Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

3 ώρες πριν, johnjohn1 said:

 Μπορεί να πάει με αναλυτικό? Θα το βάζατε εναλλακτικά ως αλλαγή θέσης?  

Καλησπέρα!Ακριβώς!Το τμήμα που δεν κατασκευάστηκε δηλώνεται ως παράβαση αναλυτικού προυπολογισμού.Η αλλαγή θέσης θα ίσχυε αν ολόκληρη η οικοδομή προέκυπτε από αποτύπωση σε διαφορετική θέση στο οικόπεδο σε σχέση με την εγκεκριμένη,αλλά εσύ έχεις διαπιστώσει όπως λες πως απλά είναι μικρότερη σε διαστάσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!!! Σε ένα κτίριο προ 75 εξ ολοκλήρου χωρίς άδεια τακτοποιώ Ο.Ι. διαμέρισμα του 3ου ορόφου που είναι όμοιο με ακρίβεια με την κάτοψη της σύστασης. Θέτω υπέρβαση δόμησης την επιφάνεια του διαμερίσματος. Τους εξώστες τους υπολογίζω ως λοιπή παράβαση? Ευχαριστώ πολύ

(το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Προσέχουμε όταν ανοίγουμε θέμα να είναι σε ενότητα μηχανικών και όχι ιδιωτών)

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γενικώς οι έλεγχοι για τις αυθαιρεσίες γίνονται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια. Στην περίπτωσή σου δεν έχεις όπως αναφέρεις ο.α επομένως όλο το διαμέρισμα το βάζεις χωρίς Ο.Α κατηγορία 1 (εφόσον το κτίριο έχει επικρατούσα χρήση κατοικία). Οι εξώστες αν βρίσκονται πάνω από κοινόχρηστο χώρο πόλης, είσαι τυχερή γιατί μπορείς να τους τακτοποιήσεις με κατηγορία 3, κατ αναλογία της περίπτωσης εγκ. 3 Ν. 4178/13 (εξώστες προ ΓΟΚ 85) με την επιπλέον προυπόθεση που εισήγαγε ο ν. 4495/17 για ελάχιστο ελεύθερο ύψος κάτω από τον εξώστη τα 3 μέτρα. Εξώστες που δεν υπέρκεινται κοινόχρηστου χώρου πόλης με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, βάσει του 

Α. Π.: ΥΠΕΝ/∆ΑΟΚΑ/49581/2075 Ηµ/νία: 31/05/2019 Εγκύκλιο Δ τμήματος 4495/17 όπου συμπληρώνει το άρθρο 96 του Ν.4495/17 σημειώνοντας πως:Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάσεις με αυθαιρεσίες της παρ. 5 του άρθρου 100 είναι δυνατή η σύνταξη  αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο.

μπορώ κατ 3 (αποθήκη, εξώστες κλπ)να τα βάλω όλα στον αναλυτικό που έχω άλλα του αναλυτικού έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Την  αποθήκη δεν μπορείς να την εντάξεις στον αναλυτικό, διότι αντιστοιχεί σε επιφάνεια χώρου. Τα ίδια λέγαμε και στο ν. 4178. Αντιβαίνει το άρθρο 100 του νόμου. Η εγκύκλιος όταν αντί να ερμηνεύει το νόμο,  διαφοροποιείται ως προς αυτόν, δεν πρέπει να εφαρμόζεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας

Η επένδυση με πέτρα πάχους 32 εκατ.υπολογίζεται με αναλυτικό ή με ΥΔ και ΥΚ κ.λ.π.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

32 εκ δεν το λες επένδυση, αλλά τοιχοπλήρωση. Μάλλον έχεις να κάνεις με τον γνωστό τρόπο κατασκευής κατοικίας από οπλισμένο σκυρόδεμα με εξωτερικές λιθοδομές και εσωτερικά τούβλο με θερμομόνωση ενδιάμεσα. Αν αυτό το κτίριο πήγαινε για άδεια λογικά με τις τότε διατάξεις δεν θα μετρούσε η λιθοδομή στον ΣΔ (στην κάλυψη νομίζω μετρούσε). Στην τακτοποίηση όμως θεωρώ ότι επειδή δεν είναι έκδοση άδειας θα πρέπει να τις μετρήσεις σε δόμηση και κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.