Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Εκτός από την επικρατούσα άποψη, από δω πηγάζουν οι αμφιβολίες μου:

99.α) αίτηση : Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του  παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων  κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας,  που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης

Συμβ/φοι κ υποθηκοφύλακες νοιάζονται κυρίως για τα κοινόχρηστα κ τη σωστή φορολόγηση της μεταβίβασης, για τα υπόλοιπα νίπτουν τας θεϊκάς χείρας τους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανάλογα. Αν η παράβαση κατ3 αφορά σε επιφάνεια, πχ αποθήκη, (εδώ μπαίνει και η ΔΔ και η μετατόπιση κτηρίου) όχι. Αλλιώς γίνεται.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/18/2020 at 11:33 AM, Pavlos33 said:

@casablanca1990 Η εγκύκλιος 2 Ν. 4495 εκδόθηκε στο πιο άκαιρο χρονικό σημείο μετά από 2 χρόνια ισχύος του νόμου από απελθόντα υπουργό και όπως έχουμε ξαναπεί υπάρχει και πολιτική χροιά στο όλο θέμα. Όπου η εγκύκλιος παράγει -αντί να ερμηνεύει-νόμο δεν γίνεται αποδεκτή. Ο νόμος αναφέρει 2  κριτήρια για υπαγωγή αποθήκης στην κατηγορία 3 τα οποία είναι συνολική επιφάνεια μέχρι και 15 τμ, και μέσο ύψος μέχρι και 2,50 μ. Δεν αναφέρει καμία προϋπόθεση που να αφορά υψομετρική στάθμη.

Ως προς τον όροφο θα συμφωνήσω οτι είναι μια αυθαίρετη ερμηνεία αλλα ως προς τη χρήση? Δηλαδή αν εχω λεβητοστάσιο στο δώμα 9μ2 μπαίνει κατηγορία 3? Και αν το λεβητοστάσιο αυτό είναι στο δώμα καθ'υπέρβαση του μέγιστου ύψους περιοχής μεγαλύτερο του 20% εξακολουθεί να μπαίνει? Έστω μέγιστο ύψος περιοχής 10,00μ και το λεβητοστάσιο ξεκινάει στο 10,00 και φτάνει στο 12,50.

Link to comment
Share on other sites

Στην κατηγορία 3 δεν συμπληρώνεις επιφάνειες στο φύλλο καταγραφής και δεν ασχολείσαι με άλλες υπερβάσεις . Έχεις τα κριτήρια υπαγωγής και τις κατηγορίες εργασιών για κατηγορία 3. Αν πληρούνται είσαι ΟΚ. Ο νόμος αναφέρει:  αποθήκη μέγιστης επιφάνειας δεκαπέντε (15) τ.μ. και μέσου ύψους έως δυόμισι (2,50) μέτρα,  Μην ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό και κάνουμε τα εύκολα δύσκολα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

NEA ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Θα ήθελα να ρωτήσω, σε κατασκευή του 1977, με την έκδοση οικοδομικής άδειας, παρατήρησα ότι έχω διαφορά στα ανοίγματα της κάτοψης της κατασκευής, μετά από αυτοψία. Αν και το λέει ρητά στο άρθρο 96 του Ν.4495 "δδ) αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων και με-
τατόπιση αυτών", όταν δεν έχουμε μετατόπιση ή αλλαγή των διαστάσεων αλλά εξ' ολοκλήρου δημιουργία νέων ανοιγμάτων και κατάργηση άλλων (κατάργηση μίας εξωτερικής πόρτας και δύο παραθύρων, διάνοιξη δύο νέων παραθύρων), μπορώ να θέσω  σε δήλωση στο σύστημα αυθαιρέτων ότι έγινε αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και μετατόπισής για τα παράθυρα, και για την πόρτα να θεωρήσω απλά αλλαγή θέσης; Θα χρειαστεί κάποια άλλη κατηγορία η πόρτα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων  

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Agathopoulos Chris said:

μπορώ να θέσω  σε δήλωση στο σύστημα αυθαιρέτων ότι έγινε αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και μετατόπισής για τα παράθυρα, και για την πόρτα να θεωρήσω απλά αλλαγή θέσης; Θα χρειαστεί κάποια άλλη κατηγορία η πόρτα;

Βάλτα όλα, δηλ. αλλαγή σε διαστάσεις και θέσεις ανοιγμάτων, κατάργηση και διάνοιξη νέων ως μία λοιπή παράβαση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, akis73 said:

Βάλτα όλα, δηλ. αλλαγή σε διαστάσεις και θέσεις ανοιγμάτων, κατάργηση και διάνοιξη νέων ως μία λοιπή παράβαση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας @akis73

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους.

Μπορεί να δηλωθεί κατηγορία 3 σε ακίνητο χωρίς οικοδομική άδεια ?

Δηλαδή αντλιοστάσιο σε χωραφι ή ισόγεια αποθήκη σε οικόπεδο εντός οικισμού προ 23.

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου,

Τι ακριβώς παραβάσεις κατ.3 έχεις γιατί αν μπορούν να μπούνε όλες ως ΛΠ και ειναι προ '75 ή προ '83 τότε πάνε ως κατ.1 ή 2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.