Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

μια ερώτηση για την κατηγορία 4, σε σχέση με το ύψος:

Σε ξεμπαζωμένο υπόγειο, με τις στάθμες των ορόφων να έχουν τηρηθεί, από πού πρέπει να μετρήσω το μέγιστο ύψος για να ελέγξω το <20%? Θεωρέιτε ότι πρέπει να ληφθεί από τη στάθμη του ξεμπαζωμένου υπογείου??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε περίπτωση που έχουμε άδεια από την κοινότητα ή την αστυνομία, όπου προφανώς δεν υφίσταται διάγραμμα κάλυψης, και έχουμε προσθήκες κατ' έκταση και καθ' ύψος είναι απαραίτητο να αναρτήσουμε νέο ΔΚ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτές τις άδειες τις ονομάζουμε "πέτσινες"  και όλοι ξέρουμε το πως έχουν εκδοθεί. Προφανώς αν δεν έχεις σύνοδα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας (ήτοι, κατόψεις, τομές, τοπογραφικό και δ. κάλυψης) δεν μπορείς να έχεις καμία απολύτως αξιόπιστη σύγκριση για προσδιορισμό των αυθαιρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική τύχη της δήλωσης, του ιδιοκτήτη και την δική σου επαγγελματική πορεία.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σας.Σε οικοπεδο εχει εκδοθεί αδεια για ισογεια κατοικια 72 τ.μ και κατασκευαστηκαν 104 τ.μ, με συνέπεια να εχω υπερβαση καλυψης μεγαλυτερη του 40% ,παρόλα αυτά στο ακίνητο δεν εχω ουτε υπερβαση του συντελεστή δόμησης ουτε του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχης.λογικα οι παραβάσεις θα μπουν κατηγορία 2 επειδη η κατασκευή έγινε προ του 83.Το 2005 στο δώμα έγινε αυθαίρετο στέγαστρο 40 τ.μ. άρα κάλυψη πολύ μικροτερη του ισογείου και της επιτρεπόμενης (72 τ.μ.) ,αυτο θα παει κατηγορία 4 αφού ειμαι κατω απο το 40-40-20 η συνυπολογίζονται ολες οι αυθαιρετες κατασκευες  αρα και η υπερβαση καλυψης ανω του 40% του ισογειου και παει κατηγορια 5;

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου φίλε, αν μπορείς τεχνικά κάνε μια ερμηνεία τι ενοείς "στέγαστρο" . Κάποια πέργκολα με κάποια επικάλυψη και τι είδους επικάλυψη έχει αυτό το στέγαστρο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/5/2019 at 8:33 ΜΜ, jimyleon1970 said:

Γειά σας.Σε οικοπεδο εχει εκδοθεί αδεια για ισογεια κατοικια 72 τ.μ και κατασκευαστηκαν 104 τ.μ, με συνέπεια να εχω υπερβαση καλυψης μεγαλυτερη του 40% ,παρόλα αυτά στο ακίνητο δεν εχω ουτε υπερβαση του συντελεστή δόμησης ουτε του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχης. λογικα οι παραβάσεις θα μπουν κατηγορία 2 επειδη η κατασκευή έγινε προ του 83.Το 2005 στο δώμα έγινε αυθαίρετο στέγαστρο 40 τ.μ. άρα κάλυψη πολύ μικροτερη του ισογείου και της επιτρεπόμενης (72 τ.μ.) ,αυτο θα παει κατηγορία 4 αφού ειμαι κατω απο το 40-40-20 η συνυπολογίζονται ολες οι αυθαιρετες κατασκευες  αρα και η υπερβαση καλυψης ανω του 40% του ισογειου και παει κατηγορια 5;

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Το στέγαστρο υπολογίζεται με αναλυτικό οπότε δεν καταχωρείς στο σύστημα επιφάνεια (1 λοιπή παράβαση) και δεν το προσμετράς στο 40/40/20

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 μια σύντομη εξήγηση του τι σημαίνει το 40-40-20 θα μπορούσε να μου δοθεί?

Πιστευω ότι κάπου μέσα στο 4495 θα αναφέρεται, έλεγα όμως μην το ψάξω βραδιάτικα τώρα. Μήπως θα μπορούσε να εξηγηθεί με λίγα λόγια?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.