Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Μπορούμε να εντάξουμε σε 1 ΦΚ δηλαδή τις επιπλέον παραβάσεις όπως αποθήκη+περίφραξη+σκέπαστρο με άθροισμα των ΤΜ τους;

μπερδεύτηκα Άρθρο 96 ν4495 /17

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 413
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η αποθήκη αν πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας 3 θα υπαχθεί σε αυτή, ή θα υπαχθεί με υπέρβαση δόμησης και μειωτικό συντελεστή εφόσον είναι ισόγεια και έχει επιφάνεια έως και 50 τμ. Δεν γίνεται ομαδοποίηση αυθαίρετων κατασκευών που αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρου με λοιπές παραβάσεις , με εξαίρεση όσα αναφέρει το άρθρο 100 για χώρους όπως είναι οι Η.Χ, τα στέγαστρα κλπ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω,  με εξαίρεση για τους χώρους που "προσθέτει" η εγκύκλιος 2  ( αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου,  αυθαίρετοι ανοιχτοί υπόστυλοι χώροι) και με τη εξαίρεση όλων των μικρών παραβάσεων της Κατ. 3 που αντιστοιχούν σε επιφάνεια όπως οι περιπτώσεις ζζ, ιβιβ, ιειε κλπ (όταν επιλέγεται ο συμφηφισμός)  και με την εξαίρεση (ίσως) των εξωστών με υπέρβαση επιφανείας άνω του 20%. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα

Έχω υπόθεση αυθαιρέτου με 2 ΦΚ.

(α) Το 1ο ΦΚ αφορά λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις αναλυτικού (250ευρώ) κατηγορία 4 με παλαιότητα 2004-2011

και

(β) το 2ο ΦΚ αφορά αυθαίρετη αποθήκη εμβαδού 22τμ. Λόγω των τμ δεν μπορεί να υπολογιστεί με αναλυτικό προυπολογισμό και την εντάσσω σε ξεχωριστό ΦΚ. Πρόκειται για Κατηγορία 2 (είναι ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα-αποθήκη στον κήπο μονοκατοικιας, δεν μπορεί να υπολογιστεί ως κατηγορία 1/ που είναι μόνο για κατοικία). Η αποθήκη υπάρχει από το 1970. Εάν στο 2ο ΦΚ βάλω μαζί με την κατηγορία 2, την παλαιότητα προ του 1975, τότε δεν μου υπολογίζει το πρόστιμο. Εάν αλλάξω την παλαιότητα σε "μέχρι 1982", τότε υπολογίζει πρόστιμο και για το 2ο ΦΚ. Επίσης, η αποθήκη δηλώνεται με μειωτικο συντελεστή 50%. Το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από όταν δηλώνεται στο πεδίο με μειωτικό συντελεστή 30%.

Πρέπει να δηλώσω παλαιότητα 1982?   Η άποψη σας για το ποσοστό του μειωτικού συντελεστή?

 

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

η κατηγορία 1 προϋποθέτει επικρατούσα χρήση κατοικία. Αφού έχεις μονοκατοικία και το εμβαδόν της αποθήκης λογικά θα είναι λιγότερο από το 50% της κατοικίας, τότε έχεις όντως επικρατούσα χρήση κατοικία και άρα βάζεις κατ.1 και μειωτικό 50% για την αποθήκη για το τυπικό του πράγματος.

Ο συντελεστής 30% σημαίνει έκπτωση 70%

Edited by Largy
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, MaZ said:

Έχω υπόθεση αυθαιρέτου με 2 ΦΚ.

(α) Το 1ο ΦΚ αφορά λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις αναλυτικού (250ευρώ) κατηγορία 4 με παλαιότητα 2004-2011

και

(β) το 2ο ΦΚ αφορά αυθαίρετη αποθήκη εμβαδού 22τμ. Λόγω των τμ δεν μπορεί να υπολογιστεί με αναλυτικό προυπολογισμό και την εντάσσω σε ξεχωριστό ΦΚ. Πρόκειται για Κατηγορία 2 (είναι ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα-αποθήκη στον κήπο μονοκατοικιας, δεν μπορεί να υπολογιστεί ως κατηγορία 1/ που είναι μόνο για κατοικία). Η αποθήκη υπάρχει από το 1970. Εάν στο 2ο ΦΚ βάλω μαζί με την κατηγορία 2, την παλαιότητα προ του 1975, τότε δεν μου υπολογίζει το πρόστιμο. Εάν αλλάξω την παλαιότητα σε "μέχρι 1982", τότε υπολογίζει πρόστιμο και για το 2ο ΦΚ. Επίσης, η αποθήκη δηλώνεται με μειωτικό συντελεστή 50%. Το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από όταν δηλώνεται στο πεδίο με μειωτικό συντελεστή 30%.

