Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να το βάλεις σαν ΥΔ, αφού στα γραπτά σου δεν λες να έχει γίνει αλλαγή χρήσης
.-

Link to comment
Share on other sites

ναι δεν εχει γίνει αλλάγή χρήσης αλλά είναι ενας χώρος ο οποίος δεν υπήρχεστην Ο.Α  και δημιουργήθηκε στην κατασκευη. Στην άδεια έδειχνε μονο το μισό υπόγειο σαν αποθήκη και στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε όλο στα όρια του ισογείου και χρησιμοποιείται σαν αποθήκη.

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου, ΥΔ μειωτικού 0,5 (ή 0,3 αν είναι λειτουργικά ενοποιημένος με Ο.Ι.) και δεν θα μετρήσει στην επιλογή κατηγορίας, αφού οι οδηγίες της εγκυκλίου τον απαλλάσσουν από τη συμμετοχή στο ποσοστό στην επιλογή κατηγορίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, σχετικά με την περίπτωση '' δδ) αυθαίρετες κατασκευές ημιυπαίθριων χώρων σε κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και με την προϋπόθεση ότι η χρήση τους είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του εξήντα τοις εκατό (60%) τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης. '' της κατηγορίας 4, στη σύγκριση αυθαίρετων ημιυπαίθριων με το επιτρεπόμενο ποσοστό 60% καλυψης - δόμησης περιλαμβάνεται και η ήδη υπάρχουσα δόμηση και κάλυψη του υπόλοιπου κτίσματος ή συγκρίνουμε τη δόμηση και κάλυψη τους με το 60% ανεξάρτητα από τυχόν άλλες υπερβάσεις?  ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

Σχετικά με την σύγκριση 40/40/20. Σε μια οικοδομή με οριζόντιες ιδιοκτησίες (ισόγειο και πρώτος) ο ιδιοκτήτης του ισογείου κατασκεύασε στο δώμα μια ανεξάρτητη γκαρσονιέρα 20τμ  Η σύγκριση θα γίνει με τα χιλιοστά το ιδιοκτήτη του ισογείου(610τμ*0.2χιλ*0,4=122>20) και επομένως θα πάει κατηγορία 4 ή θα πάει κατηγορία 5? και θα είναι επίσης 'ανω 200% επιτρεπόμενη δόμηση

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
έγινε προσθήκη τονισμού και διόρθωση ορθογραφίας κειμένου (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Σε ξεχωριστή δήλωση και σύγκριση με τον επιτρεπόμενο ΣΔ του οικοπέδου, καθώς ο χώρος δεν διαθέτει χιλιοστά και δεν είναι λειτουργικά εξαρτημένος στην οριζόντια ιδιοκτησία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, όταν η κατοικια ειναι προ 1955 , μια αυθαιρετη κατασκευή στον εξώστη της που έγινε το 2000 και εχει υπερβαση δομησης μπορω να την βάλω κατηγορία 4?

Ο νόμος λεει οτι η κατηγορια 4 ειναι μονο για περιπτωσεις οπου έχει εκδοθει ΟΑ.

 

Link to comment
Share on other sites

Ας πάμε καταρχάς στα δομικά στοιχεία του κτιρίου. Το είδους εξώστης ήταν αυτός σε κτίριο προ 55 που σήκωσε το βάρος τοίχων κλεισίματος;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω όλο το βράδυ που διαβάζω το συγκεκριμένο νημα. Η βασική μου απορία ήταν εαν θα πρέπει να μπαίνουν χιλιοστά ή όχι. Θα φέρω 1 παράδειγμα :

διαμέρισμα με Ο.Ι. έχουν ρυθμιστεί βάσει 3843 ένας Η/Χ εμβαδού 9,95 μ2. και φωταγωγός εμβαδού 3,82μ2. Με τον 4495 θέλω να ρυθμίσω άλλα 10,19μ2 - επέκταση σε δώμα κάτω ορόφου, και 5,38- υπέρβαση κατ επέκταση του φωταγωγού. Επιτρεπόμενη 252,50 μ2 και 200/1000.

Για εύρεση κατηγορίας λοιπόν έχουμε :

10.19+5.38 +(13.77x 0.2)/252.50x 0.2 = 36% <40% (βάζω και τον φωταγωγό καθώς δεν αποτελεί ανεξάρτητο χώρο)

Υ.Κ δεν έχω και Υ.Υ. έχω 2,70μ (καθαρο), ενώ βάσει Ο.Α.Α  θα έπρεπε να έχω 2,49μ = 0,21/2,49= <20%. 

Τα λέω σωστά?

επίσης ήθελα να ρωτήσω

α. για την εύρεση του προστίμου, θα βάλω πάλι όλους τους χώρους και αυτούς που ρύθμισα βάσει 3843 (Η/Χ) πάλι με  20%?

β. για την εύρεση των 25 μ2. για  ΜΣΕ επίσης θα συνυπολογίσω όλες τις μέχρι σήμερα ρυθμισμένες αυθαιρεσίες ή μόνο αυτές που ρυθμίζω βάσει του παρόντα νόμου.

γ. και τέλος για τα εκτός σχεδίου, στην εύρεση κατηγορίας μετράμε και το υπόγειο?

Edited by lia11
Link to comment
Share on other sites

Α.Αν θα συμψηφίσεις το πρόστιμο του 3843 που πληρώθηκε, τότε φυσικά θα υπολογίσεις πρόστιμο με όλα τα αυθαίρετα (και 3843 και 4495).

Β.Όλες τις αυθαίρετες ανά ΟΙ για τον έλεγχο του <25 τ.μ. για ΜΣΕ ή όχι. Όμως επειδή οι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι εξαιρούνται σε άλλη παράγραφο,δεν θα τους υπολογίσεις στο άθροισμα.

Γ.Δεν καταλαβαίνω τον συντελεστή 0,2 στην επιφάνεια αυθαιρέτων του 3843 στον αριθμητή της πράξης...Αφαίρεσες το έως 80% των κλειστών ΗΧ που ρυθμίστηκαν με άλλους νόμους? τότε οκ.Για την ΥΥ μήπως δεν έχεις υπέρβαση επιτρεπόμενου περιοχής? Αν είναι εντός του επιτρεπόμενου ύψους δεν υπολογίζεις ΥΥ.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.