Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ισόγεια αποθήκη εμβαδού 40,00 τ.μ. με άδεια του 1968 που τελικά κατασκευάστηκε 46,00 τ.μ. (προφανώς εκ κατασκευής). Πλέον είναι κατοικία που ξεκάθαρα έγινε αλλαγή χρήσης πολύ μετά το 1975.

Απορρίπτω την Κατηγορία 1 (αφού έγιναν αλλαγές μετά το 1975) και το δηλώνω Κατηγορία 2 με υπέρβαση δόμησης 6,00 τ.μ. 

Την αλλαγή χρήσης που την υπολογίζω με αναλυτικό (κύρια χρήση σε κύρια) τη βάζω στο ίδιο Φ/Κ ή σε διαφορετικό; Αν το βάλω σε διαφορετικό θα πρέπει να βάλω Κατηγορία 4;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 413
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο Ε9 το δηλώνει αποθήκη του 1968. Προφανώς θα το αλλάξει τώρα σε κατοικία, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως οι αλλαγές έγιναν μετά το 1993 και ελλείψει στοιχείων θα το δηλώσω μετά το 2004, άρα φαντάζομαι θα βάλω τη λοιπή παράβαση κατηγορία 4;

Για τα 6 τ.μ. ούτως ή άλλως δεν τον επιβαρύνει να το δηλώσουμε κατηγορία 2, αντιθέτως του βγαίνει και λιγότερο πρόστιμο απ' τα 250 της Κατηγορίας 1. 

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή λίγο στο γεγονός ότι με την εγκύκλιο 2 των αυθαιρέτων του Ν.4495/2017, έβαλαν έναν όρο ότι αν χρησιμοποιείται Ε9 ως αποδεικτικό παλαιότητας αυθαιρεσίας ζητείται αποδεικτικό του πότε άλλαξε το Ε9...Προφανώς για να βάλουν έναν κόφτη σε αλλαγές στα ε9, που γίνονται τώρα...Προσωπικά το εν λόγω το θεωρώ (όπως και πολλά άλλα) τρελή πατάτα, αλλά αφού το βάλαν έστω και στην ερμηνευτική εγκύκλιο, πρέπει να το ξέρεις..Αποδεικτικό παλαιότητας επίσης μπορείς να αναζητήσεις από δεη, άραγε να γράφεται χρήση?...Απλά (δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία στα αυθαίρετα) δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει η υ.δ. των 6 τ.μ. να συνδυαστεί και με την αλλαγή χρήσης ή τον καλύπτει μόνο η αλλαγή χρήσης που αφορά τα 46 τ.μ. ?τείνω προς αυτό που λες, υ.δ. κατηγορίας 2 για 6τ.μ. και αναλυτικός για την αλλαγή χρήσης... ναι, η παράβαση αναλυτικού εφόσον δεν πιάνεις τα χρονολογικά όρια των κατηγοριών 1,2 θα είναι αναγκαστικά 4 ή 5, και αν συνδυαστεί με παράβαση κατηγορίας 2, θα είναι σε ξεχωριστό φ.κ.

Link to comment
Share on other sites

ο νομος οριζει για το "τελευταιο" Ε9 [όπου καταγραφεται το ακινητο  στα τμ. που εσυ επικαλείσαι]

Αυτο προσκομίζεις, με βαση διαταξη του Νομου.

Οι διορθωσεις στα Ε9 δεν εχουν κανενα   φορολογικό προστιμο, μεχρι την ολοκληρωση του Κτηματολογιου.

Μονο δικαιωμα εχει  να ζητησει αναδρομικα 5ετιας για τον ΕΝΦΙΑ, αλλα προς το παρον δεν φαινεται να ξεκίνησαν κατι τετοιο.

Δεν εχει καμμια αρμοδιοτητα, αυτη η περιεργη εγκ. 2 να ζηταει περισσοτερα απο οσα ζηταει ο νομος αλλά και το Ε9 και το Υπουργειο Οικονομικων.

α] ασε που δξ αν υπαρχει στις ΔΟΥ τετοια βεβαιωση

και

β] εν τελει αν εχεις άλλα αποδεικτικα στοιχεια και δεν πας το Ε9, τι θα κανει η εγκ. 2?

 Αρα,

Ξεχαστε αυτη την εγκ. 2, και  όσες "διαταξεις" της καταστρατηγούν  τον ίδιο τον Νομο.

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα!  Ιδιοκτησία σε κτίριο με επικρατούσα χρήση "υπηρεσίες" , κατασκευής προ 75 υπάγεται στην κατηγορία 2 , ο κόσμος να χαλάσει! Σωστά?   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.