Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 2 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Πολύ πονηρά σκέφτεσαι...

Ανασύσταση σημαίνει να φτιάξεις τα σχέδια όπως προβλέπονταν από τις αρχικώς εγκεκριμένες μελέτες. Στις κατόψεις της ανασύστασης θα σκιαγραφηθούν τα τμήματα που είναι αυθαίρετα, όπως δηλαδή θα έκανες και αν είχες στην διάθεσή σου τα εγκεκριμένα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 413
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 12/12/2023 at 7:27 ΜΜ, Pavlos33 said:

Οι κοινόχρηστοι χώροι της οικοδομής θα υπαχθούν σε ξεχωριστή δήλωση, οπως το ίδιο θα γίνει (ήτοι ξεχωριστή ιδιοκτησία) κατά την σύνταξη της ΗΤΚ.

Συνάδελφε, πώς μπορεί να γίνει αυτή η δήλωση υπαγωγής αφού δεν επιτρέπεται;
Στο εδάφιο α του άρθρου 99 καθορίζεται ότι «σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής […] γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης».

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω περίπτωση τακτοποίησης Ο.Ι. Α ορόφου με έτος κατασκευής της οικοδομής το 1979. Επισυνάπτω το πραγματοποιούμενο περίγραμμα της ιδιοκτησίας (γαλάζιο layer) και το περίγραμμα της Ο.Ι. βάσει αδείας με κόκκινο layer. Με διακεκομμένες είναι οι εξώστες  και ο κοινόχρηστος του ορόφου/κλιμακοστάσιο με μαύρο.

Το συμπέρασμα είναι ότι το πραγματοποιούμενο περίγραμμα της Ο.Ι. (άρα και δόμηση) είναι μικρότερη από αυτό που παρουσιάζεται στην άδεια, όπως και οι επιφάνειες των εξωστών διαφέρουν. 

Όσον αφορά τους εξώστες, ήθελα να επιστήσω τη προσοχή σας στο εξώστη δεξιά στο pdf ο οποίος εκτείνεται και μπροστά από το διαμέρισμα A2. Θεωρείται νόμιμο? Αν ναι, τακτοποιείται ως κατηγορία 3 ή σε αυτή υπάγονται μόνο οι εξώστες που υπερναίνουν επιφάνεια κατά 20%?

Και τέλος η μιρ'οτερη πραγματοποιούμενη επιφάνεια της Ο.Ι. (εν συγκρίσει με της αδείας) πως τακτοποιείται? Ως κατηγορία 2 - 1 ΠΠ?

Μπορείτε παρακαλώ να με συμβουλέψετε?

 

Ν4495_Τακτοποίηση.pdf

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα.Σε γήπεδο υπάρχει μοναδικό κτίσμα, αυθαίρετη αγροτική αποθήκη ,η οποία κατασκευάστηκε το 1975 με κεραμοσκεπή . Στη συνεχεια ο ιδιοκτήτης το 2009 αντικατέστησε την κεραμοσκεπή με λαμαρίνα (πάνελ).Μπορεί να τακτοποιηθεί ολόκληρο ως κατηγορία 2 ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.