Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε. Κι εγώ στο σύστημα έχω κάνει ένα test στο οποίο δέχεται την συνύπαρξη των ΚΑΤ 2 και 3, ωστόσο δεν έχω κάνει καν υποβολή, είναι απλά ένα παράδειγμα για να υπολογίσω μέγεθος προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 413
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστω για την απαντηση καιεγω ετσι νομιζω ,αλλα με εβαλε σε αμφιβολια το οτι στο διαγραμμα της αδειας με γοκ 73 υπολογιζεται μονο η καλυψη,δεν αναφερεται πουθενα υπολογισμος συντ.δομησης.Αυτο παρατηρειται σε αδειες που εχουν εκδοθει με γοκ 73 .

Συνάδελφε μήπως αναφέρεται ως εκμετάλευση. Εχω την εντύπωση ότι όπως και να αναφέρεται, η ακόμη και να μην αναφέρεται αν προκύπτει με κάποιο τρόπο ότι δεν είχε εξαιρεθεί απο την επιτρεπόμενη "δόμηση" της εποχής εκείνης, τότε απο πολεοδομική άποψη δεν υπάρχει ΥΔ και η αλλαγή χρήσης υπολογίζεται με αναλυτικό. Εχω και μια απορία,  αν τυχόν υπάρχει η δυνατότητα μη καταγραφής της αλλαγής αυτής ως παράβασης επειδή είναι προ ΓΟΚ85, αν τυχόν έχει άποψη κάποιος συνάδελφος.

Edited by maximos
Link to comment
Share on other sites

Eχεις δικιο σε ολες αυτες τις αδειες οπως καταλαβα αναφερεται σαν εκμεταλευση και υπολογιζεται μονο   η καλυψη  και ο αριθμος οροφων +εσοχες,Το προστιμο στη περιπτωση μου δεν εχει παρα ελαχιστη διαφορα  αλλαγη χρησης η υπερβαση δομησης  και θεωρησα σωστο να παρω το δυσμενεστερο δηλ. την ΥΔ. Νομιζω οτι ειμαι ετσι πληρως καλυμμενη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα

ΑΔΕΙΑ 1977

Εξωστης στην αδεια = 0,80*6,20 = 4,96 μ2

Εξωστης στην πραγματικοτητα (απο κατασκευης κτιριου) = 1,00*7,50 = 7,5 μ2

 

Θεωρείται παράβαση (<20% αρα δεν μπαινει ΚΑΤ.3) ή ισχύει ότι για τις ΠΡΟ ΓΟΚ85 αδειες δεν υπηρχε περιορισμος στην επιφανεια των εξωστων, οποτε δεν θεωρείται παράβαση?

Link to comment
Share on other sites

Συνδαλεφοι καλημερα,

Σύμφωνα με το αρθρο 23 παρ. 1 περ. δ  νομιμως υφισταμενο κτιριο ειναι το κτιριο που προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν.1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4178/2013.

Συμφωνα με το αρθρο 96 του Ν. 4495/2017 που ειναι συνεχεια του Ν. 4178/2013 οι αυθαιρετες κατασκευες που εντασσονται κατηγορια 1, 2 και 3 εξαιρουνται οριστικα της κατεδαφισης.

Κατα το χρονικο διαστημα που ισχυε ο νομος 4178/2013 μπορουσε να εκδοθει αδεια προσθηκης καθ' υψος η κατ' επεκτασης σε ακινητο που ειχε ρυθμιστει με τις διαταξεις του Ν. 4178/2013 και ειχε εξαιρεθει οριστικα της κατςδαφισης

Σημερα πολλες ΥΔΟΜ αρνουνται νε εκδωσουν τετοιες οικοδομικες αδειες σε ακινητα που εχουν ρυθμιστει με τον Ν. 4495/2017 με την αιτιολογια οτι συμφωνα με το ΝΟΚ στο αρθρο 23 στα νομιμως υφισταμενα κτιρια δεν αναφερει αυτα που εχουν εξαιρεθει της κατεδαφισης με τον Ν. 4495/2017.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και με τις αλλαγες χρησεις ρυθμιζομενων χωρων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

