Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ακίνητο, το οποίο έχει σκάλες και παρτέρια στο πεζοδρόμιο πέραν ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής, οι οποίες ταυτίζονται. Λογικά αυτές δεν τακτοποιούνται. Θέλει όμως να τακτοποιήσει κάποιες υπερβάσεις που έχει κάνει στον ακάλυπτο. Πως όμως μπορεί να κάνει τακτοποίηση και μεταβίβαση όταν έχει αυθαιρεσίες που δεν τακτοποιούνται; Το ακίνητο είναι του 1974.

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον οι αυθαιρεσίες είναι εντός του γεωτεμαχίου σου, εάν  η Πολεοδομική Μελέτη είναι μεταγενέστερη, χωρίς Π.Ε.,  τακτοποιούνται τα πάντα απλά δε θα αποζημιωθείς για αυτές. 

Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζω φωτογραφία για να σου εξηγήσω γιατί για μένα δεν είναι ξεκάθαρο. τι εννοείς χωρίς Π.Ε.

FOTOS.pdf

 

Επισυνάπτω και το απόσπασμα του Ρυμοτομικού. Είναι το ΟΤ 292 και αφορά στην πλευρά που ταυτίζονται οι δυο γραμμές. Από εκεί είναι και οι φωτογραφίες. 

_ags_071f2f39145749dc917f652b2cc51de9.pdf

 

Πως θα δω αν η πολεοδομική μελέτη έχει γίνει χωρίς πράξη εφαρμογής. Αυτό ισχύει και για εντός σχεδίου στις πόλεις; Γνωρίζει κανείς βάσει εμπειρίας να μου πει σας παρακαλώ τι να κάνω με αυτό το ακίνητο; Οι σκάλες εισόδου και τα παρτέρια δεν είναι στο υποτιθέμενο πεζοδρόμιο; Βάσει της οικοδομικής γραμμής του γειτονικού ακινήτου που ταυτίζεται όπως βλέπετε με την ρυμοτομική, δεν έχει παραβιαστεί το πεζοδρόμιο που είναι εκτός οικοπέδου; Πρέπει να γίνει τοπογραφικό εκ νέου; 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

     σε γήπεδο εκτός σχεδίου, με κτίρια νομίμως υφιστάμενα με οικοδομική άδεια, έχουν κατασκευασθεί 3 αυθαίρετα κτίρια το ένα εκ των οποίων , κτίριο Α, έχει εμβαδόν 400,00τμ με χρήση Αποθήκη Βιομηχανικού κτιρίου. Τμήμα του κτιρίου Α 25,00τμ (μία γωνία) βρίσκεται εντός δασικής έκτασης (κυρωμένος δασικός χάρτης).

Ποια η διαδικασία Ρύθμισης με Ν.4495/17;

Δηλώνεται το σύνολο των κτιρίων, ρυθμίζονται τα αυθαίρετα κτίρια Β και Γ και περιγράφεται στην Τεχνική Έκθεση το κτίριο Α ως κτίριο που δεν μπορεί να υπαχθεί;

Υπάρχει κάποια απόφαση που λόγω μικρού ποσοστού του δασικού τμήματος να το απαλλάσσει από το άρθρο 89 και να μπορεί να συμπεριληφθεί στην υπαγωγή;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να γίνει απαχαρακτηρισμός της δασικής έκτασης. Δες στην τρέχουσα νομοθεσία για τα δασικά. Κάτι υπάρχει για τις περιπτώσεις που είχε εκδοθεί Ο.Α Με δασικό χαρακτηρισμό μέσα δεν ακουμπάς το ακίνητο για να τακτοποιηθεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 14/3/2022 at 3:18 ΜΜ, sikyonios said:

 Γνωρίζει κανείς βάσει εμπειρίας να μου πει σας παρακαλώ τι να κάνω με αυτό το ακίνητο; Οι σκάλες εισόδου και τα παρτέρια δεν είναι στο υποτιθέμενο πεζοδρόμιο; Βάσει της οικοδομικής γραμμής του γειτονικού ακινήτου που ταυτίζεται όπως βλέπετε με την ρυμοτομική, δεν έχει παραβιαστεί το πεζοδρόμιο που είναι εκτός οικοπέδου; Πρέπει να γίνει τοπογραφικό εκ νέου; 

Ότι είναι εντός του οικοπέδου ρυθμίζεται κανονικά. Ότι είναι εκτός της ρυμοτομικής απλά δεν μπορείς να το ρυθμίσεις. Το αγνοείς και σε περίπτωση που γίνει καταγγελία θα κατεδαφίσεις τις κατασκευές...

