Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, και καλό μήνα!  είναι η πρώτη τακτοποίηση που κάνω και θα ήθελα τη βοήθειά σας αν γνωρίζετε. Σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο υπάρχει ο.α. του 1977 για ισόγεια κατοικία με σκεπαστή βεράντα. Κατά την κατασκευή, πραγματοποιήθηκαν λιγότερα τ.μ. από αυτά που είχαν δηλωθεί και η κατοικία υπερυψώθηκε κατά 0,90μ. και κάτω από τη βεράντα έγινε δεξαμενή νερού. Το κτήριο βρίσκεται σε άλλη θέση από αυτή της άδειας, τηρώντας τις πλάγιες αποστάσεις.

Πως δηλώνονται οι αυθαιρεσίες; σαν μία λοιπή παράβαση στην κατηγορία 2 και τις υπολογίζω με αναλυτικό; ή μπαίνουν στην κατηγορία 3 για τη δεξαμενή και την αλλαγή θέσης του κτιρίου; 

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων γιατί ειλικρινά έχω βραχυκυκλώσει...

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 421
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έχεις μια παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού για την υπέρβαση ύψους εντός του επιτρεπόμενου της περιοχής (υποθέτω) και την δεξαμενή, κατηγορία 2.

Επίσης, για τη μετακίνηση σε νόμιμη θέση μια παράβαση κατηγορίας 3.

 

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

καλημερα.έχω τακτοποιησει αυθαίρετο προ του 1983 με τον 4495 σαν κατ2.Θέλω να ρωτήσω αν θεωρείται νομίμως υφιστάμενο για να εκδόσω άδεια προσθήκης κατ επέκταση.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@Largy Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

δεν μπορεί να μπει και η δεξαμενή στην κατηγορία 3; και να μη μπει στον αναλυτικό;

Edited by ΠΕΡ.ΕΛ.
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός σχεδίου εκδόθηκε άδεια αποθήκης 60 μ2 το έτος 1967. Κατασκευάστηκε τελικά ισόγεια κατοικία επιφάνειας 137 μ2 η οποία αποτελείται από 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη. Στο Ε9 είναι δηλωμένο κατοικία. Στη ΔΕΗ το ρεύμα είναι επαγγελματικό. Θέλει να βάλει 2 ρολόγια και να ξεχωρίσει τις ιδιοκτησίες γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρολόι. 

Τακτοποιώ ως κατηγορία 2 με υπέρβαση δόμησης 77μ2 και 1 λοιπή παράβαση για την αλλαγή χρήσης η πρέπει να το κάνω διαφορετικά για να μην έχω πρόβλημα στη ΔΕΗ αργότερα; 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα

Εχω μία οικοδομή με τον ΓΟΚ 73. Στο Σ.Δ. έχει μετρησει εσοχές στο σώμα του κτιρίου που με ΓΟΚ και ΝΟΚ είναι ημιυπάιθριοι. Το κτίριο δεν έχει υπέρβαση δόμησης αλλα άλλες παραβάσεις. Επειδή όμως στα Ε9  έχουν βάλει στα δύο διαμερίσματα και τις εσοχές και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο εγώ με την τακτοποίηση μπορώ να αφαιρέσω απο την δόμηση τους χώρους που είναι ημιυπαίθριοι και να εμβαδομετρήσω τις ιδιοκτησίες των διαμερισμάτων  αφαιρώντας το κλιμακοστάσιο ή ότι ίσχυε στον τότε ΓΟΚ πρέπει να συνεχίσει να ισχύει;

 

Link to comment
Share on other sites

τα κοινόχρηστα και το Ε9 δεν έχουν καμιά "δουλεία" στη ρύθμιση που κάνεις. Μετράς μόνο τις αυθαιρεσίες σε σχέση με την υπάρχουσα Ο.Α

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω συνάδελφε αλλα μετά την τακτοποίηση οι πελάτες ζητούν και πίνακα ποσοστών και την διόρθωση του Ε9 οπότε πρέπει να αναφέρω κάπου πόσα μέτρα είναι τα διαμερίσματα και πόσα τα κοινόχρηστα. Στις εφορίες όταν αλλάζεις τα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας ζητούν την τακτοποίηση.

Επίσης το κλιμακοστάσιο έχει άλλες διαστάσεις σε σχέση με την άδεια πάντα όμως εντός του νομίμου περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.