Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Υπάρχουν μόνο παραβάσεις κατ.3 και έχω ήδη κάνει υπαγωγή σε αυτές. Έχει πληρωθεί  το πρόστιμο-παράβολο αλλά τώρα είδα και ατή την παράβαση, οπότε αναρωτιέμαι αν εντάσσεται κ αυτό στην κατ. 3????

Edited by Ellena
Link to comment
Share on other sites

τι θέλει να μας πει ο ποιητής της κατηγορίας 3?

αν έχει τις διαστάσεις θα το δηλώσουμε -δεν θα το δηλώσουμε!

και αν το δηλώσουμε τότε πως δεν θα πληρώσουμε παράβολο!

 

ηη) οικίσκοι που καλύπτουν αντλητικές  εγκαταστάσεις, εφόσον έχουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις που ορίζει το π.δ. της 24ης.5.1985 (Δ΄270). Για την εν λόγω περίπτωση δεν απαιτείται καταβολή παραβόλου,

το συζητησαμε μεν τοτε(Νοεμβριος 2017) αλλα τελικα τι γινεται στην περιπτωση αυτη

γενικα υπαγεται στον 4495  με διαστασεις < πχ 9.00  τμ τοτε κατ3 αν παραπανω κατ5

πως θα υλοποιηθει η μη πληρωμη παραβολου?

Link to comment
Share on other sites

Ellena

Αλλαγή διαστάσεων κουφωμάτων  και μετατόπιση αυτών. Αυτό μόνο περιλαμβάνει. Άρα δεν μπορείς να το υπάγεις ακόμη και αν ήθελες οπωσδήποτε να το θεωρήσεις ως παράβαση. Αν είχες και άλλες αυθαιρεσίες θα μπορούσες να το αναφέρεις στην ΤΕ και φυσικά θα αποτύπωνες τη νέα κατάσταση πάνω στην κάτοψη μαζί με τις όποιες άλλες αυθαιρεσίες.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα, να ρωτήσω θέλω το εξής:  (α) Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με εξ'ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία υπάρχει επιπλέον μια εξωτερ. αποθήκη έως 15 τ.μ και <2,50μ ύψος και μία άλλη >15τ.μ. Προφανώς θα  δηλώσω αυτή που είναι <15 τ.μ στην Κ3 και σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής την άλλη >15τ.μ με υπέρβαση δόμησης .Ωστόσο να συνυπολογίσω αυτή που είναι <15τ.μ στην υπέρβαση δόμησης για τον υπολογισμό του συντελεστή τετραγωνιδίων 1β,γ,δ,ε ; Από την μία δεν είναι χώρος κύριας χρήσης και από την άλλη θα δηλωθεί σε ξεχωριστό Φ.Κ ως παράβαση Κ3 οπότε αφού θα πληρωθεί το παράβολο 250€, είναι λογικό να συνυπολογιστεί και στις άλλες υπερβάσεις δόμησης της κατοικίας και της άλλης αποθήκης για τον υπολογισμό του συντελεστή τετραγωνιδίων 1β,γ,δ,ε ; ;

(β) Αν η αποθήκη <15τ.μ έχει κεκλιμένη στέγη δίρριχτη με ύψος από 2,10 έως 3,10μ μπορεί να πάει Κ3; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχω στείλει το παρακάτω κείμενο στο ΤΕΕ και αναμένω (να δω πότε) απάντηση. Υπάρχει κάποιος συνάδερφος να εκφέρει την άποψή του επί των ερωτήσεων αυτών?

 

Με βάση τον Νόμο 4495/2017 μπορεί να μπει ως Κατηγορία 3 Αποθήκη έως 15 μ2 και ως 2,50 μ ύψος.

Για το παραπάνω θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:

  1. Αν στο οικόπεδο έχω 1 αποθήκη επιφάνειας 10 μ2 έως 2,5 μ ύψος και άλλη 1 αποθήκη επιφάνειας 12 μ2 πάλι έως 2,5 μ ύψος, τότε η 1 μπαίνει σε 1 φύλλο καταγραφής ως κατηγορία 3 και η άλλη μετράει στη δόμηση ή μπορώ να κάνω 2 φύλλα καταγραφής κατηγορία 3, ένα για την κάθε αποθήκη?
  2. Αν στο οικόπεδο έχω 1 αποθήκη επιφάνειας 10 μ2 έως 2,5 μ ύψος και άλλη 1 αποθήκη επιφάνειας 4 μ2 πάλι έως 2,5 μ ύψος, ήτοι η συνολική τους επιφάνεια είναι κάτω των 15 μ2, τότε έχω 1 φύλλο καταγραφής κατηγορίας 3 και για τις 2 αποθήκες ή η 1 μπαίνει σε 1 φύλλο καταγραφής ως κατηγορία 3 και η άλλη μετράει στη δόμηση ή κάνω 2 φύλλα καταγραφής κατηγορία 3, ένα για την κάθε αποθήκη?
Edited by magellan
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

είναι λογικό να συνυπολογιστεί και στις άλλες υπερβάσεις δόμησης της κατοικίας και της άλλης αποθήκης για τον υπολογισμό του συντελεστή τετραγωνιδίων 1β,γ,δ,ε ; ;

(β) Αν η αποθήκη <15τ.μ έχει κεκλιμένη στέγη δίρριχτη με ύψος από 2,10 έως 3,10μ μπορεί να πάει Κ3; Ευχαριστώ

α. δες εδώ  

   http://www.michanikos.gr/topic/35775-α09-κατηγορία-3-αυθαίρετες-μικρές-παραβάσεις-αυθ/?p=955398

β. μετράς το μέγιστο

 

magellan

''Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις: Υπάγονται στις δι- ατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, με την καταβολή παραβόλου ποσού διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 30 του παρόντος νόμου''

 

Οπότε 2 (ή περισσότερες) αποθήκες < 15 η κάθε μια, μαζί σε ένα φκ κατ. 3. Σχετικά με το υπολογισμό τους ή όχι στην ΥΔ δες το παράπανω λινκ.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Largy έχεις δίκιο για αυτό που γράφεις, με βάση το ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών, αλλά ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το εξής:

Και στον Ν. 4178/2013 υπήρχε το ανεξαρτήτως αριθμού αυτών, αλλά με βάση εγκύκλιο του εν λόγω νόμου, σου έλεγε ότι μόνο 1 αποθήκη μπορεί να μπει στην κατηγορία 3, αν πχ εσύ έχεις 2 στο οικόπεδο και η άλλη πάει με ΥΔ.

Επίσης αναγράφει ο νόμος 4495 "Αποθήκη", ενώ πχ σε άλλες αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας 3 έχει πληθυντικό, όπως πχ "αντλητικές".

Τέλος αν θυμάμαι καλά, στον 4178 έγραφαν ότι το ανεξαρτήτως αριθμού αυτών, πάει στο γεγονός ότι μπορείς να συνδυάσεις πχ δεξαμενές, με 1 αποθήκη και υπέρβαση μπαλκονιού.

 

​Δεν ξέρω πάλι, ίσως να τα αναλύω πολύ και να μπερδεύομαι μόνος μου. Αλλά νομίζω πάλι ότι είναι από μόνη της μπερδεμένη η κατάσταση.

Edited by magellan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.