Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

On 3/11/2020 at 11:08 ΠΜ, kan62 said:

Είναι εκτός νομίμου όγκου

Καν, ως συνήθως αφηρημένος δεν το πρόσεξα καλά, γιατί η νόμιμη αποληξη κλιμακοστασίου είναι εκτός νόμιμου όγκου; (Γι'αυτό έγραψα κ αλλαγή χρήσης, γιατί κατά τα άλλα έχει κατασκευαστεί όπως στην άδεια και παράλληλα έχει 'δαγκωθεί' από την διπλανή οριζόντια.)

Επιπλέον όλο το κτίριο (κ η απόληξη) είναι 2μ κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο. (Ακόμα κ στο ιδεατό στερεό, όλα μέσα είναι)

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο που εξυπηρετεί μια χρήση δεν το ονομάζουμε "απόληξη κλιμακοστασίου".

Η απόληξη είναι κατασκευή του άρθρου 19 που δεν μετράει στον όγκο, άρα δεν βρίσκεται και εντός αυτού ...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αχά. Ευχαριστώ καταρχάς...

Εδώ είχανε κάνει το εξής, είχε 'ψηλώσει' τμήμα του κάτω ορόφου, το οποίο στην άδεια ήταν ένα κενό δίπλα από την απόληξη, το οποίο φυσικά στην κατασκευή απέκτησε πάτωμα και πήρε μαζί του και την απόληξη. Θέλω να πω, θεωρητικά δεν είναι κατασκευή πάνω από το κτίριο (εφτανε μέχρι εκεί και το κτίριο), αλλά παρόλαυτα είναι απόληξη (το δώμα εκτός από το 'κουβούκλιο' του κάτω ορόφου, δεν είχε κάτι άλλο).

Τέσπα, επισφαλές το θεωρώ και εγώ να μη μετρηθεί.

Αντίθετα με την κατάληψη τμήματος κοινόχρηστου κλιμακοστασίου που έχει προσμετρήσει στη δόμηση απο οριζόντια.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε να στο περιγράψω όλο να το ξεμπερδέψω.

Το οροφοδιαμέρισμα του 3ου, που τμήμα του είχε ύψος δύο ορόφων (η οροφή του έφτανε στην άδεια μέχρι την οροφή της απόληξης) ενσωμάτωσε το μισό κονιόχρηστο κλιμ/σιο του 3ου (διατηρώντας τη σκάλα).
Στο ψηλοτάβανο τμήμα κατασκευάστηκε πάτωμα και ανοίχτηκε πόρτα προς την απόληξη δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη μεζονέτα, η ενδοεπικοινωνία της οποίας γίνεται μέσα από το πρώην κοινόχρηστο κλιμ/σιο.
Παρεπιπτόντως το δώμα πάνω από το χαμηλοτάβανο τμήμα του 3ου είναι, στη σύσταση, αποκλειστικής χρήσης του 3ου. Όπως σου είπα προμελετημένο! Συναίνεση έχω.

Οροφοδιαμέρισμα και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο 3ου μετρημένο και στο ΣΔ και στο ΣΟ, φυσικά. Η πρώην απόληξη μόνο στο ΣΟ.

Χρέωσα ΥΔΚΧ και το νέο πάτωμα και την 'αλλαγή χρήσης΄ της πρώην απόληξης και την κατάληψη του κλιμακοστασίου του 3ου από την ΟΙ (το τελευταίο ακόμα δεν έχω κατανοήσει πλήρως γιατί όχι με αναλυτικό αλλά άστο για τώρα).

Αν δεν προσμετρήσω την απόληξη στην κατηγοριοποίηση είμαι άνετα κατ4, αν δεν προσμετρήσω μόνο την κατάληψη του κλιμ/σιου στον 3ο είμαι πάλι 4 αλλά οριακά.

Link to comment
Share on other sites

Για την ΥΔΚΧ δεν το ξανασυζητάμε ... κανονικά.

Για την κατηγοριοποίηση, αν ο πιτσιρικάς που κοιμάται στη σοφίτα ξυπνάει τους γονείς του που έχουν κλειδώσει για να πάει για ύπνο τα ξημερώματα τότε Κατ.4. Αν πάει με δικό του κλειδί Κατ.5.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως οι Παπάδες βαφτίζουν το κρέας Ψάρι, έτσι κι εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να βαφτίσουμε την κατηγορία 5 σε κατηγορία 4. Στην Ο.Α. έχει δείξει ο συνάδελφος ότι έξω από τον φέροντα οργανισμό γίνεται και επένδυση με πέτρα περιμετρικά 0.20 εκ. με αποτέλεσμα να φτάνει τα 0.40 εκ.
Η Ερώτηση είναι : Μπορώ να αφαιρέσω και το 0.20 εκ. περιμετρικά έστω κι αν ξεπερνάνε το 2% από την στιγμή που αναφέρει (μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη - (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα - επενδύσεις)?
ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ!!
Ο υπολογισμός της αυθαίρετης επιφάνειας θα γίνει Βάσει του Άρθρου 81 - Νόμος 4495/2017 $ 2 (Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο οι αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του κτιρίου έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα - επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως.)

Κατοψη_page-.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν τις είχε δείξει στην άδεια κ δεν ειχανε μετρήσει στη δόμηση, γιατί να τις μετρήσεις πάλι; Βέβαια 20ποντοι είναι αυτοί δεν είναι 5 ή 10.

Υπάρχει κ η επιλογή βαφτισματος κατ3.

+Ευλόγησον+

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, zazeng said:

Αν τις είχε δείξει στην άδεια κ δεν ειχανε μετρήσει στη δόμηση, γιατί να τις μετρήσεις πάλι; Βέβαια 20ποντοι είναι αυτοί δεν είναι 5 ή 10.

Υπάρχει κ η επιλογή βαφτισματος κατ3.

+Ευλόγησον+

Τις ειχε μετρήσει στον Σ.Δ. της αδειας

Link to comment
Share on other sites

35 λεπτά πριν, teo2 said:

Τις ειχε μετρήσει στον Σ.Δ. της αδειας

Με μια γρήγορη ματιά σε νοκ/γοκ καλά έκανε, η θερμομόνωση δεν προσμετράται. Για το 2% πάντως βολεύει να τις πάρεις, άλλωστε νομίζω αναφέρεται σε συνήθη πάχη που ούτε δείχνονται στα αρχιτεκτονικά, ούτε μετράνε.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.