Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 094 - Ν. 4495/17] Κυρώσεις αυθαιρέτων κατασκευών μετά την 28.07.2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@venezia εννοείται ότι το έχω διαβάσει! (δεν είναι προφανές από τα γραφόμενα μου ότι είμαι διαβασμένη?😉) Όμως και πάλι μου δημιουργούνται οι απορίες που εξέφρασα...αν κάποιος θέλει να μου πει τη γνώμη του ευπρόσδεκτη!

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, Roukat said:

....

..Πονοκέφαλος με πιάνει.....

λογικό....

Αλλά αν το πας με κλασσική διαδικασία πιθανά θα φύγει.

  • Συνοπτικά οτιδήποτε είναι καθ υπέρβαση της Οικοδομικής άδειας και έχει κατασκευαστεί προ Ιούλη 2011 υπαγωγή τακτοποίηση με 4495

 

  • Οτιδήποτε μετά αυτή την ημερομηνία έχεις δύο παραλλαγές...
  1. έχεις υπόλοιπο δόμησης ή ότι είναι απαιτητό για έκδοσης Άδειας πατά για αυτή την παράβαση προς έκδοση Οικοδομικής άδειας
  2. δεν έχεις υπόλοιπο δόμησης ή δεν έχεις τις προϋποθέσεις για Άδεια το κατεδαφίζεις (με όλη την προβλεπόμενη διαδικασία εκτός κι αν την ημέρα που πας για αυτοψία δεν υπάρχει και δεν έχει γίνει καταγραφή του από δορυφόρους όλων των τύπων)
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε @Didonisτώρα μου τα μπέρδεψες! 

-Ότι έχει κατασκευαστεί προ 2011 γιατί να πάει οπωσδήποτε με τακτοποίηση κι όχι με άδεια νομιμοποίησης κατά το άρθρο 106 (μέσω του 4495 εννοείται)? Με προβληματίζει το υπόγειο που έχει περαιωθεί με 3843...αλλά τακτοποιείται για 30 χρόνια νομίζω...αυτό δεν πρέπει να το «διορθώσω» σε νόμιμο για πάντα?

-για τα μετά το 2011 συμφωνούμε.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου εφόσον έχεις υπόλοιπο Σ.Δ. , προτιμότερο να πας με την διαδικασία του 106 : τα δηλώνεις όλα ( και την προσθήκη και το υπόγειο. και οποιαδήποτε άλλη παράβαση  ) στον 4495 για έκδοση άδειας νομιμοποίησης .  Όσο για το ...΄΄διαβασμένη΄΄ δεν εννοούσα κάτι τέτοιο αλλά ότι η περίπτωσή πάει με το 106 για άδεια . ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Roukat said:

...

-Ότι έχει κατασκευαστεί προ 2011 γιατί να πάει οπωσδήποτε με τακτοποίηση κι όχι με άδεια νομιμοποίησης,,,,

και βέβαια δεν ισχύει το οπωσδήποτε ειδικά εάν έχεις τα απαιτούμενα πολεοδομικά μεγέθη να το κάνεις.

Αφού θα πας και με επιλογή Οικοδομικής Άδειας για τα μετά το 2011, βάζεις στην άδεια και ότι μπορεί εκ του νόμου να Νομιμοποιηθεί φυσικά.

 

Υ.Γ.

καθιστός είμαι .... 

Edited by Didonis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 12/27/2020 at 8:25 PM, karanus said:

Χρόνια Πολλά σε όλους!!

Ψάχνοντας  να απαντήσω σε κάποιον συνάδερφο ,βρήκα αυτές τις δύο ερωτήσεις από σύσκεψη των ΥΔΟΜ της Κ. Μακεδονίας , τις οποίες θεωρώ χρήσιμες αφορούν στο Άρθρο94 και παρουσιάζονται συχνά.

1.jpg

2.jpg

πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Αν και παλαιότερα έχω εφαρμόσει την παραπάνω διαδικασία, σήμερα είμαι σε αντιπαράθεση με άλλη Πολεοδομία για το άρθρο 94. Μπορώ να επικαλεστώ τα παραπάνω, δηλαδή είναι κάποια Εγκύκλιος που μπορώ να βρω? Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ Roukat μαζί σου είμαι, να συμπληρώσω μάλιστα ότι 1) οι τακτοποιήσεις με τον 3843 πιστεύω ότι ισχύουν για 40 χρόνια και ακόμα θα ξαναδήλωνα τα ότι έχει δηλώσει με τον 3843, τώρα με τον 4495 εφόσον του εξασφαλίζω την "οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση" λαμβάνοντας την αντίστοιχη δικιά μου αμοιβή βεβαίως και 2) στην ίδια δήλωση με τον 4495 που θα δήλωνα πάλι την αλλαγή χρήσης υπογείου, θα δήλωνα και τα πρόστιμα που έχει δηλώσει και καθώς ο 4495 συνήθως υπολογίζει μικρότερα πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα μπορούσαν να έχουν δηλωθεί με τον 3843, θα δήλωνα μέσα στην ίδια δήλωση το ξεμπάζωμα υπογείου και ότι άλλο έβλεπα που θα μπορούσε να μπει και 1) Θα υπολογιζόταν μικρότερο πρόστιμο για το ξεμπάζωμα γιατί θα αφαιρούταν ότι έχει πληρώσει με τον 3843, οπότε θα προέκυπτε μια μικρότερη διαφορά. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα, υπάρχει ένα 'στέγαστρο' χτισμένο σε επαφή με κατοικία. Υπάλληλος της Πολεοδομίας μου είχε πει ότι αυτή η κατασκευή θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος, σε μία συζήτηση που είχαμε.

Αυτή η κατασκευή έγινε μετά το 2011. Για να νομιμοποιηθεί, πρέπει αρχικά να ειδοποιηθεί η Πολεοδομία για να κάνει αυτοψία συντάσσοντας έκθεση, ώστε μετέπειτα να ενημερώσει αντίστοιχα τη ΔΟΥ για τη βεβαίωση των προστίμων?

Πρόστιμο ανέγερσης 250 και διατήρησης 50% x 250= 125 για κάθε χρόνο μέχρι την έκδοση της νομιμοποίησης ή υπάρχουν εκπτώσεις που εξαρτώνται από την τήρηση τυχόν προθεσμιών?

Τέλος, εκδίδεται Οικοδομική Άδεια και όχι ΕΕΔΜΚ γιατί η κατασκευή θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος?

Χρειάζεται και Ηλεκτρονική Ταυτότητα? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σας,

σε μια περίπτωση με άδεια του 1995 (Άδεια ανέγερσης διώροφης οικοδομής με υπόγειο και στέγη), αποπερατώθηκαν υπόγειο, Α΄όροφος και στέγη (πήρε και ρεύμα για Α' όροφο) εντός του χρόνου ισχύος της άδειας. Ο Β' όροφος αποπερατώθηκε αυθαίρετα μετά το 2011.

Που εντάσσεται αυτή η περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.