ΑΔΕΙΑ 1977

Εξωστης στην αδεια = 0,80*6,20 = 4,96 μ2

Εξωστης στην πραγματικοτητα (απο κατασκευης κτιριου) = 1,00*7,50 = 7,5 μ2

 

Θεωρείται παράβαση (

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε από το Ν. 4178, είχε διευκρινιστεί ότι εξώστες προ ΓΟΚ 85 μπορούσαν να τακτοποιηθούν χωρίς περιορισμό επιφάνειας, ακόμη και πάνω από κοινόχρηστο χώρο. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινήσεις.

Παράβαση θεωρείται σε κάθε περίπτωση, αφού είναι μεγαλύτερος από τον εγκεκριμένο εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ισόγειο κτίσμα με έτος κατασκευής 1976 (έγγραφο ηλεκτροδότησης από ΔΕΗ).

Στη συνέχεια εκδίδεται άδεια (1980) για διώροφη κατοικία με πυλωτή & άδεια κατεδάφισης του ισογείου.

Η κατεδάφιση δεν πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον, κατασκευάστηκε 3ος όροφος, ο οποίος νομιμοποιήθηκε το 2000 με τις διατάξεις του Ν.1512/1985.

Στη νέα ΟΑ (νομιμοποίησης) πάλι δεν εμφανίζεται το ισόγειο κτίσμα (λογικά γιατί δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί ο γ' όροφος).

Το ισόγειο δεν έχει δηλωθεί πουθενά (κτηματολόγιο, Ε9, αλλά μόνο στη ΔΕΗ υφίσταται), ούτε φυσικά εμφανίζεται με ποσοστό στη σύσταση οριζοντιών ιδιοκτησιών.

 

Εφόσον δηλωθεί σε κτηματολόγιο, Ε9 (προκειμένου να έχω τίτλους ιδιοκτησίας), μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 2 με αποδεικτικό παλαιότητας το έγγραφο από τη ΔΕΗ περί ηλεκτροδότησης ή ως έτος κατασκευής πρέπει να ληφθεί το έτος της τελευταίας άδειας;

Χωρίς ποσοστό συνιδιοκτησίας, πώς υπολογίζονται τα ποσοστά υπέρβασης;

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λες το ισογειο ειναι σε κοινοχρηστο χωρο αρα απαιτει συνεναιση.Τωρα πως θα το δηλωσεις ως πριν 82 γιατι πριν 75 δεν ειναι αρα παει σ'αυτη την ημερομηνια.

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λες το ισογειο ειναι σε κοινοχρηστο χωρο αρα απαιτει συνεναιση.Τωρα πως θα το δηλωσεις ως πριν 82 γιατι πριν 75 δεν ειναι αρα παει σ'αυτη την ημερομηνια.

 

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Θεωρείς λοιπόν ότι μπορώ να "αγνοήσω" την άδεια νομιμοποίησης, στην οποία ο μηχανικός και πάλι δεν εμφανίζει το ισόγειο;;

 

Και με τα αποδεικτικά παλαιότητας να το εντάξω στην Κατηγορία 2 (προ 1983);;

 

Για τους συντελεστές υπέρβασης, δεν υπολογίζω κανένα ποσοστό συνιδιοκτησίας εφόσον δεν υφίστασται το ισόγειο στη σύσταση, όπου κι εκεί είναι σαν να μην υπάρχει;;

Το θέμα μου είναι ότι δεν το θεωρώ σωστό ...!

Link to comment
Share on other sites

Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προυπολογισμό, Κατηγορίας 2 και παλαιότητας προ 83, ανάλογες της οικοδομικής αδείας, (κάτι παμπάλαιες περιφράξεις, συρματοπλέγματα, κάτι στέγαστρα της κακιάς ώρας κλπ) εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου δύνανται να δηλωθούν σε κατηγορία ανάλογη της παλαιότητάς τους, ετσι?

 

Δεν πάνε Κατηγορία 5 όλες οι κατασκευές εντός προκηπίου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.