Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

21 λεπτά πριν, Largy said:

συναίνεση για ποιο πράγμα? Τι παραβάσεις έχεις ακριβώς?

4,36 τ.μ. σε κοινόχρηστο χώρο .Είναι κατηγορία 3 περίπτωση ιειε ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

μέχρι τώρα λεβητοστάσιο εντασσόταν στην κατηγορία 3,  αλλά με την Εγκύκλιο 2 διευκρινίζεται ότι δεν καλύπτεται από τις προϋποθέσεις της παραγράφου ιβιβ.

Το υπολογίζουμε ως ΥΔΒΧ (και στη δική μου περίπτωση ΥΚ); Σκέτομαι σωστά ή εξακολουθείτε να την υπολογίζετε ως Κατηγορία 3, σύμφωνα και με ερωταπαντήσεις που είχαν δοθεί;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα
Σε προ ΓΟΚ 85 κτίρια με ΟΑ (εν προκειμένω ΓΟΚ 73) για την χρήση του  ιειε της ΚΑτ 3 (μεταβολή εξωτ διαστάσεων εως 5% )

τους ανοικτούς εξώστες του αγνοούμε ;
Εως τότε δεν υπολογιζόταν οι εξώστες για δόμηση (έως κάποιου πλάτους βεβαίως) ούτε στην Κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια κ πάλι

Η εξωτ θερμομόνωση σε τοίχους κτηρίων που κατασκευάστηκαν στο όριο (με όμορο), κατ ουσίαν αποτελεί "καταπάτηση" του όμορου οικοπέδου (εξ όσων διαβάζω στο νήμα για το άρθρο 29 του φόρουμ).

Πάει καλά αυτό.

Τέτοιο κτήριο (2 όροφο) χωρίς σύσταση Ο.Ι (ένας ιδιοκτήτης) έχει κάνει πριν χρόνια εξωτερική θερμομόνωση(δεν έχω ρωτήσει ακόμη αν είχαν βγάλει άδεια μικρών εργασιών - θα το ρωτήσω) και τώρα θέλει να ρυθμιστεί κατα τον 4495 (για όλες τις αυθαιρεσίες που έχει - πλήθος ..μέγα πλήθος) .

Αφού διευκρινήσω οτι είχαν/δεν είχαν βγάλει ΕΕΜΚ ενδεχομένως να καταγράψω ως ΚΑΤ 3 ββ (αν δεν είχαν), ωστε να είμαι πλήρης (έχει κ άλλες πολλές ΚΑΤ 3). 

Η ερώτηση:
Πρέπει να μνημονεύσω στην Τεχν Εκθεση οτι έχει καταπατήσει τον διπλανό με την θερμομόνωση ο εν λόγω ιδιοκτήτης; Πρέπει να το μνημονεύσω στον Συμβολαιογράφο όταν θα πάνε να κάνουν συστ. ΟΙ; Εγώ είμαι έκθετος (για την "παράνομη" θερμοπρόσοψη στο όμορο ;  -- διότι με τόσα ήδη παρανομιών αυτής της οικοδομής όλο και κάπου θα με εκθετος σε μελλοντικό έλεγχο από ελεγκτή που θα ψάχνει το λάθος εκατοστό του μέτρου);

Link to comment
Share on other sites

To θέμα σου απαιτεί έλεγχο με πρώτο βήμα νέο τοπογραφικό διάγραμμα και έλεγχο τοπογραφικού τίτλου και άδειας. Πρέπει να διαπιστωθεί πρώτα αν υπάρχει η καταπάτηση. Μπορεί οπτικά-κατασκευαστικά να φαίνεται "δόντι" στον τοίχο αλλά να μην έχει κάνει καταπάτηση ειδικά αν μιλάμε για οικόπεδο χωρίς υλοποιημένα όρια. Αν όμως βλέπεις υλοποιημένα όρια και το μονωτικό να βγαίνει έξω από την περασιά μιας μάντρας, οι ενδείξεις είναι άκρως ανησυχητικές. Φυσικά και δεν θα προχωρήσεις υπαγωγή αν υπάρχει καταπάτηση σε όμορο οικόπεδο. Ρώτησε επίσης μήπως έχει υπογραφεί κάποια δουλεία μεταξύ των ιδιοκτητών (αν και το θεωρώ απίθανο σενάριο). Το ψάχνεις και τα ξαναλέμε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση .

"Προφορική" μονο συγκατάθεση υπήρξε  (και χωρις ΕΕΜΚ). Για ποιο ακριβώς λόγο σταματά εμένα ; (εννοώ την ρύθμιση αυθαιρεσιών κατά τον 4495, είναι κάποια ρητή απαγόρευση που μου διαφεύγει;)

Link to comment
Share on other sites

μάλιστα, αν και τα μεγέθη διαφορετικά στο εν λόγο νήμα (τμήματα κτιρίων) κατ' ουσία ομοια (τι 7 εκ τι 7 μέτρα για το νόμο).
αλλά διαβάζω αυτό
image.thumb.png.e708b065225a4dcf0acd7d41fff16288.png

οπότε ή αυτό θα γίνει

ή ο Τοπογράφος θα "φέρει" την κατάσταση στο σωστό, κάνοντας και χρήση του 5% ανοχής.
για να δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να έχεις ένα ενιαίο κτίσμα, κτίριο, δομική κατασκευή γενικώς, που πατάει ή υπέρκειται ή υπόκειται σε ξένο οικόπεδο, στατικά εξαρτημένο και να ρυθμίζεις αυτό που βρίσκεται στο ένα. Αυτό είναι το πλέον δυσεπίλυτο πρόβλημα  διότι αφορά ιδιοκτησιακό ζήτημα και δεν μπορεί να το λύσει η τακτοποίηση. Πρώτα θα λυθεί αυτό μετά όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχουν νομικά εργαλεία αλλά θέλει προσπάθεια και κυρίως θέληση από τον ιδιοκτήτη να λύσει το πρόβλημα. Εξάλλου για μια θερμομόνωση υπάρχει και η λύση της αποξήλωσης αφού έκαναν κάποτε του κεφαλιού τους και εφόσον η αποξήλωση επαναφέρει το κέλυφος εντός του οικοπέδου και δεν έχεις και πάλι προεξοχή σε ξένο οικόπεδο.

Το να πειράξεις τα οικόπεδα όπως σκέφτεσαι δεν είναι σωστή λύση, ειδικά αν υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο, αλλά και τώρα που έχουν ήδη γίνει δηλώσεις κτηματογράφησης. Ειδικά δε αν έχουν και υλοποιημένα όρια είναι ακόμη χειρότερα. 

ΥΓ μην κάνεις παραθέσεις από άλλο νήμα για τις οποίες δεν ξέρουμε ποιο ήταν το αρχικό ερώτημα και ποια η συζήτηση που ακολούθησε διότι περισσότερο μπερδεύονται τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.