Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι, όταν έχω αυθαίρετες μικροδιαφοροποιήσεις του περιγράμματος+ύψος, αλλά και μεγάλα τμήματα με ΥΔ και ΥΚ, μπορώ να βάλω α) ΦΚ-τις αλλαγές έως 5% κατηγορία 3 και β)ΦΚ-τα υπόλοιπα κατηγορία 2 ? 

ότι άλλες παραβάσεις έχω όψεις/φωταγωγούς/εξώστες/αλλαγές χρήσης κύρια σε κύρια/κλπ θα τα πάω με αναλυτικό- 1 παράβαση, αλλά θέλω να χρησιμοποιήσω και 1ΦΚ κατ.3-ιειε για το περίγραμμα και κυρίως για το ύψος, το οποίο αν το υπολογίσω με επιφάνεια-ΥΥ το πρόστιμο βγαίνει μεγαλύτερο

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να βάλεις και κατηγορία 3 και να μην τα έχεις όλα στην κατηγορία 2 αναφορικά με ότι κατασκευάστηκε μεγαλύτερο. Εκτός και αν το τμήμα που θες να βάλεις στην κατηγορία 3 παραβιάζει κοινόχρηστο χώρο πόλης, οπότε εκεί αναγκαστικά θα το υπάγεις στην κατηγορία 3.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, αν την υπέρβαση ύψους την βάλω κατηγορία 2 με επιφάνεια χώρου και <20% το πρόστιμο βγαίνει αρκετά μεγαλύτερο απ'το να τις βάλω όλες τις μικροπαραβάσεις που εξέχουν κατ.3(200 ευρώ)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@Arche Η κατηγορία 3 αν είναι η μοναδική κατηγορία στη δήλωση όντως έχει 250 Ευρώ.

 

@AsiM Δεν κατάλαβα το συλλογισμό. Στο παραπάνω μήνυμα λεω να εξετάσεις την περίπτωση να μην μπει καθόλου η κατηγορία 3, εκτός και αν έχεις αυθαιρεσία άνωθεν Κ.Χ οπότε θα το κάνεις αναγκαστικά χρησιμοποιώντας το εδάφιο που αναφέρει για αποκλίσεις σε εξωτερικές διαστάσεις περιγράμματος και κτιρίου <5%.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, Arche said:

έχω την εντύπωση ότι η κατ.3 πρόστιμο έχει 250€. Ενα άλλο δικό μου που έβαλα πρόσφατα 250€ είχε

όχι 200 Ε μου το βγάζει, αλλά και 250 να ήταν πάλι μικρότερο είναι απ'το να βάλω σε 300 τ.μ. ΥΥ <20%, το θέμα είναι αν μπορώ να τα βάλω όλες τις μεγάλες υπερβάσεις κατ.2 εκτός απ'αυτά κατ.3

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θέλεις να πεις πως σε μια πλευρά 6 μέτρων που μεγάλωσε κατά 40 cm Θα θεωρήσεις υπέρβαση από κατηγορία 3 0,05Χ6= 30 cm και 10 με Υ.Δ.;; 

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Η κατηγορία 3 αν είναι η μοναδική κατηγορία στη δήλωση όντως έχει 250 Ευρώ.

 

Δεν κατάλαβα το συλλογισμό. Στο παραπάνω μήνυμα λεω να εξετάσεις την περίπτωση να μην μπει καθόλου η κατηγορία 3, εκτός και αν έχεις αυθαιρεσία άνωθεν Κ.Χ οπότε θα το κάνεις αναγκαστικά χρησιμοποιώντας το εδάφιο που αναφέρει για αποκλίσεις σε εξωτερικές διαστάσεις περιγράμματος και κτιρίου <5%.

Έχω αυθαίρετη κατασκευή κατ'επέκταση 30 τ.μ. ένα ολόκληρο κομμάτι το οποίο θα το βάλω κατ. 2 με ΥΔ-ΥΚ & παραβ.Δ. 

Έχω όμως και σε όλες τις πλευρές μικρές αυξομειώσεις του περιγράμματος, όπως και σε όλο το κτίριο αύξηση του ύψους 35 εκ. Αυτά θα μπορούσα να τα βάλω κατ. 3-ιειε, ή κατ. 2 με ΥΔ+ΥΚ και όλη την επιφάνεια του κτιρίου ΥΥ<20%.  Αν τα βάλω κατ.3 το πρόστιμο βγαίνει μικρότερο, το θέμα είναι αν μπορώ ή πρέπει αναγκαστικά να τα πάω κατ. 2, όπως και τα 30 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 - με συγχωρεις συναδελφε που δεν γνωρίζω να απαντησω την ερώτηση σου τώρα - Pavlos 33 και όταν είχα βάλει μια παράβαση μόνο, παραβάσεις κατ. 3, 250 το έβγαζε και σε άλλη δοκιμή όταν έβαλα ένα φυλλο κατ. μια υπερ. δομ. και ενα δευτερο φυλλο, "παραβασεις κατ. 3" το προστιμο για την κατ 3 νομιζω πάλι 250 το υπολογιζε

Link to comment
Share on other sites

Aν υπάρξει συνδυασμός με κατηγορια 1 και κατηγορία 3 (κατηγορίες παραβόλων) και επιλέξεις για παράδειγμα εφάπαξ εξόφληση, θα σου δώσει την έκπτωση 20% παρά το ότι η κατηγορία 3 θεωρείται κατηγορία παραβόλου, δηλαδή στο παράδειγμά μου το πρόστιμο θα είναι 400 Ευρώ και όχι 250+250=500. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.