Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλημέρα, σε εντός σχεδίου οικόπεδο έχει εκδοθεί το Μάρτιο του 2010 άδεια νομιμοποιησης τριώροφης οικοδομής. Ο μηχανικός για να μπορέσει να βγάλει την άδεια έκρυψε ισόγειες κατασκευές που υπάρχουν στον ακάλυπτο γιατι η κάλυψη θα έφτανε στο 95% και δεν θα μπορούσε να βγάλει άδεια. Το πρόβλημα σήμερα είναι οτι αυτές οι ισόγειες αποθήκες (60μ2) που υπάρχουν στον ακάλυπτο και ανήκουν στον ιδιοκτήτη του ισογείου (χωρίς να φαίνονται στη σύσταση οριζόντιας) έχουν κατασκευαστεί απο το 1970.  Μπορώ να τις βάλω κατηγορία 1 ή θα πρέπει να τις βάλω έτος 2010-2011 για να μην προκύψει πρόβλημα στην άδεια οτι εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία κλπ.? Η διαφορά στο πρόστιμο εκτοξέυεται στα 9500-10000 ευρώ αν το βάλω 2010-2011. Συναίνεση μπορώ να πάρω απο το 66,6%. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Ο τοτε μηχανικος δεν εγραψε τις αποθηκες, προφανως διοτι ο ιδιοκτητης ειπε οτι θα τις γκρεμιζε...

Αλλα, μετα του ανοιξε η ορεξη  να τις κρατησει...με ολους τους κινδυνους...

 

Μια αδεια ειναι "ακυρωσιμη"  ακομα και μετα την "5ετια", εάν  ο  αιτών απεκρυψε/παραποίησε τα πολεοδομικα της στοιχεια 

με προθεση παραπλανησης της Υπηρεσιας.

[μίλα πρωτα με τον τοτε μηχανικο  κι ασε τον "ιδιοκτητη" να ονειρευεται  να εχει μια "γκαρσονιερα" στον ακαλυπτο...]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη ευχαριστώ για την απάντηση αν και πιστεύω ότι άσχετα με το τι είπε ο ιδιοκτήτης στον μηχανικό, ο μηχανικός θα έπρεπε να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δηλαδή να περιμένει να κατεδαφιστουν και μετά να προχωρήσει στην νομιμοποίηση γιατί την ευθύνη της αποτυπωσης την φέρει ο μηχανικός. Από την άλλη ο μηχανικός μπορεί να ισχυριστεί ότι τότε δεν υπήρχαν και τα ξανά έχτισε. Επειδή το πρόστιμο είναι τσουχτερό πιστεύω η μοναδική λύση είναι να τα κατεδαφίσει τώρα (στη ζούλα που λέμε) και να μπορέσει να πάρει βεβαίωση για να πουλήσει ή να υποστεί το πρόστιμο σε συνεννόηση με τον νέο αγοραστή. Παράθυρο για κατηγορία 1... το βλέπω δύσκολο απλά ρώτησα μήπως μου ξεφεύγει κάτι. Σε αεροφωτογραφιες του 2010-2011 όπως και του 70 φαίνονται καθαρα οι αποθήκες. Ο Β οροφος έχει άδεια κανονικά από το 1990 και ο Α οροφος δεν είχε καθόλου και μπήκε στη νομιμοποίηση του 2010. Πως βγήκε άδεια β ορόφου χωρίς να έχει άδεια ο Α? Χάος 

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο εντός ορίων του οικισμού έχω  ένα κτίριο κατοίκια με Ο.Α. του 1969 εμβαδού 100 τ.μ.  και αυθαίρετο τμήμα 10 τ.μ. και  δεύτερο κτίριο αποθήκη χωρίς Ο.Α. κατασκευασμένη το 1972  εμβαδού 55τ.μ. Μπορώ  να ρυθμίσω  και τα δύο κτίρια  με κατηγορία 1;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είχα κάνει ρύθμιση σε κατοικία προ του 1975 χωρίς Ο.Α. Προχώρησα σε περαίωση και έγινε μεταβίβαση με τις κατόψεις που ανεβασα στο σύστημα. 

Τώρα ομως προσεξα, οτι έχω κανει μια παράληψη, ενα μπαλκόνι, θα έπρεπε να το θεωρήσω ως Η/Χ και να το συνυπολογισω στους Η/Χ. Όμως δεν το έδειξα ως Η/Χ στην κάτοψη και ούτε το συνυπολογισα στους Η/Χ.

Να το αφήσω έτσι, αφού οι Η/Χ δεν μετράνε στην δόμηση και πριν το 1975 που κατασκευαστηκε δεν υπήρχαν οι Η/Χ? 

Προβληματίζομαι μήπως υπάρξει πρόβλημα στο ενδεχόμενο που θα βγάλουν καποια Ο.Α. στο μέλλον. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εκ παραδρομής λάθος που δεν θεωρήθηκε Η/Χ? 

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει αν δεν το ανέφερες ως Η.Χ. Αρκεί η αποτύπωσή σου να είναι σωστή (να φαίνεται στην κάτοψη). Στην τακτοποίηση δεν κάνεις έλεγχο Η.Χ ούτε αντιμετωπίζεις το θέμα σαν να έκανες μελέτη για μια οικοδομική άδεια.

Αν θελήσουν να εκδόσουν ο.α στο μέλλον ο τότε μηχανικός θα συντάξει δ. κάλυψης και θα το δείξει όπως πρέπει για τις ανάγκες της άδειας πλέον. Οπότε κατά τη γνώμη μου μην κάνεις καμία άλλη ενέργεια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει οικοδομική άδεια του έτους 1989. Στο διάγραμμα κάλυψης το οικόπεδο φαίνεται 12 Χ 32 . Στην πράξη το οικόπεδο είναι 12χ50 καθώς τα υπόλοιπα 18 μέτρα έχουν περιέλθει από άτυπη δωρεά του παππού της ιδιοκτήτριας και στα οποία υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή του 1970.

 

Η ερώτηση είναι η εξής στη νομιμοποίηση που θα γίνει και αφορά το κτήριο με την Ο.Α. θα βάλω σε άλλο φύλλο καταγραφής και το κτήριο του 1970 που πέφτει εκτός του παλιού τοπογραφικού ή πρέπει να κάνω ξεχωριστή νομιμοποίηση για αυτό???

Link to comment
Share on other sites

Πολυκατοικία με 4 ορόφους στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα μπορούν να δηλωθούν σαν κατ.1 ανα οριζοντιο εφόσον η επικρατούσα χρήση είναι κατοικία.ή πρέπει δηλωθούν ως πριν το 1982 κατ.2.

Link to comment
Share on other sites

αφου -αποδεδειγμενα - ειναι προ 75

και εχει "επικρατουσα" χρηση  κατοικια

γιατι να μην παει κατ. 1?

Προφανως ανα ΟΙ.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα τεχνικής εκθεσης για κατηγορία 1?

Σε οικοδομή με άδειες του 72 & 73, το υπόγειο έχει κατασκευαστεί ως ισόγειο.

Αρα ο 3ος όροφος, έγινε πλέον 4ος και ως τέτοιος θα γίνει η περιγραφή του και η αναφορά του στα σχέδια και τεχνική έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχέδια και υπάρχει βεβαιώση απώλειας τους. Εγινε σχέδιο αποτύπωσης και τομής και νέο τοπογραφικό.

Προέκυψε διαφορά 8 τ.μ. από τον πίνακα ποσοστών σε σχέση με την αποτύπωση (από 80,00 σε 88,00). Πως θα γίνει ο υπολογισμός του προστίμου?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.