παράθυρο. Όπως και να έχει ο ρόλος μου εδώ ως μηχανικός του είναι καθαρά συμβουλευτικός. Εγώ θα του μεταφέρω την συζήτηση που μόλις κάναμε και ας αποφασίσει εκείνος. Πιο πολύ με ενδιέφερε να είμαι σίγουρος κατά πόσο έπραξα σωστά που συμπεριέλαβα και το παράθυρο στη δήλωση4495.

Και το υαλότουβλο φαντάζει τίμια λύση. Υποθέτω ότι αυτό είναι νόμιμο..

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.