Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

      Σε περίπτωση μόνης αγροτικής αποθήκης 20 τ.μ. χωρίς ο.α. και ύψους 2,40μ. σε άγροκτημα 10 στρ. μπορούν τα 15 τ.μ. να μπουν κατηγορία 3 και τα υπόλοιπα ως υπερβάσεις στην κατηγορία 5;  Ή πρέπει και τα 20τ.μ. να δηλωθούν ως υπέρβαση κ.χ.;

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορεί να μπει κατηγορία 3 εφόσον είναι πάνω από 15τ.μ. Αναγκαστικά όπως τα λες.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω οικίσκο από γεώτρηση διαστάσεων 2,50χ2,50 και ύψους 2.20μ.άρα κατηγορία 3 περίπτωση ηη. Μπροστά στον οικίσκο έχει ρίξει τσιμέντο διαστάσεων 4χ4 και στις τρεις πλευρές έχει κτίσει δύο σειρές τσιμεντόλιθα για προστασία της γεώτρησης. Είμαι κατηγορία 5 για τις παραβάσεις αναλυτικού;

Link to comment
Share on other sites

Αν βάλεις "χωρίς Ο.Α" το φοβερό και τρομερό πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ δεν σ αφήνει κατηγορία 4. Μήπως μπορείς να στοιχειοθετήσεις έστω και με ισχυρές ενδείξεις ότι έγιναν προ 83;

Πάντως μη σε προβληματίζει η κατηγορία 5 σε κατασκευές που δεν έχουν επιφάνεια χώρου. Δεν θα χρειαστεί αγορά ΣΔ κατά την Η.Τ.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα.

ιβιβ)   αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τ.μ. και μέσου ύψους έως 2,50 μέτρα,[ 1] 

ΕΓΚ 2:Διευκρινίζεται ότι το εδάφιο αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο ισόγειες, αυτοτελείς αποθήκες και όχι άλλους βοηθητικούς χώρους που εξυπηρετούν το κτίριο (π.χ. λεβητοστάσια, κλειστές θέσεις στάθμευσης, κ.ά.).

1238835227_.png.b9253a9582f1b114b1754a20fb638a6c.pngσε προέκταση  της κατοικιας στο χωριόο (κτισμα του 70) αλλαξαν κάποια στιγμη ~ 2005 από ξυλόσομπες σε καλοριφέρ. Είχαν και μια αποθηκούλα από το 1990 και την κάναν λεβητοστάσιο/αποθήκη.

Δεν μπαίνει με τίποτα ως ιβιβ ε; Μιας και η καπνοδόχος είναι καταφανέστατη .... άρα ΥΔ με μειωτικό 0.50;

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα! Αυθαίρετη αποθήκη-κουζίνα στο δώμα, σε επαφή με αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου, θεωρείτε πως μπορεί να καταχωρηθεί ως Κατ. 3 ή λογω της ύπαρξης πάγκου-νεροχύτη κτλ είναι Υ.Δ.?

Link to comment
Share on other sites

Εικάζω ότι έχουν φτιάξει κουζίνα για να ψήνουν στην ταράτσα. Δεν μας απαγορεύει κανείς στην αποθήκη μας να βάλουμε και ένα νεροχύτη με 2 ντουλάπια. Περασέ το ως αποθήκη κατηγορίας 3 και επισήμανε πολλές φορές μέχρι να το καταλάβουν, ότι αν τους ανοίξει η όρεξη και για ένα w.c και μετά να νοικιαστεί για γκαρσονιέρα σε κάποιο φουκαρά φοιτητή που δεν βρίσκει να νοικιάσει, ότι η χρήση θα είναι αυθαίρετη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω δυο αποθήκες σε οικόπεδο με Ο.Α. εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, 9τ.μ. και 3.5τ.μ. αντίστοιχα. Θα δηλωθούν λόγω ύψους ως κατηγορία 3. Επειδή βρίσκονται εντός Δ θα δηλωθούν τα τετραγωνικά που βρίσκονται εντός Δ σε νέο φύλλο καταγραφής;

Link to comment
Share on other sites

@Dimitrios1991 -Καλημέρα.Δεν μπορείς να κάνεις συνδυασμό και των δύο..Ή θα δηλωθούν Κατ.3 ολόκληρες οπότε δεν δηλώνεις πουθενά παραβιάσεις πλαγίων στο ΦΚ της Κατ.3 ή θα τις δηλώσεις κανονικά με ΥΔ (και ΥΚ ή ό,τι άλλο) και παραβίαση πλαγίων  για το τμήμα που παραβιάζει και με ΥΔ (και ΥΚ ή ό,τι άλλο)  χωρίς παραβίαση πλαγίων για το τμήμα που δεν παραβιάζει.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.