Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 421
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Αποθήκη με οικοδομική άδεια του 1979 έχει διαφορετική θέση, <μπαίνει> στο Δ, έχει κατασκευαστεί κατά 6 τ.μ. μεγαλύτερη και με διαφορετικά ανοίγματα. Σε φύλλο καταγραφής δηλώνω τα αυθαίρετα τ.μ. με παραβίαση πλαγίων αποστάσεων και 1 πολεοδομική για τα ανοίγματα; (δεν εμπίπτουν στην κατηγορία 3)

Link to comment
Share on other sites

Για το τμήμα το οποίο κατασκευάστηκε μεγαλύτερο κατά 6 τμ και ταυτόχρονα εισέρχεται εντός της Δ, θα βάλεις, για επιφάνεια 6 τμ ΥΔ+ΥΚ+Δ. Για τα διαφορετικά ανοίγματα, αν δεν σε καλύπτει η κατηγορία 3, θα βάλεις 1 Λ.Π.

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Για το τμήμα το οποίο κατασκευάστηκε μεγαλύτερο κατά 6 τμ και ταυτόχρονα εισέρχεται εντός της Δ, θα βάλεις, για επιφάνεια 6 τμ ΥΔ+ΥΚ+Δ. Για τα διαφορετικά ανοίγματα, αν δεν σε καλύπτει η κατηγορία 3, θα βάλεις 1 Λ.Π.

Ευχαριστώ πολύ. Την καλημέρα μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας έχω περίπτωση μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας Διαμερίσμα του΄Β ορόφου όπου είχε βγεί άδεια το 1978, η άδεια αφορά τρίωροφες οικοδομές με υπόγεια, απο το διάγραμμα κάλυψης της άδειας αυτής (που αφορά 4 συγκροτήματα ) , προκύπτει ότι στην θέση όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, ναι μεν το τμήμα αυτό υπολογίστηκε στην κάλυψη αλλά για τον υπολογισμό της πραγματοποιούμενης δόμησης αφαιρείται το τμήμα αυτό μια (1) φορά, συνεπώς συμπεραίνω ότι δεν μπορεί μπορεί να αφαιρέθηκε η δόμηση απο το ισόγειο ή απο το Ά όροφο αλλά αφαιρέθηκε απο το ΄Β τελευταίο όροφο.
Η εγκεκριμένη κάτοψη που έχω αφορά κάτοψη τυπικού ορόφου.
 Απο την πράξη σύστασης που έγινε την ίδια περίοδο περιγράφεται το διαμέρισμα που εξετάζω (καθαρή επιφάνεια 57,84τ.μ.) με ποσοστό συνιδιοκτησίας είναι 13,368   (τις χιλίοις ), με αναλογούσα επιφάνεια επι του οικοπέδου 26,068τ.μ.
Απο την αποτύπωση που έκανα προέκυψε διαμέρισμα 63τ.μ. Έχω και στην κατοχή μου αεροφωτογραφία του στρατού του 1980 όπου φαίνεται η κατασκευή  του ΄Β όροφου και συγκεκριμένα το διαμερίσμα που εξετάζω στην θέση της οικοδμής ( όπου λαμβάνοντας υπόψη το δίαγραμμα θα έπρεπε να μήν είχε κατασκευαστεί το τμήμα αυτό.)
Έχωντας το εγκεκρμένο δίαγραμμα κάλυψης ως δεδομένο, ώς προς τα μεγέθη (το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 1950τ.μ. , ο τότε συντελεστής δόμησης ήταν 1,5 η επιτρεπόμενη δόμηση ήταν :  τα 1950 Χ 1,5 + την πραγματοποιούμενη κάλυψη του δηλαδή 983 Χ 0,05 , όπότε  2,925 + 49,15 =  2974,15τ.μ. , όσον αφορά την κάλυψη η οποία είναι 60% η επιτρεπόμενη ήταν 0,60 Χ 1950 = 1170 τ.μ.)  και έχωντας την αεροφωτογραφία ώς απόδειξη παλαιότητας εντάσεται στην κατηγορία 2η αλλά μου δημιουργήται το εξής ερωτήμα  :
Λόγω του ότι δεν υπολογίσθηκε στην δόμηση έχουμε ένα διαμέρισμα παντελώς αυθαίρετο με παλαιότητα προ του 83 , ώς ποσοστό υπέρβασης δόμησης παραθέτω  τον τρόπο υπολογισμού : 
Παράνομα / ( Συνολική επιτρεπόμενη δόμηση με τους τότε όρους δόμησης Χ ποσοστού συνιδιοκτησίας ) 
Δηλαδή : 63 / [ 2974,15 Χ ( 13368/1000) ] = 1,58 ή 158% μεγαλύτερο του 100% μικρότερο του 200%  άρα 
Στο 1ο φύλλο καταγραφής : 
Κατηγορία αυθαιρεσίας   : Κατηγορία 2
Είδος χρήσης  :  Άλλη κατοικία 
και εδώ το ερώτημα : 
Υπέρβαση δόμησης : 100 έως 200% της επιτρεπόμενης δόμησης         ή  
Λαμβάνοντας υπόψιν την Ε/Α του ΤΕΕ Πελοποννήσου  όπου στην ερώτηση 221  Για την κατηγορία 2 απαντάνε ότι  αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η αυθαίρετη κατασκευή προ 01.01.1983. Δεν γίνεται
έλεγχος του ποσοστού υπέρβασης των πολεοδομικών μεγεθών ??? συνεπώς στο κουτάκι της υπέρβασης δόμησης το αφήνω  : < 50% της επιτρεπόμενης δόμησης ?? 
Μακροσκελές για την κατανόηση σας.
Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι στην κάλυψη στα τμήματα του διαμερίσματος που είναι πέραν της εγκεκριμένης κάτοψης, έστω του τυπικού δίοτι προκύπτει να είναι μικρότερο του 20% της επιτρεπόμενης κάλυψης.
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στην Τεχνική Έκθεση αυθαιρεσιών για την κατηγορία 2 περιγράφουμε αναλυτικά όλες τις ΥΔ, ΥΚ και υπερβάσεις πλαγίων αποστάσεων και τις πολεοδομικές παραβάσεις άσχετα αν δεν λογίζονται για το πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.