Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ @dimitris GM

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται εντός ΓΠΣ Παλλήνης (ΦΕΚ 89ΑΑΠ/2014). Η Πράξη Εφαρμογής βρίσκεται στο τρίτο και τελικό στάδιο και αναμένεται η κύρωσή της (η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023...). Στο σχέδιό μου το "cyan" όριο είναι η αποτύπωση των τίτλων και το "magenta" όριο είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι σε περιοχή ανάρτησης δασικών χαρτών όπου τρέχουν οι ενστάσεις και με χαρακτηρισμό ΑΑ για το υπό ρύθμιση ακίνητο (παραδίπλα εκτός του γηπέδου στα 7 μέτρα έχει δασικό τμήμα η όμορη ιδιοκτησία) δε θα πρέπει να κυρωθούν οι χάρτες για να ολοκληρωθεί σωστά η τακτοποίηση; Κύρωση σημαίνει καμία διετία περίμενε?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει αυθαίρετο κατασκευής 2002 σε ζώνη προστασίας σε ρέμα βάσει ΣΧΟΟΑΠ το οποίο ισχύει από το 2013.

1)Στην παράγραφο 1 του άρθρου 89 του Ν 4495/17 που προστέθηκε με την Ν4759/2020 αναφέρει ότι δεν ρυθμίζεται καμιά περίπτωση του άρθρου 89.

2) Στο άρθρο 89, στην περίπτωση ιγ, αναφέρει συν τοις άλλοις ότι δεν ρυθμίζεται το αυθαίρετο, το οποίο βρίσκεται σε ρέμα αν απαγορευόταν η εκτέλεση κάθε οικοδομικής εργασίας κατά το χρόνο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής ή η χρήση κατά την εγκατάσταση της αυθαίρετης χρήσης.

Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο;

3) Η παράγραφος που προστέθηκε στην ιγ με τον Ν4602/19 απαγορεύει την υπαγωγή ακόμα και αν δεν απαγορευόταν οι εργασίες όταν έλαβαν χώρα οι αυθαιρεσίες στις α), β), γ) περιοχές ?

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, body125z said:

Συνάδελφοι σε περιοχή ανάρτησης δασικών χαρτών όπου τρέχουν οι ενστάσεις και με χαρακτηρισμό ΑΑ για το υπό ρύθμιση ακίνητο (παραδίπλα εκτός του γηπέδου στα 7 μέτρα έχει δασικό τμήμα η όμορη ιδιοκτησία) δε θα πρέπει να κυρωθούν οι χάρτες για να ολοκληρωθεί σωστά η τακτοποίηση; Κύρωση σημαίνει καμία διετία περίμενε?

θα δεις το αρθρο 20 του ν. 3889/10 και θα μιλησεις με τον συμβ/φο.

3. Μετά την κύρωση του δασικού χάρτη, η οικεία Διεύθυνση Δασών προβαίνει σε κατάρτιση και τήρηση δασολογίου για τις δασικές εν γένει εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του ν. 998/1979 που αποτυπώνονται σε αυτόν, κατά τα ειδικότερον προβλεπόμενα στις διατάξεις τού άρθρου 3 του ν. 3208/2003, όπως ισχύει. Σε περίπτωση αναμόρφωσης του δασικού χάρτη, κατ` εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, το δασολόγιο ενημερώνεται ανάλογα. 4. «Μετά την κύρωση του δασικού χάρτη κάθε μεταβίβαση, σύσταση, αλλοίωση και γενικά κάθε μεταβολή των εμπραγμάτων δικαιωμάτων, στις δασικές εν γένει εκτάσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 13, που περιλαμβάνονται σε αυτόν, είναι άκυρη και ανίσχυρη, αν δεν συνοδεύεται από σχετικό πιστοποιητικό της αρμόδιας υπηρεσίας της οικείας Διεύθυνσης Δασών, με το οποίο βεβαιώνεται ο χαρακτήρας της έκτασης. Το ανωτέρω πιστοποιητικό δεν εκδίδεται για περιοχές του δασικού χάρτη που δεν περιλαμβάνονται στις δασικές εν γένει εκτάσεις.». «Ειδικά για εκτάσεις που έχουν περιληφθεί στην ανάρτηση, για τις οποίες έχουν γίνει δεκτές αντιρρήσεις των ενδιαφερομένων, αντί για το ανωτέρω πιστοποιητικό στο σχετικό συμβόλαιο προσαρτάται αντίγραφο της απόφασης αυτής με τον αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης (Α.Δ.Α.) και με επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένων συντεταγμένων Ε.Γ.Σ.Α., επί του οποίου ο συντάκτης βεβαιώνει ότι το ακίνητο είναι αυτό, ως προς το οποίο έχουν γίνει δεκτές οι υποβληθείσες αντιρρήσεις».

το θεμα ειναι οτι

Κατ' αρχας τα ΑΑ, λεγαμε παντοτε,  οτι  δεν εχουν προβλημα.

