Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

μην βιαζεσθε....

ας ερθει η εγκυκλιος

[αν ερθει και αν περιλαμβανει το θεμα αυτο, με διευκρινηση  υπερ ή κατα  των οσων λεμε..]

 

ας ερθει η τροποποιηση/βελτιωση/διορθωση   του  νομου και εδω θα ειμαστε

 

υγ

η υπαγωγη σε λαθος κατηγορια αφορα την κριση του μηχανικου,  αποκλειστικα.

Ο πελατης δεν ανακατευεται. :sad:

 

Αρα εχει αυτος την αποκλειστικη ευθυνη  για την "κατα την κριση του"  υπαγωγη σε "φθηνοτερη" κατηγορια

απο την οποία  εχασε το Δημοσιο  "εσοδα"

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

....Ο πελατης δεν ανακατευεται....

 

Αυτόν κυρίως νοιάζει!!! Στη μια περίπτωση θα πληρώσει 250 και στην άλλη μπορεί και 1.000 και 2.000 κ.λπ.

Ο μηχανικός απλώς ....."γίνεται νομίμως ανταγωνιστικός"!!!

 

P.S. Αν το δημόσιο δεν ήθελε να χάνει έσοδα, έπρεπε να είναι πιό σαφές στις εκφράσεις και στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί στους νόμους που εκδίδει, ή όταν βλέπει "λάθος" να το διορθώνει με "νομοθετική τροποποίηση" μέσα από την ελληνική Βουλή κ.λπ.

 

Δημήτρη κουράστηκα δεν γράφω άλλο εδώ.... Θα αναγκαστώ να βάλω κεφαλαία, bold, κόκκινα, υπογραμμισμένα και θα με μαλώσουν.... Πάω για relax...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κουραστηκες...κιολας???

απο  το 81 μεχρι το 125 εχει ενα σωρο...  υφαλους και σκοπέλους

 

και πού  πιασουμε τα άλλα αρθρα   και εκεινη την νεα...ΑΓΡΟΓΗ, την επιλεγομενη Τραπεζα Γης :smile: :smile: :smile: :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους εχω μια περιπτωση αυθαιρετο το οποιο ειναι του 59 και ειναι σε καθετη ιδιοκτησια εντος σχεδιου,θελει να του βγαλω αδεια κατεδαφισης και ρωτησα στην ΥΔΟΜ και μου ειπαν βαλτο στην κατηγορια 1 προ75 να πληρωσει παραβολο 250 ευρο και μετα του βγαζεις μια εγκριση κατεδαφισης.Επειδη δεν το χω ξανακανει στο συστημα του ΤΕΕ θα το βαλω ως ρυθμιση η ως νομιμοποιηση και εγκριση κατεδαφισης.Αν μπορει καποιος να με φωτησει γιατι δεν ξερω τι να κανω

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα το δηλώνεις με τον 4495 ως προ του 75 κατηγ 1

Μετά εκδίδεις "άδεια έγκρισης κατεδάφισης" σύμφωνα με το άρθρο 28 

 

στ) «Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής»: Η διοικητική πράξη που επιτρέπει την εκτέλεση των εργασιών της παραγράφου 5 του άρθρου 107.

 

σε συνδυασμό με το 107 παρ  5 του Ν 4495/17

 

5. α) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122) και 3843/2010 (Α΄ 62), καθώς και των κατασκευών που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος νόμου και για τις οποίες έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού ενιαίου ειδικού προστίμου, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης.
     β) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 και 3843/2010, καθώς και όσες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 4014/2011, του ν. 4178/2013 και του παρόντος, και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, ή εμπίπτουν στην παράγραφο 2 του άρθρου 89, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση:
αα) εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους, καθώς και εργασιών προσαρμογής, σύμφωνα με τα άρθρα 116 και 117,
ββ) κατεδάφισης,
γγ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του επόμενου εδαφίου ή φύτευσης δώματος,
δδ) ενίσχυσης, όπως αυτή προκύπτει από τη μελέτη στατικής επάρκειας, χωρίς να επέρχεται αντικατάσταση του φέροντος οργανισμού.
H εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αφορά τα αυθαίρετα τμήματα κτιρίων, ενώ για τα τμήματα που καλύπτονται από οικοδομική άδεια επιτρέπονται οι κατά νόμο προβλεπόμενες εργασίες.

 

 

..Για τη χορήγηση έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής (σ.σ στις οποίες περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση του) υποβάλλονται επιπροσθέτως των λοιπών δικαιολογητικών:

αα) βεβαίωση του πληροφοριακού συστήματος για την περαίωση της διαδικασίας υπαγωγής της κατασκευής,
ββ) φωτογραφίες για την υφιστάμενη κατάσταση του αυθαιρέτου κτίσματος, εξωτερικά και εσωτερικά.
δ) Ο έλεγχος των ανωτέρω εργασιών και η σύνδεση των αυθαίρετων κατασκευών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 45 και 47.
ε) Το έντυπο για τη χορήγηση έγκρισης εργασιών των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παραγράφου 5 καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω για τις κατασκευές προ του 1975, πηγαίνουν κατηγορία 1, οπότε και δεν ασχολείσαι με υπερβάσεις. Απλά κάνεις νέα κάτοψη με αποτυπωμένη την πραγματική κατάσταση.

Για τα μετά το 93 που έχεις θα χρεώσεις υπέρβαση δόμησης, υπέρβαση κάλυψης και παραβίαση Δ. Αν ξεπερνάει το επιτρεπόμενο της περιοχής θα βάλεις και υπέρβαση ύψους.

Για τον έλεγχο της κατηγορίας θα λάβεις υπόψη τα αυθαίρετα, εφόσον όμως δεν είχες καμιά αλλη τακτοποίηση και εφόσον δεν βρίσκονται σε υπόγειο, σοφίτα ή εσωτ. εξώστη (για εντός σχεδίου)

Και πάντα σε σχέση με όρους δόμησης και όχι με τα της αδειας.

Την ίδια άποψη έχω κι εγω Συνάδελφε συμφωνούμε απόλυτα. Ξέχασα να γράψω ότι έχω και μια ισόγεια αποθήκη 40 μ2 μετά το 1993. Αυτή από την στιγμή που δεν έχει κάποια αναφορά για Ισόγειους Β.Χ. θα την χρεώσω σαν Κ.Χ.? η να περιμένουμε μέχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο? Στους υπολογισμούς εννοείτε ότι θα τα υπολογίσω. Edited by teo2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έκανα υπαγωγή στην κατ. 1 προ 1975 και ενώ είμαι σε στάδιο αρχικής υποβολής (προστιμο 200 ευρώ γράφει) δεν υπάρχει στην καρτέλα πληρωμών ούτε το παράβολο ούτε το τέλος για το ΤΕΕ αν προχωρήσω σε περαιτέρω κίνηση μου βγάζει απευθείας την οριστική υπαγωγή . Μήπως σας έχει τύχει ; τι πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

APSP

Έχει πληρωθεί το παράβολο;

Αν όχι, τότε πως μετά την υποβολή θα μεταβεί η δήλωση σε οριστική. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ένα ακόμη στάδιο της περαίωσης δήλωσης (μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών).

Τα 200 Ευρώ, μάλλον προκύπτουν από την έκπτωση 20% επί του προστίμου σε περίπτωση υπαγωγής στο πρώτο εξάμηνο από την έναρξη ισχύος του Ν. 4495/17.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 Μια αυτό είναι το θέμα μου ότι ενώ είμαι σε στάδιο αρχικής υποβολής δεν υπάρχει ταυτοτητα πληρωμής για παράβολο πώς γινεται αυτο ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.