Από τις φωτό δεν καταλαβαίνω που είναι η ρυμοτομική σου... Υποψιάζομαι ότι έχει υποχωρήσει η πρόσοψη και η ρυμοτομική είναι το ρίχτι του πλατύσκαλου.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική όπως είπα και είναι το ρίχτι του πλατύσκαλου. Αφού όμως είναι και οικοδομική πρέπει να ρυθμιστούν οι σκάλες και τα παρτέρια εντός της ρυμοτομικής-οικοδομικής σε αυτή την περίπτωση δεν κάνεις ότι θέλεις; Επίσης με προβληματίζει ο διπλανός. Γιατί έχει τραβηχτεί πίσω αφού σε όλη την πλευρά η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική; Έχει αφήσει πεζοδρόμιο, το οποίο όμως είναι δική του πρασιά-μέρος του οικοπέδου και όχι δημόσιο; Το πεζοδρόμιο σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να ξεκινάει μετά την ρυμοτομική έτσι δεν είναι; 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Πως θα δω αν η πολεοδομική μελέτη έχει γίνει χωρίς πράξη εφαρμογής. Αυτό ισχύει και για εντός σχεδίου στις πόλεις; 

Μπορεί να υπάρχει Πολεοδομική Μελέτη ( δηλαδή να καθορίστηκαν οι Ο.Γ. και οι Ρ.Γ. ) στη περιοχή, αλλά να μην έχει γίνει η Πράξη Εφαρμογής ( ποια τμήματα αφαιρούνται/προστίθενται σε κάθε ιδιοκτησία, εισφορές σε γη και χρήμα κ.λ.π.) . Σε αυτές τις περιπτώσεις το γεωτεμάχιο σου, σαν έκταση είναι ακόμα το παλιό που έχεις. Αν βέβαια θελήσεις να βγάλεις κάποια άδεια θα πρέπει να εκπονήσεις μια Π.Ε. για την ιδιοκτησία σου , και φυσικά αν έκανες ένα νέο τοπογραφικό θα έδειχνες και τα νέα δεδομένα. 'Ομως σαν έκταση σου ανήκει ακόμα το παλιό σου γεωτεμάχιο. 

 

Έτσι αν οι Ρ.Γ. εφαρμόστηκαν αργότερα από το χρόνο που έγιναν οι αυθαιρεσίες σου, δηλαδή όταν έκανες αυθαιρεσίες ήταν απλά το δικό σου γεωτεμάχιο, τακτοποιούνται. Απλά όταν θα γίνει η Π.Ε. δε θα σε αποζημιώσουν για αυτές, όπως θα έκαναν αν ήταν κατασκευές που φτιάχτηκαν με άδεια.

Παράθεση

Γιατί έχει τραβηχτεί πίσω αφού σε όλη την πλευρά η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική; Έχει αφήσει πεζοδρόμιο, το οποίο όμως είναι δική του πρασιά-μέρος του οικοπέδου και όχι δημόσιο; Το πεζοδρόμιο σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να ξεκινάει μετά την ρυμοτομική έτσι δεν είναι; 

Το πεζοδρόμιο ξεκινάει από τη ρυμοτομική. Άλλωστε αυτός είναι και ο ορισμός της. Ρυμοτομική γραμμή είναι η γραμμή, που καθορίζεται από εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και οριοθετεί το οικοδομικό τετράγωνο ή γήπεδο σε σχέση με τον κοινόχρηστο χώρο που το περιβάλλει ή εκτός σχεδίου περιοχή (ΝΟΚ). Μπορεί να τραβήχτηκε πιο πίσω είτε από λάθος υπολογισμό ή από άποψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Η ερώτηση αφορά γήπεδο εκτός σχεδίου εμβαδού 400 τ.μ., στο οποίο εκδόθηκε ΟΑ το έτος 1964, για κατασκευή διώροφης κατοικίας. Όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο, το κτίριο τοποθετήθηκε λάθος και σχεδόν το 1/3 βγαίνει έξω από το όριο του γηπέδου, στο κοινόχρηστο χέρσο αγροτεμάχιο 125. Το έτος 1991, έρχεται και η οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας, σύμφωνα με το οποίο σχεδόν το μισό κτίριο ανήκει σε ζώνη παραλίας (δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση) Τέλος, έχει περιφραχτεί ένα αρκετά μεγαλύτερο τμήμα, στο οποίο υπάρχουν διαφορές αυθαίρετες κατασκευές.

Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση του κυρίως κτιρίου (ολόκληρου) και των αυθαίρετων κατασκευών εντός της ιδιοκτησίας των 400 τ.μ. ? Τα αυθαίρετα που βρίσκονται εκτός αυτής (περίφραξη, 1/Λ και 1/Π), τα «αγνοούμε» με τη λογική ότι βρίσκονται έτσι και αλλιώς εκτός της ιδιοκτησίας και θα κατεδαφιστούν όταν γίνει η απαλλοτρίωση της ζώνης παραλίας, ενώ το κυρίως κτίριο τακτοποιείται εξ ολοκλήρου (ως ενιαία κατασκευή με ΟΑ) έως ότου γίνει η απαλλοτρίωση, αποζημιωθεί το ένα τμήμα του και κατεδαφιστεί επίσης.

Σας ευχαριστώ.

Model.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.