Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Προφανώς λόγο του -20% επειδή η ένταξη είναι εντός του 1ου εξαμήνου. 250*0.80= 200 €

 

ΥΓ: ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΣΜΕ !!!!

Προσοχή όμως, αν είναι μοναδική παράβαση το παράβολο θα βγει 250 €

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, είναι άλλο η κατηγορία 3 και άλλο οι λοιπες παραβάσεις.

Στην κατηγορία 3 μπορείς να εντάξεις παραβάσεις που προβλέπονται σε αυτή την κατηγορία σύμφωνα με το νόμο όσες και αν είναι αυτές με την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ.

 

Παραβάσεις που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της κατηγορίας 3 ή άλλες παραβάσεις που δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου συντάσσεις αναλυτικό προϋπολογισμό σύμφωνα με το παράρτημα Β και βάζεις 1 λοιπή παράβαση για κάθε 15.000 ευρώ προϋπολογισμού. Για κάθε λοιπή παράβαση το πρόστιμο είναι 250 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή στο φύλλο καταγραφής επιλέγεις οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκτός της κατηγορίας 3.

 

Όσο για το γιατί σου βγάζει 200 αντί για 250, είναι λόγω της έκπτωσης 20% για υπαγωγή έως 8/4/2018 όπως πολύ σωστά είπαν οι συνάδελφοι. Το παράβολο παραμένει στα 250 ευρώ ακόμη και αν έχεις μονο 1 λοιπή παράβαση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα 

μπορείς να μου εξηγήσεις αν σε μια δήλωση έχω 3 λοιπές παραβάσεις

τι θα κάνεις το σύστημα ΤΕΕ?

δηλαδή αν θα μου βγάλει

 

πρώτα  να πληρώσω παράβολο 250€

και μετά ειδικό πρόστιμο άλλα (750*80-250)=350€?

 

Η παράγραφος των λοιπών έχει ως εξής:

5.  Για τις παραβάσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος Α΄ και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου (τ.μ.), καθώς και για εγκαταστάσεις όπως ορίζονται στις παρ. 19, 26 και 57 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) που δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις της κατηγορίας 3 του άρθρου 96 καταβάλλεται παράβολο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και το ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με προϋπολογισμό σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄. Αν στο Παράρτημα Β΄ δεν περιλαμβάνεται τιμή μονάδος της αυθαίρετης κατασκευής, λαμβάνεται η τιμή μονάδος τιμολογίων αγοράς. Προϋπολογισμός έως και δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ θεωρείται μία (1) παράβαση για την οποία καταβάλλεται πρόστιμο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Θα πληρώσει πρώτα παράβολο 250€ και το πρόστιμο θα είναι 600€ λόγω εξαμήνου....άρα θα πληρώσει άλλα 350€ ενώ αν πας σε εφάπαξ θα πληρώσει άλλα 230€

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ Faethon

 

αν τώρα προσθέσω στους 3 λοιπές + 1 λοιπή (λόγω διαμερισμάτωσης) + 1 λοιπή (λόγω αλλαγής Θ/Σ)

(αυτά σύμφωνα με το παράρτημα Α -οδηγίες για λοιπές )

 

πως θα εφαρμόσει το σύστημα τα παρακάτω για να μου βγάλει αρχικό παράβολο 250 από λοιπές + 250 από διαμερισμάτωση +250  από Θ/Σ ήτοι συνολικό  παράβολο=750

βάσει των παρακάτω?

 

8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος.
9. Για τη διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικά προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων από αυτήν που προβλέπεται στα σχέδια της συμβολαιογραφικής δήλωσης του ν. 1221/1981, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης των υφισταμένων θέσεων στάθμευσης. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης, το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη καλημέρα,

Όπως τα είπε ο Faethon είναι.

Όσες από αυτές τις παραβάσεις που λες κι αν έχεις (λοιπές, διαμερισμάτωση, κατηγορία 3, κατηγορία 1) το παράβολο θα είναι 250 ευρώ. Η μόνη περίπτωση για να έχεις παράβολο>250 ευρώ είναι όταν έχεις παραβάσεις με τετραγωνικά όπου εκεί προκύπτει ανάλογα.

Οπότε και στο 2ο παράδειγμά σου θα έχεις συνολικά 5 λοιπές παραβάσεις άρα:

Σύνολο βασικού προστίμου 1250

Με έκπτωση 20% λόγω υπαγωγής έως 8/4 -> 1000

θα πληρώσεις παράβολο 250 και τα 750 σε δόσεις ή 550 εφάπαξ

Link to comment
Share on other sites

Για διαμέρισμα σε πολυκατοικία που η μόνη διαφοροποίηση από την οικ. άδεια του 1978 είναι η αναστροφή της κάτοψης όλων των επιπέδων στην ίδια όμως θέση του οικοπέδου:

1.  Μπορώ να κάνω μεμονομένη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και να το εντάξω στην κατ. 3 ιδιδ αρθρου 96?

2. Μπορώ να συμπεριλάβω στην ίδια δήλωση μικρή αποθήκη της pilotis  που αποτελεί βάσει του συμβολαίου παρακολούθημα του ανωτέρω διαμερίσματος?

3. Τι δικαιολογητικά θα υποβάλλω? θα χρειαστεί να υποβάλλω και νέες κάτοψεις?

 

( Βασικά κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας το 1978, όταν θελήσαμε να ενημερώσουμε τον φάκελο της υπηρεσίας, μας υπώθηκε από την πολεοδομία ότι δεν απαιτείται γιατί το θεώρησαν εσωτερική διαρρύθμιση.... Σήμερα τί κάνουμε?)

 

Σας ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι συνάδελφοι ήθελα λίγο τη συμβολή σας, νομίζω οτι η περίπτωση αυτή είναι ένα καλό puzzle. Επισυνάπτω ένα αρχείο για να καταλάβαιτε τι παίζει. (Με πράσινο η πραγματικότητα)

 

Ουσιαστικά έχω ένα κτίριο διώροφο σπίτι εκτός σχεδίου 

 

Το γήοπεδο δεν είναι πλεον άρτιο και οικοδομήσιμο (1 στρεμμα περίπου, είχε χτίσει επειδή ήταν στη ζώνη 800μ από κέντρο στασίμου, τώρα δεν ισχύει λόγω ΝΑΤΟΥΡΑ)

 

Το τοπογραφικό της άδειας ενώ έχει το ιδιο εμβαδό με το πραγματικό, το σχήμα του διαφέρει αρκετά με την πραγματικότητα. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να υπολογίσω αν και πόσο έχει μετακινηθεί το κτίριο σε άλλη θέση (νόμιμη η μή).

 

Να το βάλω κατηγορία 3 ιδιδ αλλαγή θέσης κτιρίου σε άλλη νόμιμη θέση (είναι σε άλλη νόμιμη θέση με τις διατάξεις που ίσχυαν όταν βγήκε η άδεια αλλά σήμερα το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο αφού έχει έκταση 1 στρέμα) ; Ή να χρεώσω υπερβάσεις ;

 

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με ευτή την περίπτωση

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε συντοπίτη ανέβασε και το τοπογραφικό που αναφέρεις.

Αγαπητέ Παύλο που με εχεις βοηθήσει πολλές φορές και σου είμαι ευγνώμον γι αυτό μόλις το ανέβασα στο αμέσως προηγούμενο ποστ μου . Σε ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.