Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Σε διώροφη κατοικια, σε οικισμο < 2000, η ταρατσα θεωρείται ως ακτιστος οροφος, με οριζόντια συνιδιοκτησια. Ομως σε σχέση με την κατοψη του δωματος της ΟΑ υπάρχει μια διαφορα, στην κάτοψη δωματως ως διαστάσεις δίνουν 12,00χ14,20 ενω στην πραγματικότητα είναι 12,20 χ14,20. Στην μια πλευρά έχουν κατασκευασει μια μαρκιζα 0,20. Θα το θεωρησω ως μια λοιπη παραβαση σε ακτιστο όροφο ? Θα χρειαστεί μελετη στατικης επάρκειας? 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 421
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα,

πελάτης με 3όροφη οικοδομή (μόνο το ισόγειο  έχει υλοποιηθεί, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι είναι στα μπετά), Ο.Α. του 1977.

Έχω λοιπόν τα εξής στοιχεία.Στην Ο.Α. αναφέρεται ότι το 1977 γίνεται έλεγχος σκελετού κ επεξηγεί στις παρατηρήσεις ο ελεγκτής "μόνο το ισόγειο".Από κατω αναφέρει και το τελικό έλεγχο περαίωσης οικοδομής και πάλι κάνει λόγο για μόνο το ισόγειο.

Οι ιδιοκτήτες του Α' και Β' είναι διαφορετικοί. Ο του Α' ορόφου , το διαμέρισμα το εμφανίζει στον ΕΝ.Φ.Ι.Α ως κατηγορία 4 όπου και δηλώνει το εμβαδόν του οικοπέδου και το ποσοστό που του αντιστοιχεί. (αυτό δηλώνεται όλα αυτά τα χρόνια).

Ο ιδιοκτήτης του Β'ορόφου, έχει δηλώσει το διαμέρισμα του στον ΕΝ.Φ.Ι.Α, κανονικά το 1977, με κωδικό ημιτελούς (κωδ 99).

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι οι όροφοι έγιναν μαζί με το ισόγειο. Τα μπετά όντως φαίνονται εκείνης της εποχής ...αλλά αυτό νομίζω δεν αρκεί. Μπορούν εαν τροποποιήσουν τα ΕΝ.Φ.Ι.Α. τους να πάνε με προ του 1983 -κατηγορία 2, κάνοντας χρήση αυτό ως αποδεικτικό? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

lia11 για υπαχθούν στην κατηγορία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές....

Αν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές χρειάζεσαι αεροφωτογραφία για την απόδειξη παλαιότητας αυτών, τα λεγόμενα των ιδιοκτητών δεν με πείθουν για καμία ημερομηνία ...

Επίσης οι άδειες με έλεγχο/αυτοψία αποδεικνύουν την παλαιότητα των νόμιμων και μόνο κατασκευών και μάλιστα "αποκλείουν" την ύπαρξη αυθαιρεσιών...

Τέλος να υπενθυμίσω ότι μετά την όποια τακτοποίηση ημιτελούς θα πρέπει να ακολουθήσει άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου.

Link to comment
Share on other sites

αν ο Β οροφος δηλωνει κωδικο "99"

τοτε ο Α που ειναι "απο κατω"δεν μπορει να ειναι "αχτιστος"

Λογικο

Εξ αλλου το βεβαιο ειναι οτι ο Α οροφος το δηλωνε λαθος

Ε1_Ά όροφος.pdf

κωδικος 119

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ πολύ. θέλουν να ρυθμίσουν κλείσιμο φωταγωγού. Αυτη είναι η αυθαιρεσία που αφορά και τους 2 ορόφους. Από την αυτοψία φαίνεται ότι έχουν δίκιο παρόλαυτά. Απλά την "πατατα" την έχει κανει αυτος του Α' ορόφου. Επίσης να πώ οτι η αεροφωτογραφία, δεν θα αποδείκνυε τπτ καθώς είχε ήδη χτιστεί το ισόγειο. Άρα θα φαίνεται σίγουρα "κατι" εκει.Τωρα να βρω αεροφωτογραφία τόοοοσο καθαρή που να φαίνονται λεπτομέρειες οι οποίς να  μας δίνουν να καταλάβουμε ότι πρόκειται όντως για τον τελευταίο όροφο της οικοδομης...μοιάζει λίγο δύσκολο.Όμως δεν κατάλαβα.τελικά με την αλλαγή στο Ε9, μπορώ να αποκτήσω  παλαιότητα?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση.Να κάνω και μια τελευταία ερώτηση. Για την κατηγορία 2 , στον τύπο κατηγορίας, βάζω απλά ρύθμιση ή κλικάρω κάτι άλλο λόγω της οριστικης εξαίρεσης από κατεδάφιση?

Link to comment
Share on other sites

"Τύπο αυθαιρεσίας"  επιλέγεις "ρύθμιση". Η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση προκύπτει από την εν λόγω κατηγορία (κατηγορίες 1,2,3 και 4 λαμβάνουν οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία (δώμα) με άδεια του 1982 σε εξαόροφη πολυκατοικία στην Αθηνά , στην οριζόντια ιδιοκτησία ένα δωμάτιο που περιγράφεται στο συμβόλαιο αναφέρεται σαν κλειστή βεράντα αλλά είναι στην πραγματικότητα κύριος χώρος , πως τακτοποιείτε αυτό ; Χρειάζεται κατηγορία 4 λόγω του ότι η άδεια εκδόθηκε 31/11/1992;

 

Ευχαριστώ

Edited by panosges
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, panosges said:

Έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία (δώμα) με άδεια του 1982 σε εξαόροφη πολυκατοικία στην Αθηνά , στην οριζόντια ιδιοκτησία ένα δωμάτιο που περιγράφεται στο συμβόλαιο αναφέρεται σαν κλειστή βεράντα αλλά είναι στην πραγματικότητα κύριος χώρος , πως τακτοποιείτε αυτό ; Χρειάζεται κατηγορία 4 λόγω του ότι η άδεια εκδόθηκε 31/11/1982;

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.