Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Είναι λίγο περίπλοκο το ζήτημά σου συνάδελφε. Αν δεν έκανες καθόλου τακτοποίηση τότε πράγματι θα μπορούσε να γίνει μεταβίβαση μόνο με αυθαιρεσία κατηγορίας 3, ΑΛΛΑ. Υπάρχει ένα αλλά. Τι θα πει και ο συμβολαιογράφος. Ίσως το άρθρο 81 να έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εφαρμογή σε μονοκατοικίες, χωρίς σύσταση. Θεωρώ πολύ δύσκολο να υπάρχει διαφοροποίηση στην επιφάνεια σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και ο συμβολαιογράφος να μη ζητήσει τροποποίηση της σύστασης.

Παρόμοιο θέμα είναι πάλι η περίπτωση ιειε) που ναι μεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση ακόμη και αν το κτήριο "βγαίνει" από τη ρυμοτομική, αλλά εδώ στην πόλη μου, κανένας συμβολαιογράφος δεν κάνει συμβόλαιο. Ναι μεν στην περίπτωσή σου αναφέρεται ρητά ότι μπορεί να γίνει συμβόλαιο αλλά και αν το έβαζες στο σύστημα πάλι θα μπορούσε να γίνει συμβόλαιο. Το πρόβλημά σου με το συμβόλαιο πιθανολογώ ότι θα είναι η διαφοροποίηση των τεραγωνικών ανεξαρτήτως υπαγωγής ή όχι.

Όμως έτσι κι αλλιώς, τη διαφοροποίηση θα τη δείξεις στο σχέδιο και θα την αναφέρεις στην τεχνική έκθεση, για μένα βάλτην και στην τακτοποίηση, άλλωστε είναι πολύ μικρό το κόστος. Και αν η ίδια αυθαιρεσία έχει γίνει σε όλους τους ορόφους και εξ 'αρχής ας γίνει και τροποποίηση της σύστασης μονομερώς.

Link to comment
Share on other sites

 α] σιγουρα υπαρχει ΔΔ

β] εχεις μια επεκταση ΟΙ προς τον κοινοχρηστο διαδρομο.

Επομενως

- αν αυτο φαινεται στη συσταση, τοτε τακτοποιεις και δινεις βεβαιωση και γινεται το συμβολαιο

-αν δεν φαινεται στη συσταση, τακτοποιεις  αφου ομως πρωτα ενημερωσεις τον πελατη οτι,

"το συμβολαιο εξαρταται απο τον συμβ/φο"

Υποθετω  οτι, οταν θα μαζευτουν μερικες χιλιαδες τετοιες τακτοποιησεις, καποιος θα αποφασισει  να λυσει το προβλημα...

υγ

δες σε αυτό

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50391-αρθρο-098-ν-449517-αυθαίρετες-κατασκευές-σε-κοινόκτητο-ή-κοινόχρηστο-χώρο/?do=findComment&comment=1050490 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις και την ενασχόληση σας με το θέμα μου. 

Για αρχή νομίζω το μόνο σίγουρα απαιτητό είναι η δήλωση διαμέρισματωσης. Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που η αλλαγή χώρου μεταξύ των ομορων διαμερισμάτων περιγράφεται στη σύσταση και: α) δεν επέρχεται μείωση κοινόχρηστων (φωταγωγος), και β) υποβάλλεται κάτοψη στην οποία φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση θεωρώ ότι ο τρόπος υπαγωγής είναι σωστός. 

Link to comment
Share on other sites

  1. Ποιό είναι το νόμιμο ύψος καμινάδας; (Αναφέρομαι στο σημείο (ιαια) του νόμου, που λέει ότι υπέρβαση νομίμου ύψους καμινάδας ως 1,5m αποτελεί μικρή παράβαση κατηγορίας 3)
  2. Επίσης, πώς αντιμετωπίζεται στον ν.4495 καμινάδα με υπέρβαση ύψους πάνω από 1,5m;

Σάς ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω νομικά νούμερο να θεωρείται ως μέγιστο ύψος καμινάδας. Θα μπορούσα να θεωρήσω το ύψος που την δείχνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά, κάπου στον κτηριοδομικό πρέπει να το έγραφε, η καμινάδα οφείλει να είναι κατά ένα μέτρο ψηλότερη από τα γειτονικά κτήρια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

ηθελα να ρωτησω σχετικά με το αντλιοστάσιο και τη δήλωσή του. Υπάρχουν τελικά ελάχιστες διαστασεις? 

Στη δική μου περίπτωση έχω ένα κτίσμα δίπλα από 1 πηγάδι εμβαδού 15τμ. & στέρνα.

Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2020 at 11:35 ΠΜ, mapost said:

Αν θυμάμαι καλά, κάπου στον κτηριοδομικό πρέπει να το έγραφε, η καμινάδα οφείλει να είναι κατά ένα μέτρο ψηλότερη από τα γειτονικά κτήρια.

Νομίζω είναι αυτή η παράγραφος του κτηριοδομικού κανονισμού:

2.4.2.5. Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1 m πάνω από το σημείο εξόδου της, 0,7 m από οποιασδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα μικρότερη των 3,0 m από αυτή και 1,5 m από καυστά υλικά. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 10 m από αυτήν και η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκπομπή καυσαερίων, μπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα μέτρα για τον περιορισμό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια.

On 6/11/2017 at 1:59 ΜΜ, laxanos said:

όλα τα ανοίγματα αυθαίρετα η τροποποιημένα πάνε κατηγορία 3.

Για υφιστάμενα ανοίγματα που έχουν μετατεθεί, ή έχουν αλλάξει οι διαστάσεις τους, είναι σαφές ότι αυτά υπάγονται στην κατηγορία 3.

Για εξ ολοκλήρου νέα ανοίγματα, τι γίνεται; (Π.χ. μιά όψη είχε 4 ανοίγματα στην άδεια και τώρα έχει 6).

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.