Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 095 - Ν. 4495/17] Τρόπος καταβολής και απόδοσης προστίμων


Recommended Posts

Στην περίπτωση που επιλεγεί να πληρωθεί το πρόστιμο με δόσεις μπορεί να επιλεγεί ο αριθμός των δόσεων; Εαν παραμένει η ίδια ταυτότητα πληρωμής τότε υπάρχει η δυνατότητα από τον ιδιώτη να αποπληρώσει νωρίτερα το χρέος του καταβάλλοντας μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να πληρώσει περισσότερες από μία δόσεις πριν την προθεσμία. Δηλαδή αν έχει 10 δόσεις στο σύνολο και θέλει να πληρώσει 5 μαζεμένες τότε πάει στην Τράπεζα και με τον ίδιο κωδικό πληρωμής κάνει πέντε πληρωμές χωριστά (και όχι όλο το ποσό μαζεμένο γιατί δε θα το δεχτεί το σύστημα).

 

Link to comment
Share on other sites

Και για να γίνει η δουλειά χωρίς ταλαιπωρία, ο συνάδελφος να πει στον πελάτη του να διαλέξει κάποια ώρα μη αιχμής, καθώς θα καθυστερήσει αρκετά το ταμείο με τις πολλές δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι, γνωρίζετε αν τελικά εφαρμόστηκε η ΥΑ που καθόριζε τη διαδικασία για την επιστροφή προστίμων ;

 Γνωρίζετε καμία περίπτωση στην οποία να έγινε επιστροφή προστίμου;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να πληρωθεί το πρόστιμο και το ανταποδοτικο παράβολο του ΤΕΕ από τράπεζα στην Γερμανία; 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα στο forum και καλή χρονιά σε όλους σας.

Γνωρίζει κάποιος εάν η ηλεκτρονική πληρωμή (web-banking) στην τράπεζα Eurobank - αναφορικά με το τέλος υπαγωγής αυθαιρέτου ν.4495/2017 - πραγματοποιείται όντως στον κωδικό περί πράσινου ταμείου ; 

Η απορία γεννάται διότι στο υπόδειγμα εύρεσης που έχουν στην πλατφόρμα τους, αφορούσε σε τέλος υπαγωγής του ν.4178/2013 και όχι του σημερινού.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στη περίπτωση που χρειάζεται μετά από τη πληρωμή παραβόλου έγκριση ή από αρχαιολογία ή από Υπουργείο Πολιτισμού, και ο ιδιοκτήτης θέλει να πληρώσει εφάπαξ πως γίνεται η διαδικασία;το έχει συναντήσει κανεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πελάτης έχει κάνει υπαγωγή με το  ν .4178πληρωσε το  30% του πρόστιμο και από 2014 δεν πλήρωσε .Πήγε τώρα στη τράπεζα να πλήρωσ ει καποιες δόσεις  και του είπαν ότι δεν τα δέχεται   το σύστημα και δεν μπορεί να γίνει πληρωμη.Εχει κανείς  αντιμετωπίσει τέτοια περίπτωση. 

Link to comment
Share on other sites

Όχι και δε νομίζω ότι ισχύει κιόλας. Ξέρω πολλούς που έχουν πληρώσει δόσεις εκπρόθεσμα. Μήπως το πρόβλημα ήταν ότι δοκίμασε να τις πληρώσει μαζεμένες; Γιατί το σύστημα δεν δέχεται άλλο ποσό από αυτό της εντολής πληρωμής. Πχ αν οι δόσεις σου ειναι των 100 ευρώ και θες να πληρώσεις 3 δεν μπορείς να κάνεις με τον κωδικό πληρωμής κατάθεση 300 ευρώ. Πρέπει να κάνεις 3 φορές απο 100.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα έγινε. Ο ταμίας, ενδεχομένως μη γνωρίζοντας το ότι θα έπρεπε για κάθε δόση να βάζει τον κωδικό πληρωμής θα προσπάθησε να πληρώσει όλο το ποσόν και το σύστημα φυσικά δεν το δεχόταν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.