Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οκ θα ενημερώσω σε λίγο οταν είναι έτοιμο. 

επισής ασχετο θέμα. Οταν βγάζουμε μια άδεια νομιμοποίησης σε ακίνητο στο πλαίσιο του 4178 και 4495 και ΟΛΑ τα τμήματα νομιμοποιούνται είναι απαραίτητο να αναρτήσουμε όλα τα υπόλοιπα αρχεία για να κλείσει ο φάκελος ή αρκεί η άδεια νομιμοποίησης?

 

μόλις έκανα υπαγωγή με Υπηρεσίες στο κεντρικό και Υπηρεσίες στο ΦΚ ως Κατηγορία 1 και ημερομηνία προ 1975 και μου έκανε κανονικά αρχική υποβολή. εβγαλε παράβολο 250 ευρώ και 15 ευρώ ανταποδοτικό.

Edited by Vasili
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

26 λεπτά πριν, Vasili said:

μόλις έκανα υπαγωγή με Υπηρεσίες στο κεντρικό και Υπηρεσίες στο ΦΚ ως Κατηγορία 1 και ημερομηνία προ 1975 και μου έκανε κανονικά αρχική υποβολή. έβγαλε παράβολο 250 ευρώ και 15 ευρώ ανταποδοτικό.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παυλο, αφού κάνω τώρα την υπαγωγή μέχρι πότε θα μπορώ να έχω ανεβάσει τα αρχεία ? μέχρι τις 8/11 που λήγει ο νόμος αν δεν δοθεί παράταση ή σε 1 χρόνο από σήμερα ? Επίσης έχουμε μάθει κάτι για παράταση ?

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουμε μάθει κάτι για παράταση πέραν των όποιων δημοσιευμάτων και μην αρχίσουμε και σ αυτό το θέμα τις ερωτήσεις για το αν θα δοθεί. Ανοίξτε ένα νέο θέμα ( αν κάποιος συνάδελφος δεν έχει ήδη ανοίξει στο φόρουμ για παράταση ν. 4495).

 Ο παρών νόμος μετά τις όποιες τροποποιήσεις δίνει στο μηχανικό ένα χρόνο προθεσμία από την πληρωμή του παραβόλου για να αναρτηθούν τα αρχεία στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση κατοικίας προ του 1975 όπου παρατηρήθηκε διαφορετική διαμερισμάτωση και μικροαλλαγές των διαστάσεων του περιγράμματος του διαμερίσματος < 5%, δηλώνω μια παράβαση για τη διαμερισμάτωση και μια κατηγορίας 3 (άρα πρόστιμο 500 ευρώ) ή έχω μια παράβαση προ του 1975  - Κατηγορία 1 (άρα παράβολο 250 ευρώ) που τα συμπεριλαμβάνει όλα;;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

47 λεπτά πριν, IoanSiou said:

 έχω μια παράβαση προ του 1975  - Κατηγορία 1 (άρα παράβολο 250 ευρώ) που τα συμπεριλαμβάνει όλα;;

Aυτό

Edited by Largy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώντας με τον Largy, συμπληρώνω πως έχει να κάνει και με το πως θα δηλώσει κανέις τις παραβάσεις. Δηλαδή αν βάλεις 2 ΦΚ, ένα κατ.1  με ΛΠ (ή ΔΔ) και ένα με παραβάσεις κατηγορίας 3 θα χρεώσει 2 παράβολα. Το θέμα είναι ότι στη περίπτωση της IoanSiou είναι ορθό να δηλωθούν και τα δύο είδη παραβάσεων με 1 ΛΠ άρα και ένα ΦΚ. Νομίζω επίσης πως στο ίδιο ΦΚ κατηγορίας 1, μία ΛΠ και τσεκάρισμα στο "διαφορετική διαμερισμάτωση", διατηρεί το πρόστιμο στο ποσό του ενός παραβόλου 250€.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/10/2019 at 11:24 ΠΜ, Vasili said:

οκ. θα δοκιμάσω αυτό. όταν πάω να κάνω υπαγωγή πάντως δε μου βγάζει κάποιο μήνυμα σφάλματος.

Σου ζήτησε τεχνική έκθεση Η/Μ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.