Πρέπει να δηλώσω παλαιότητα 1982?   Η άποψη σας για το ποσοστό του μειωτικού συντελεστή?

Οι ισόγειες αποθήκες μέχρι και 50 τμ λαμβάνουν μειωτικό 0,50 και όχι 0,30 που αφορά μη αυτοτελή υπόγεια κλπ. Σωστά δεν στο υπολογίζει αν βάλεις προ 9//6/75 καθώς η επιλογή αυτή αφορά μόνο την κατηγορία 1. Τέλος να σου επισημάνω σε ότι αφορά το bold text στην δημοσίευσή σου ότι ποτέ δεν υπολογίζεται μια αποθήκη ή γενικότερα αυθαίρετος κλειστός χώρος με αναλυτικό, ούτε κατ εφαρμογή της εγκ. 2 ν. 4495. Ο υπολογισμός αυθαιρεσιών κατηγορίας 3, σαν εναλλακτική με αναλυτικό προυπολογισμό ως λοιπή παράβαση, αφορά τις υπόλοιπες περίπτωσης της κατηγορίας 3 εκτός αυτών που αφορούν χώρο (πχ αποθήκη)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

Ήρθε η ώρα να τακτοποιήσω το 'πατρικό' μου σπίτι και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Έτος οικοδομικής άδειας 1979. Η ίδια ημερομηνία δηλώνεται και στο Ε9. Οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν έγιναν κατά την κατασκευή του σπιτιού (τζάκι, κλείσιμο 2 παραθύρων, στέγαστρο στη σκάλα του υπογείου, επέκταση της κουζίνας κατά 9 τ.μ.).

Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία περαιτέρω επέμβαση στο σπίτι. Η αποπεράτωση έγινε το 1983. Πιστεύετε πως το Ε9 αρκεί ως αποδεικτικό παλαιότητας? Δεν είμαι σίγουρος πώς μπορείς να αποδείξεις τις συγκεκριμένες αυθαιρεσίες με άλλο τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί το Ε9. Στην υπολογή δικαιολογητικών στο σύστημα για την πληρότητα καλύτερα να έχεις συρράψει σε ένα pdf το στέλεχος της Ο.Α και το Ε9 για να μην ανεβάζεις ξεχωριστά. Τσέκαρε μόνο αν στο Ε9 αναγράφεται η σωστή επιφάνεια σύμφωνα με την αποτύπωσή σου. Αν όχι να το τροποποιήσεις ως προς την σωστή επιφάνεια και αυτό θα εισάγεις στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Παυλο ευχαριστω για ακομη μια φορα. Σε ενδεχομενο ελεγχου, τιθεται θεμα "αποδειξης" πως πχ το τζακι χτιστηκε τοτε και τα παραθυρα εκλεισαν κατα την κατασκευη του σπιτιου και οχι μεταγενεστερα? Ισως να ακουγομαι λιγο υπερβολικος, αλλα ποτε δεν ξερεις..

Link to comment
Share on other sites

Για καλό και για κακό γράψε και μια σειρά στην ΤΕ ότι στον αναλυτικό προυπολογισμό εμπεριέχονται οι παραβάσεις όπως κατασκευή τζακιού, αλλαγή κουφωμάτων και βάσει υλικών και παλαιότητας κατασκευών, αλλά και δομικής τους θέσης στην κάτοψη του κτίσματος, τεκμαίρεται ότι έχουν κατασκευαστεί μαζί με το υπόλοιπο κτίριο με έτος κατασκευής το 1979. Αν σε ελέγξουν ας αποδείξουν αυτοί ότι δεν έγιναν εκ κατασκευής.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.