Αλλα εάν  το  όμορο δασικο,  ειναι "ξενο",  οφειλες να τηρησεις αποσταση 15μ.

 'αλλως 10μ.το ολιγωτερον, εάν ειναι ιδιωτικη δασικη εκταση ή κατα παρεκλιση αν ηταν δημοσια.

Η απαγορευση του 89/στ αναφερεται "σε δασος , δασική ή αναδασωτεα εκταση"

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα dimitri, λοιπόν έτσι όπως το κατάλαβα εγώ εφόσον στην περιοχή είναι αναρτημένοι οι χάρτες και όχι οριστικά κυρωμένοι, πρέπει να περιμένω να δω το χαρακτηρισμό της έκτασης μετά τις όποιες αντιρρήσεις (ώστε να μην έχω εκπλήξεις αφού δίπλα μου υφίσταται τμήμα ΑΔ). Θα έχει κάποια καθυστέρηση αλλά αξίζει..

Αυτό με την απόσταση που αναφέρεις τα 10 ή 15 μέτρα, θα αφορά έκδοση κάποιας οικοδομικής άδειας. Εγώ έχω τακτοποίηση με το 4495, οπότε είτε είμαι μέσα στο δασικό κομμάτι είτε είμαι εκτός αυτού... Δε με νοιάζει η απόσταση των 10μ κλπ..

Link to comment
Share on other sites

εγω ξερω οτι

Α.Α : Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Άλλης μορφής- κάλυψης στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης.

Για τις εκτάσεις με τον παραπάνω χαρακτηρισμό δεν απαιτείται η υποβολή αντίρρησης κατά των δασικών χαρτών .

σε αυτο

https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension 

αρκετες περιοχες- με διαγραμμιση -  "εξαιρουνται της υποβολης αντιρησεων"

υγ

προσθετω και αυτο

Μετά την αναμόρφωση και την εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών σε ορισμένες περιοχές (Χαλκιδική κλπ), η υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του μηχανικού πάνω στο τοπογραφικό που προβλέπεται με το άρθρ.20 του ν.3889/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4685/2020, πρέπει να έχει ημερομηνία μεταγενέστερη της ημερομηνίας της εκ νέου ανάρτησης του Δασικού Χάρτη.

 

https://www.notarius.gr/uploads/egiklioi2021/Dieukriniseis_235.pdf

Το γιατι,  ενω μιλαει για το συνολο της Χαλκιδικης, ο χαρτης του Κτηματολογιου  εχει "γραμμωσεις" σε ορισμενες περιοχες, δεν το ξερω

https://www.notarius.gr/uploads/egiklioi2021/Anakoinwsi_SESSE_11-3-21.pdf

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/5/2021 at 3:50 ΜΜ, Skrats said:

αν απαγορευόταν η εκτέλεση κάθε οικοδομικής εργασίας

Εγώ έχω και έξτρα απορία, πως το διαπιστώνουμε αυτό; από το αν υπάρχει οριοθέτηση πριν την αυθαιρεσία και είμαστε μέσα; Από το ΓΟΚ; Τέλος πάντων επειδή τα ερωτήματα αυτά (μετά από 10 χρόνια) τείνουν να γίνουν ρητορικά, ευτυχώς που το 2019 μπήκε η εξειδίκευση και, ανάλογα την περίπτωση, αν είμαι μέσα δεν κάνω υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα., μεταφέρω το θέμα μου εδώ.

μετά την αποτύπωση ενώς προυφιστάμενου κτίσματος εντός οικισμού, μικρό τμήμα ~5τ.μ. βρίσκεται να πατάει εκτός του οικοπέδου που ορίζεται βάσει του συμβολαίου τίτλου (από απόφαση ειρηνοδικείου μετά την αγωγή χρησικτησίας).

επισυνάπτω ένα απόσπασμα. η κοκκινη γραμμή είναι το όριο του γηπέδου και η μπλε γραμμή είναι η γραμμή του δρόμου βάσει του ΓΠΣ που υπάρχει στην περιοχή  (o εν λόγω δρόμος είναι από τους πιο παλιούς του οικισμού και υφίσταται από πολύ παλιά προ του 1940).

Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση? τί είναι σημαντικό να σημειώσω στην τεχνική έκθεση για το συμβολαιογράφο? θεωρείται τμήμα που ρυμοτομείται ή τμήμα πιθανόν να δοθεί στο εξεταζόμενο ακίνητο? είναι ουσιαστικά ένα τμήμα οικοπέδου που μεσολαβεί ή "περισσεύει" ανάμεσα στην μπλε γραμμή του δρόμου και το κόκκινο όριο οικοπέδου. 

ΥΓ. Στην περιοχή υπάρχει ΓΠΣ που ορίζει τις χρήσεις γης (επιτρέπεται κατοικία) αλλά δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο πόλης. 

Screenshot_1_michanikos.jpg

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.