Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Οι δεξαμενές νερού μπορούν να υπαχθούν στην κατηγορία 3. Σύμφωνα με την εγκ. 2 ν. 4495, μπορείς να κάνεις αθροιστικό προυπολογισμό με άλλες αυθαιρεσίες αναλυτικού, όπως ίσχυε και στο ν. 4178/13, με εξαίρεση περιπτώσεις κατηγορίας 3 που αντιστοιχούν σε χώρο (πχ αποθήκη).

ζζ) δεξαμενές αποχέτευσης στεγανές ή απορροφητικές, καθώς και δεξαμενές νερού, 

Ερμηνεία της εγκ. 2 ν. 4495/17:
Στις δεξαμενές νερού εμπίπτουν οι δεξαμενές συλλογής ομβρίων υδάτων, οι δεξαμενές πυρόσβεσης, υπέργειες 
κλειστές δεξαμενές επεξεργασίας πόσιμου νερού, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι πισίνες. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω υπόθεση τακτοποίησης λεβητοστασίου σε ακάλυπτο χώρο, με ύψος κάτω του 2,5 μ. Παλαιότερα, κάτι αντίστοιχο το είχα περάσει ως κατηγορία 3. Βλεπω όμως ότι η εγκύκλιος 2 εξαιρεί τα λεβητοστάσια. Πως το αντιμετωπίζω; Με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

Με αναλυτικό δεν πάει σίγουρα. Αν δεν είναι αποθήκη και δεν μπαίνει κατηγορία 3, μπορεί να πάει με υπέρβαση δόμησης κάλυψης, με μειωτικό βάσει της παραγράφου 6, του άρθρου 100, Ν.4495/2017.

Link to comment
Share on other sites

Οικίσκος αντλιοστασίου 3,5Χ3,5 και ύψους 2,8μ. πως το αντιμετωπίζω; κατηγορία 3 ή υπέρβαση δόμησης. Αν είναι με υπέρβαση δόμησης Κ/Χ ή Β/Χ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου, έχω αλλαγή εξωτερικών διαστάσεων μεγαλύτερο του 5% αλλά σε βάρος της ιδιοκτησίας μου, δηλ. μεγαλώνει ο κοινόχρηστος χώρος υπέρ της ιδιοκτησίας, άρα μικραίνει η ιδιοκτησία. Πως το ρυθμίζω?

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη δουλειά που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τη συμβολαιογράφο (δηλαδή ο πελάτης σου πρέπει να το κάνει και να σας φέρει σε επαφή) αν στην τεχνική έκθεση της βεβαίωσης που θα χορηγήσεις αναγράφεται ότι το τάδε διαμέρισμα έχει επιφάνεια μικρότερη από αυτή του τίτλου, θα μπορέσει να προβεί σε μεταβίβαση. Πολεοδομικώς είναι αδιάφορο το ότι έγινε μικρότερο το διαμέρισμα, υπό την προυπόθεση ότι δεν έχει επεκταθεί εις βάρος όμορων διαμερισμάτων ή έχει χάσει επιφάνεια από τα όμορα. Πάνω σε αυτό μπορείς να επικαλεστείς την εγκ 3 (παράρτημα ΣΤ) του ν. 4178 για κατασκευές που έγιναν μικρότερες ή δεν πραγματοποιήθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.