Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

@dimidomo Εγώ τώρα είδα την συζήτηση,συγγνώμη...Εν πάση περιπτώσει,όντως πρέπει να έχεις όλες τις προυποθέσεις που θέτει η ιειε) για να έχεις Κατ.3.Αφού δεν τις έχεις,έχεις υπέρβαση ύψους.Και αφού η οικοδομή υπερβαίνει το επιτρεπόμενο,δεν μπορεί να μπει με αναλυτικό,αλλά πρέπει να δηλωθεί συντελεστής υπέρβασης.😟

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 16/9/2020 at 3:42 ΜΜ, ChristinaK said:

1.Σωστά! και όποια άλλη επικάλυψη μπορεί να υπάρχει π.χ. επένδυση πέτρα,κλπ.δεν υπολογίζεται-2.Κανονικά ναι αφού ο έλεγχος του 5% γίνεται με αυτές τις διαστάσεις (χωρίς επικάλυψη).3.Ναι αλλά όταν ταυτόχρονα και όλες οι εξωτερικές διαστάσεις περιγράμματος έχουν <5% διαφορά.😉

Christina, το "επίσημο" λοιπόν εμβαδόν του κτιρίου θα θεωρείται πλεον αυτό που δεν θα περιλαμβάνει τις ανωτέρω επικαλύψεις και έτσι θα δηλώνεται παντού όπως πχ και στο Ε9?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω μικρή μετακίνηση θέσης κτηρίου (40cm) που έχουν ως αποτέλεσμα ένα μικρό κομμάτι του κτηρίου να μπαίνει στη πρασιά. 

 

To κτήριο είναι κατηγορίας 2 και έχω ανοίξει ένα έξτρα φύλλο καταγραφής για τις αυθαιρεσίες της κατηγορίας 3 (μέσα σε αυτές και η μετακίνηση)

Από την εγκύκλιο 2 διαβαζω: Διευκρινίζεται ότι αν το κτίριο έχει μετακινηθεί σε άλλη θέση νόμιμη επιβάλλεται μόνο πρόστιμο μετακίνησης 250€ (είτε έχει κοινό τόπο είτε όχι). Αν μετακινηθεί με τμήμα του σε μη νόμιμη θέση επιβάλλονται για τη μετακίνηση το ανωτέρω πρόστιμο μετακίνησης και επιπλέον τα πρόστιμα του τμήματός του που βρίσκεται στη μη νόμιμη θέση (αναλόγως της παράβασης).

 

Με ποιό τρόπο μπορώ να δηλώσω κομμάτι του κτηρίου μέσα στη πρασιά, χωρίς παράλληλα να δηλώσω υπέρβαση δόμησης ή μόνο κάλυψης και ύψους (αφού κάτι τέτοιο δεν υφίσταται;;) 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Υποχρεωτικά θα δηλώσεις τα τετραγωνικά με ΥΔ και παραβίαση προκηπίου

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν έχει αναφερθεί το θέμα αλλα δεν το βρίσκω. Για παραβάσεις Κατ.3 που δεν τακτοποιούμε τώρα δίνουμε βεβαίωση περίπτωσης 2;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μπορώ να δηλώσω ως Κατ.3 ένα υπόστεγο-κοτέτσι (ξύλινη πέργκολα στεγασμένο με λαμαρίνα)? Είναι η μοναδική αυθαιρεσία σε ένα αγροτεμάχιο προς μεταβίβαση. Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Δες και το άρθρο 30 Ν. 4495 (περίπτωση που δεν απαιτείται καμία Ο.Α ούτε ΕΕΔΜΚ) μήπως η περίπτωση εμπίπτει στο πρόχειρο κατάλυμα ζώων μέχρι 3 τ.μ

ια)  τοποθέτηση  ή  εγκατάσταση  εξοπλισμού  σε  κτίρια,  όπως  ντουλάπες  και  γλάστρες,  αλλαγή, τοποθέτηση  ή  και  αφαίρεση  διαχωριστικών  στοιχείων  εξωστών,  καθώς  και  τοποθέτηση  μικρής έκτασης  μόνιμων  διακοσμητικών  και  χρηστικών  στοιχείων,  όπως  αγάλματα,  σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια, ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων, 

Link to comment
Share on other sites

Αποτελεί λοιπή παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού (1 λ.π.) κατηγορίας 5 εφόσον δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και έχει κατασκευασθεί μετά 1/1/1983. Αν έχει κατασκευασθεί πριν 1/1/1983 κατηγορία 2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.