Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 094 - Ν. 4495/17] Κυρώσεις αυθαιρέτων κατασκευών μετά την 28.07.2011


Recommended Posts

Στο παρόν νήμα θα συζητούνται θέματα σχετικά με το Άρθρο 94 (Κυρώσεις αυθαιρέτων κατασκευών μετά την 28.07.2011) του Ν. 4495/17.  

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας

θα ήθελα την γνώμη σας για ενα αυθαιρετο μετα το 2011.

σε οικοπεδο έχει βγει οικοδομική άδεια το 1980 για 90 τμ και στην κατακευή γίνεται και αυθαίρετη επέκταση 20 τμ, τα οποία τμ τακτοποιούνται με τον Ν 4178/2013 . το έτος 2012 κατασκευάζεται ενας ακόμα αυθαίρετος χώρος 10  τμ .

η ερωτηση που ήθελα να κάνω είναι : αν μπορούν αυτα τα 10 τμ να περαστούν σαν πολεοδομική παράβαση περίπτωση δ ?

στην κάλυψη που δεν πρέπει να υπερβαίνει το10% μετράνε και τα 20 τμ που έχουν τακτοποιηθεί ή μόνο τα τμ που ήταν στο διάγραμμα κάλυψης στην άδεια του 80?

 

επίσης μιας και ο χώρος έχει ύψος 2,50 μ αν δεν μπορώ να ενταχθώ στην προηγούμενη περίπτωση θα μπορούσα να ενταχθώ στην περίπτωση ζ,  απλά στην 1η περίπτωση είμαστε πιο οικονομικά στα πρόστιμα για τον πελάτη.

 

επίσης γνωρίζεται αν οι ποινικές κυρώσεις σε περιπτωση αυθαιρετων κατασκευων ισχύουν παρόλο που θα βγει άδεια νομιμοποίησης??

 

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, αν υφίσταται αυθαίρετο κτίσμα (ημιτελές) χωρίς κουφώματα πχ και σου βεβαιωθεί πρόστιμο, εφόσον το κατεδαφίσεις μόνος σου, απαλλάσεσσαι και πληρώνεις μόνο 500 ευρώ;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι ημιτελές και δεν θέλει να το κατεδαφίσει, θέλει να το νομιμοποιήσει, ομως δεν ξέρω σε ποια κατηγορία μπορεί να ενταχθεί

Link to comment
Share on other sites

Πλέον μετά την εγκύκλιο 1, καταλαβαίνουμε ότι αυθαίρετο που καταγράφεται μετά τη λήξη του 4495, εφόσον ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να το κατεδαφίσει, πληρώνει μόνο πρόστιμο 500,00 ευρώ.

Αυτό ισχύει και για νέα αυθαίρετα (μετά την 28/07/2011)  αλλά και για υφιστάμενα πριν της 28/07/2011 που δεν τακτοποιήθηκαν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ναι αλλα τότε γιατι να μπουμε στην διαδικασία να Νομιμοποιήσουμε κάτι που έγινε μετά το 2011 αν τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή από 5000 μέχρι 50000 ευρώ? 

Εγώ αντιμετωπίζω μια περίπτωση ενός τοίχου περιτοίχησης που έγινε πάνω από 1 μέτρο υπέρβασης αυτού που είχε δηλωθεί στην άδεια και δεν μπορεί ούτε κατηγορία 3 αυθαίρετης κατασκευής του άρθρου 96 να είναι, ούτε κατασκευή που απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας, ούτε σε κάποια από τις πολεοδομικές παραβάσεις ανήκει (Αρθρο 81, παρ.3). Αν κατασκευαζόταν εκ νέου θα ήθελε κανονική άδεια, και Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής λόγω ύψους συμπαγούς περίφραξης μέχρι 3 μέτρων, το οποίο θα μπορούσα εύκολα να το υποστηρίξω γιατί υπάρχει έντονη διαφορά ύψους από το δρόμο και υπήρχε διάβρωση του εδάφους και μπορώ να προσκομίσω και χαρτί από την κοινότητα επ αυτού. 

Τελικά για κάτι που δικαιολογείται μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης? ....πόσο μάλλων όταν δεν έχει γίνει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης...

Link to comment
Share on other sites

Οι ποινικές κυρώσεις ισχύουν όταν σε πιάσουν να κατασκευάζει αυθαίρετο, όχι αν καταθέσεις φάκελο στη πολεοδομία για νομιμοποίηση.

Έχει καταλάβει κάποιος τι γίνεται με το πρόστιμο διατήρησης σε περίπτωση κατάθεσης φακέλου για νομιμοποίηση; λέει ότι είναι το 50% του προστίμου ανέγερσης και καταβάλλεται από το χρόνο σύνταξης της έκθεσης αυτοψίας του αυθαιρέτου και για κάθε συνεχόμενο χρόνο, μέχρι την κατεδάφιση ή τη νομιμοποίηση του.  Αρθρο 94, παρ. 2. β) & παρ 3. β)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.