Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

8 ώρες πριν, EL111 said:

Μια μικρη διοροφος κατοικια κατασκευαστηκε το 1979 συμφωνα με οικοδομικη αδεια,αλλα σε αλλη θεση ,που δεν παραβιαζοταν οι τοτε ισχυουσες πολεοδομικες διαταξεις.

(οικισμοι προυφισταμενοι του 1923)

Ομως το 1987 ο οικισμος χαρακτηριστηκε σαν οικισμος κατω των 2000 κ ,με συνεπεια να ισχυει πρασια ,οποτε η απο το 1979 κτισμενη οικια βρισκεται εντος πρασιας.

Μπορει να τακτοποιηθει σαν κατηγορια 3 ιδιδ)???

Κανονικά ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου μπορεί να γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας. 

Αυτό είναι γνωστό. Από την άλλη δεν είναι αυτή η φιλοσοφία της ΚΑΤ 3. Βέβαια απαγόρευση δε μπορώ να σκεφτώ από που αλλού να προκύπτει...  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα

Αλλαγή στις εξωτερικές διαστάσεις <5% σε διαμέρισμα προ του 75 , ερώτημα τρόπου υπολογισμού

α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1, με υπέρβαση δόμησης?

β) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1, & μια πολεοδομική παράβαση?  ή

γ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3, & μια πολεοδομική παράβαση?

**εκτός απο την προαναφερόμενη αυθαιρεσία υπάρχει και ένα κλειστό μπαλκόνι αποδεδειγμένα προ του '75 και είναι κλειστό σε όλη την οικοδομή.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή περιγράμματος ιδιοκτησίας μέχρι 5% σε διαστάσεις και εμβαδόν θα είναι είτε κατηγορία 3 είτε κατηγορία 1 αν δεν κάνεις χρήση της κατηγορίας 3, οπότε στη δεύτερη περίπτωση συμπληρώνεις επιφάνεια ΥΔ κχ.

Για την δεύτερη αυθαιρεσία που αφορά αυθαίρετο κλείσιμο εξώστη, μήπως αυτός βρίσκεται πάνω από δρόμο; Έχεις ελέγξει τα σχετικά αναφερόμενα στο άρθρο 89 περί δικαιώματος υπαγωγής;

Link to comment
Share on other sites

θα επιλέξω την κατηγορία 1, οπότε θα το βάλω με υπέρβαση δόμησης το εμβαδόν της αυθαιρεσίας.

Ό εξώστης είναι στον πίσω ακάλυπτο, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα με το αρθ. 89 

Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Την υποπερίπτωση ιειε) της Κατηγορίας 3 περί του 5% μεταβολής εξωτερικών διαστάσεων κτηρίου θα την εφαρμόζατε για τους εξώστες επίσης?

Θα μου πεις.... γιατί να την εφαρμόσω σε εξώστη όταν μου δίνει το 20% της υπέρβασης της επιφανείας η υποπερίπτωση γγ)?

Έχω περίπτωση μεταβολής εξώστη σε ποσοστό 5% που υπέρκειται κοινοχρήστου και ΔΕΝ έχει το απαιτούμενο ύψος των 3μ από το τελικά διαμορφωμένο έδαφος.

Τι κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γενικά δεν θα χρησιμοποιούσα την ιειε) εντός κοινοχρήστου, καθώς μόνο η γγ) υπό προϋποθέσεις σε αφήνει να τακτοποιήσεις πάνω από κοινόχρηστο. Μπορεί να το σκεφτόμουν αν ο εξώστης σου ήταν ήδη σε εγκεκριμένο ύψος (έστω και λάθος από την άδεια, γιατί για κάποιο λόγο του το δώσανε), και να πάταγες σε αυτό.

Όταν λες τελικά διαμορφωμένο έδαφος, έχει αλλάξει η στάθμη του εδάφους από αυτή που είχε ληφθεί υπόψη στην άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε έλεγχο γθα την μεταβίβαση ΟΙ παρατηρηθηκε αυξηση των διαστασεων του περιγραμματος εντος του 5% και αλλαγη στο εμβαδον της ταξεως του 1τμ  αλλα πιθανοτατα εις βαρος αλλης οριζοντιας μιας και ο ελεγχος των κοινοχρηστων δεν δειχνει καποια μετατοπιση προς αυτους.

Σε αυτην την περιπτωση μπορουμε να κανουμε χρηση της κατηγοριας 3? Απαιτειται συναινεση του ιδιοκτητη της αλλης ΟΙ? Θα απαιτηθει τροποποιηση της συστασης για την μεταβιβαση? Να σημειωθει οτι η αυθαιρεσια υφισταται απο κατασκευης της πολυοροφης οικοδομης.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το "εις βάρος όμορης ιδιοκτησίας" θέλει συζήτηση. 

Αν η κατάσταση που μέτρησες έχει αποτυπωθεί στα σχέδια της σύστασης, τότε πηγαίνεις για διαφορετική διαμερισμάτωση, διαφορετικά αυτό που σκέφτεσαι αποτελεί καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και πρέπει πρώτα να συζητήσετε με το συμβολαιογράφο για το αν μπορεί να γίνει κάτι στο ακίνητο και να αλλάξει αυτό. Η όμορη ιδιοκτησία είναι "ξένη" ιδιοκτησία ή ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη;

Υφιστάμενη αυθαιρεσία εκ κατασκευής αφορά αυθαίρετες κατασκευές επι κοινόχρηστων χώρων οικοδομής σύμφωνα με το Α 98.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα  σχέδια της σύστασης περιγράφουν οτι και τα σχέδια της οικοδόμικης άδειας.Η ομόρη ιδιοκτησία είναι άλλου ιδιοκτήτη, και αν θυμάμαι καλά ειναι διαμέρισμα που κατέχει ενας απο τους οικοπεδούχους.

Edited by kiko_p
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.