Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Υπάρχει εγκύκλιος που να αναφέρει περί ομαδοποίησης των αυθαιρεσιών της κατηγορίας 3 και αυτών που υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό? Σίγουρα υπάρχει για το Ν.4178/13 αλλά δεν έχω εντοπίσει για το Ν.4495/17.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάτι σχετικό.

Όσοι το εφαρμόζουν το κάνουν με δικιά τους ευθύνη και στην λογική της συνέχειας των νόμων, αφου υπήρχε στον ν4178.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποια αυθαιρεσία μπορεί να υπαχθεί σε περισσότερες της μίας κατηγορίες, μπορείς να την βάλεις σε όποια θες. Δεν αναφέρει πουθενά στο νόμο ότι ρυθμίζεις τις αυθαιρεσίες κατά προτεραιότητα στην Κ3. Αυτό σημαίνει ότι, αν μια αυθαιρεσία είναι Κ4 ή Κ3, την κάνεις αναλυτικό ή Κ3 δική σου επιλογή. Δεν συμψηφίζεις δηλαδή. Δεν μπορείς όμως να βάλεις τις αποθήκες με αναλυτικό, αν δεν χρησιμοποιήσεις Κ3, γιατί πάνε με τ.μ. στις κατηγορίες Κ2,Κ4 και Κ5.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω μερικές απορίες, αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει!
1) Σε κτίριο με ΟΑ οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν απόκλιση από αυτές τις άδειας (κάποιες >5%) αλλά το εμβαδόν είναι το ίδιο με το προβλεπόμενο! Εφόσον κάποιοι τοίχοι έχουν μεγαλύτερη απόκλιση από 5% κ άρα δεν καλύπτονται από την περίπτωση ιειε) πώς θα πρέπει να το χειριστώ; δεν έχω ΥΔ αφού το εμβαδόν δεν έχει αυξηθεί, για να πάει κατ 4. Να το πάω με αναλυτικό;
2) Η εξωτερική σκάλα έχει λίγο διαφορετική μορφή, όπως φαίνεται στο σχέδιο. Πάει με αναλυτικό; (δεν είχε μετρήσει στη δόμηση)
3) Έχει κατασκευαστεί χώρος (πράσινο χρώμα) που χρησιμοποιείται ως λεβητοστάσιο. Πέρα από ΥΔ, θα πρέπει να δηλωθεί και ως παράβαση κτιριοδομηκού; 
4) Τέλος, τα κάποια ανοίγματα έχουν μετακινηθεί και έχουν δημιουργηθεί και νέα. Γίνεται όλα να μπουν με αναλυτικό ή θα πρέπει όσα μετακινήθηκαν να πάνε κατ3 κ τα υπόλοιπα αναλυτικό;
ευχαριστώ πολύ!

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ_ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ_2.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πότε είναι η άδεια;

Με τι τρόπο αποτύπωσες και έχεις τέτοια ακρίβεια;

Στα δεξιά της κάτοψης , πως εξηγείται η μη τήρηση των πλάγιων αποστάσεων;

Μήπως είναι προσθήκη καθ ' ύψος σε υπάρχον;

Οπότε ακολούθησε το περίγραμμα του υπάρχοντος;

 

 

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Αδεια 1985 κ ολοκλήρωση κατασκευής 1987. Έγινε νέο τοπογραφικό αλλά και μετρήσεις κάθε τοίχου για να επιβεβαιώσω αν υπάρχει ή όχι απόκλιση από την άδεια. Δεν είναι προσθήκη το κτίριο. Σε γενικές γραμμές ακολουθεί τα σχέδια αλλά οι διαστάσεις έχουν τις διαφοροποιήσεις που φαίνονται στο σκίτσο. Για το τμήμα δεξιά που αναφέρεις δεν ξέρω γιατί έγινε έτσι, ακολουθεί πάντως το σχέδιο της άδειας ως εσοχή, με την απόκλιση των διαστάσεων που φαίνεται. Να αναφέρω επίσης ότι βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000, αν επηρεάζει κάπως αυτό. 

Edited by lenia_s
Link to comment
Share on other sites

Για τις υπερβάσεις θα κοιτάξεις γενικές διαστάσεις ανά προσανατολισμό και όχι τοίχο-τοίχο. Έχει αναφερθεί και σε άλλο ποστ, ότι τοίχος που ήταν 25εκ. αν γίνει 30εκ. δεν σου χαλάει αυτό τον έλεγχο.
Ως προς τον υπολογισμό του προστίμου, πιστεύω ότι ΥΔ δίνουν μόνο τα επιπλέον τ.μ. Αν σκεφτείς ότι αλλαγές θέσης του κτιρίου, αναστροφές κάτοψης, περιστροφές κλπ, όλες αλλάζουν το περίγραμμα και πάνε Κ3 (εκτός αν μπεις στο Δ). Για κάτι που φτιάχτηκε εξ αρχής λοιπόν, δεν θα έμπαινα στην λογική ότι γκρέμισαν τοίχους και κολώνες και τα χτίσανε 10εκ πιο δίπλα. Θα τα πήγαινα 1 παράβαση μόνα τους, αν δεν χωράγανε Κ3.
Το επιπλέον κομματάκι, με τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

Ξηλωμένα θερμοκήπια που δεν χρησιμοποιούνται πια και έχει μείνει η ξύλινη κατασκευή,
Θα τα περνούσατε κατηγορία 3 ή δεν θα τα περνούσατε καθόλου;

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μη καταλήξουμε και τόσο γραφικοί!!!

Αν έχεις στη δήλωση αναλυτικό βάλτα.

Αν δεν έχεις μη βάλεις τίποτα και πες τ να τα ξηλώσει με...τεχνικές kung fu..:-D

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.